Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Σοβαρή αναβάθμιση των πολεμικών βάσεων Άραξου και Ακτίου στους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς σε Λιβύη και Συρία

Τα AWACS από το Άκτιο εντοπίζουν στόχους για να τους βομβαρδίσουν τα F16 από τον Άραξο
Μπορεί η κυβέρνηση να μην απαντά στις συγκεκριμένες καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την αναβάθμιση της πολεμικής εμπλοκής των ελληνικών βάσεων στις νέες  ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και την εθνικότητα των πολεμικών αεροσκαφών που εξορμούν πλέον συστηματικά από εδώ.
Να επιχειρεί να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις μας για την συστηματική χρήση της βάσης του Άραξου από τα πολεμικά αεροσκάφη της Ολλανδίας και του Βελγίου προκειμένου να βομβαρδίσουν στη Μέση Ανατολή,  αλλά και από τα γερμανικά βομβαρδιστικά Eurofighter που επίσης πρόσφατα εφόρμησαν από τη βάση του Άραξου και την αναβάθμιση των όρων φρούρησης με την ανακατασκευή της περίφραξης της βάσης που το προσωπικό αυτής συσχετίζει με αμερικανικά αιτήματα χρήσης της από τις αεροπορικές τους δυνάμεις.
Αλλά οι αποκαλύψεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  αποκτούν άλλη βαρύτητα μετά τα δημοσιεύματα του διεθνή τύπου που τονίζουν ότι πλέον οι βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας καταλαμβάνουν κεντρικό ρόλο στον νέο γύρο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Μόλις χθες ρεπορτάζ του γερμανικού τύπου και πιο συγκεκριμένα του Spiegel τονίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απομακρύνει τις Γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην τουρκική βάση του Ιντζιρλίκ και να τις μεταφέρει σε Κύπρο ή Ιορδανία. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό, τότε οι γερμανικές δυνάμεις θα εγκατασταθούν κατά πάσα πιθανότητα στη στρατιωτική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, δίπλα στο αεροδρόμιο της Πάφου.
Για να ακολουθήσει σήμερα αρθρογραφία που επισημαίνει  ότι η αεροπορική βάση του Ακτίου θα χρησιμοποιηθεί πιο συστηματικά πλέον από το ΝΑΤΟ για τις επιχειρήσεις σε Συρία και Λιβύη, προβάλλοντας ως δικαιολογία τους οικονομικούς λόγους!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) που αναμεταδίδει το ΑΠΕ το ΝΑΤΟ σχεδιάζει μείωση των ωρών πτήσης των αεροπλάνων τύπου Awacs πάνω στον εναέριο χώρο της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την ενίσχυση «του αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους» και για το λόγο αυτό θα αξιοποιηθούν στρατιωτικές προτάσεις να χρησιμοποιηθούν 720 ώρες πτήσεις των Awacs από τις προβλεπόμενες για την παρακολούθηση του εναέριου χώρου της Εσθονίας, της Λιθουανίας και της Πολωνίας. Η εναέρια παρακολούθηση στις χώρες αυτές λόγω Ρωσίας κρίνεται επί του παρόντος λιγότερο σημαντική από τον αγώνα κατά του Ισλαμικού κράτους. Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει συνολικά να διατεθούν 1080 ώρες πτήσεις των Awacs για τα σκοπό αυτό. Στις 720 ώρες που αφαιρούνται από την ανατολική Ευρώπη θα μπορούσαν να προστεθούν και 360 ακόμα από τις προβλεπόμενες για την παρακολούθηση του τουρκικού εναέριου χώρου.

Τα σχέδια του ΝΑΤΟ προβλέπουν την παρακολούθηση του εναέριου χώρου της Συρίας και του Ιράκ με αεροπλάνα τύπου awacs, εφοδιασμένα με υπερσύγχρονα ραντάρ και την πιο εξελιγμένη τεχνολογία. Ως ιπτάμενα κέντρα επιχειρήσεων για βομβαρδισμούς δεν πρόκειται πάντως να χρησιμοποιηθούν τα αεροπλάνα αυτά του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, τους οποίους επικαλείται το DPA, τα Awacs θα ξεκινούν από το Ικόνιο της Τουρκίας. Πιθανή είναι όμως και η χρησιμοποίηση των αεροδρομίων του Ακτίου στην Ελλάδα και του Τράπανι της Ιταλίας. Μια τέτοια παρέκκλιση θα μπορούσε λ.χ. να καταστεί αναγκαία αν η Τουρκία εξακολουθήσει να αρνείται την άδεια σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν τη βάση του Ιντσιρλίκ λόγω της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Μπούντεστακ.

Τα Awacs σταθμεύουν στη γερμανική πόλη Γκάιλενκίρχεν (Geilenkirchen) κοντά στο Ααχεν και οι χειριστές τους είναι κατά το ένα τρίτο Γερμανοί, ενώ χρειάζεται προηγουμένως και η έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου για τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις αυτές.
Τα κόμματα της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που από αντιμνημονιακά και φιλειρηνικά έχουν μετατραπεί σε αστικά κόμματα εξουσίας που εφαρμόζουν την πιο στυγνή-ταξική αντεργατική πολιτική ταυτίζονται πλέον ολοκληρωτικά με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Πρόκειται για την πιο ταυτισμένη κυβέρνηση με τους νατοϊκούς και αμερικανικούς πολεμικούς σχεδιασμούς και τους βρώμικους πολέμους τους, διεκδικώντας μερίδιο από την λεία σε Αφρική και Μέση Ανατολή, αλλά και την συνολική εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της άρχουσας τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Ο πόλεμος που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση εναντίον των προσφύγων-μεταναστών, ο καθοριστικός ρόλος που παίζει στην εξυπηρέτηση της Ευρώπης-Φρούριο ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους όρους συμμετοχής-συνενοχής στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα! 
Την ίδια ακριβώς περίοδο η κυβέρνηση και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμέννος παρέχει την απεριόριστη χρήση της βάσης της Σούδας, παρακαλά συστηματικά τις ΗΠΑ για να κατασκευάσουν νέα βάση τους πολεμικό ορμητήριο παραχωρώντας την Κάρπαθο και θέλουν να μετατρέψουν το Καστέλι σε βάση ειδικού τύπου αεροπλάνων-UAV που θα απογειώνονται από εκεί για να βομβαρδίσουν τους λαούς σε Μέση Ανατολή-Αφρική, ώστε να τους αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο, να εκμεταλλευτούν τους εργαζόμενους, να ελέγξουν πηγές και δρόμους ενέργειας.

Πρόκειται όμως για μια πραγματικότητα που εντείνει τον κίνδυνο εκδικητικού πλήγματος ενάντια στον λαό μας και κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ανάπτυξης αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στους τρομοκρατικούς πολέμους εντός των καπιταλιστικών μητροπόλεων και στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια. 
Γιατί η ειρήνη και η ευημερία για το σύνολο των λαών της περιοχής μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την ανατροπή των αστικών κυβερνήσεων, το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής των ιμπεριαλιστών φονιάδων που εξορμούν με τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής εναντίον του κόσμου της εργασίας, την αντικαπιταλιστική πάλη για τη διάλυση του ΝΑΤΟ του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και της Ε.Ε. 
Καλούμε Φαντάρους και Μόνιμο Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να Αρνηθούν την συμμετοχή τους, να Αρνηθούν να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία στο ΝΑΤΟ και στις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου