Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Σημαντική νίκη των φαντάρων που υπηρετούν στα φυλάκια στα βόρεια σύνορα ΚΑΤΩ ΑΕΤΟΥ και ΒΡΟΝΤΕΡΟ

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία στην καθημερινότητα των στρατευμένων προκάλεσε η δημοσίευση επιστολής καταγγελιών συναδέλφων φαντάρων.
Μετά το μπαράζ δημοσιεύσεων από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, άμεση υπήρξε η κινητοποίηση τόσο του ΓΕΣ όσο και της Ταξιαρχίας για να εξασφαλιστεί η διανομή εμφιαλωμένου νερού στα παιδιά που υπηρετούν στα φυλάκια ΚΑΤΩ ΑΕΤΟΥ και ΒΡΟΝΤΕΡΟ. Ταυτόχρονα έγινε πάλι δειγματοληψία για επανέλεγχο του νερού!
Το κέρδος είναι σημαντικό τόσο για τους συγκεκριμένους συναδέλφους, όσο και για το σύνολο των φαντάρων και των επόμενων Σειρών Κατάταξης καθώς όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι "με το να κάνεις υπομονή ή να παρακαλάς το βύσμα" δε βγαίνει πουθενά...
Μόνο η διεκδίκηση των στρατευμένων, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, η καθημερινή συνδικαλιστική πάλη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η δημοσίευση των καταγγελιών από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και να βελτιώσει τις συνθήκες. 

Ας του θυμίσουμε λοιπόν τι συνθήκες επικρατούν εκεί!

ΔΙΝΟΥΝ AΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΑ "ΝΙΚΗ" ΚΑΙ "ΒΡΟΝΤΕΡΟ" ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ!

Την ίδια μέρα που αποκαλύπτεται εκ νέου από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι η Ελλάδα της μνημονιακής λαίλαπας έρχεται δεύτερη σε δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) αμέσως μετά τις ΗΠΑ που δαπανούν 3,6% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ, καθώς η χώρα μας αποδίδει το 2,38% και ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 2.21%. Η Γερμανία το 2015 απέδωσε μόλις 1,19%, η Ιταλία 1,1% και η Τουρκία 1,56%. Τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν φυσικά σε πολύ διαφορετικά μεγέθη σε απόλυτους αριθμούς, γεγονός που δεν αναιρεί πως η Ελλάδα, το 2015, μια ακόμη χρονιά με τη χώρα σε κρίση κατέβαλε υψηλότατο μερίδιο – και σε κάθε περίπτωση ανώτερο από αυτό άλλων ισχυρότερων χωρών – για την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.

Επιστολή Καταγγελίας φαντάρων από τα Φυλάκια ΝΙΚΗ και ΒΡΟΝΤΕΡΟ στη Φλώρινα αποκαλύπτει ότι το Υπουργείο Άμυνας απειλεί την υγεία τους καθώς για αυτούς προβλέπεται να πίνουν Ακατάλληλο Νερό!

Ναι καλά διαβάσατε. 

Οι περικοπές των Υπουργών Πολέμου Π.Καμμένου και Δ.Βίτσα δεν αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα και την συμμετοχή σε ασκήσεις και επεμβατικές επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά τα μπουκαλάκια νερό που θα έπρεπε να δίνουν στους συναδέλφους.

Όπως μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι «πριν καιρό σε εξετάσεις που έκανε ο στρατός για την καταλληλότητα του νερού διαπιστώθηκε ότι στα φυλάκια ΝΙΚΗ και ΒΡΟΝΤΕΡΟ της Φλώρινας το νερό είναι ακατάλληλο για πόσιμο. Ο Διοικητής της Φλώρινας έδωσε εντολή να γίνουν ενέργειες για προμήθεια εμφιαλωμένου. Η Ταξιαρχία της Κοζάνης απορρίπτει τα κονδύλια άγνωστο για ποιo λόγο και συνεχίζουμε να ανησυχούμε όχι μόνο οι σειρές αλλά και οι μόνιμοι που κάνουν υπηρεσίες σαν Αρχιφύλακες».

Φυσικά το ζήτημα αυτό δεν απασχόλησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημήτρη Βίτσα όταν πριν μερικούς μήνες και στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων επισκέφθηκε την Κυριακή του Πάσχα (01/05/2016), συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τα φυλάκια στο Βροντερό και στη Νίκη στο Νομό Φλώρινας.

Όμως το ζήτημα με τα συγκεκριμένα φυλάκια είναι συνολικότερο και αποδεικνύει το πως οι Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούνται από τον Π.Καμμένο, την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς λόγους. 

Όπως τόνιζε ανάρτηση του ο Πάρης Καρβουνόπουλος στο onalert.gr με τίτλο "Γιατί ανοίγει φυλάκια στα ελληνοαλβανικά σύνορα ο Καμμένος" ουσιαστικά το άνοιγμα φυλακίων στα ελληνοαλβανικά σύνορα που ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αποτελεί προφανώς αντιστάθμισμα στο κλείσιμο μονάδων της περιοχής που σχεδιάζεται. Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις κι αυτό ήταν αναμενόμενο . Το βασικό επιχείρημα όσων αντιδρούν είναι ο “αλβανικό κίνδυνος”, ο οποίος είναι σαφές ότι σ΄ ότι αφορά στο στρατιωτικό του σκέλος δεν υφίσταται. Οι αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν απειλή για την Ελλάδα".

Αξίζει όμως να επισημάνουμε τι αναφέραμε ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το 2013, όταν τέθηκε για πρώτη φορά το ζήτημα από τον πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο και πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωσταράκο. 
H ψηφοθηρική πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θέτει τους φαντάρους σε θανάσιμο κίνδυνο – Οι στρατιώτες θα αντιμετωπίσουν επικίνδυνους λαθρεμπόρους;
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ 
Τα τελευταία δραματικά γεγονότα με το θάνατο ενός συνοριοφύλακα του συνοριακού σταθμού Πύλης Φλώρινας και δύο κακοποιών στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, ήρθαν να αποδείξουν πόσο ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι η απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να ανοίξουν ξανά τα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή, "για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας". 
Πως είναι δυνατόν όμως η κυβέρνηση και ο ΑΓΕΕΘΑ να ρίχνουν στο στόμα του λύκου νεαρούς στρατιώτες για να αναλάβουν αυτοί τη φύλαξη των συνόρων, να χρεωθούν αστυνομικά καθήκοντα και να έρθουν αντιμέτωποι με επικίνδυνους λαθρεμπόρους ανθρώπων, ναρκωτικών και όπλων; 
Πως είναι δυνατόν στο όνομα της εξυπηρέτησης των αναγκών του κράτους των πελατειακών σχέσεων και για τις ψήφους των δημάρχων-πολιτευτών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, νέοι που ντύθηκαν υποχρεωτικά στα χακί να αντιμετωπίζονται ως Αναλώσιμοι; 
Για να αντιμετωπίσουν κινδύνους που ακόμη και οι επαγγελματίες άνδρες των Αστυνομικών Δυνάμεων όχι μόνο δυσκολεύονται, αλλά η εμπειρία τους δε φτάνει για να τους προφυλάξει! 
Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος τόσο γρήγορα ξέχασε την οικογένεια Ρωμιόπουλου, που έχασε το παλικάρι της σε μια αντίστοιχη περίπτωση; Τι έχει να απαντήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην παρακάτω παρέμβαση; 
Γράφει ο Χρυσόστομος Δούκης, Σχης (ΠΖ) ε.α. 
Πριν από λίγες ημέρες επανδρώθηκε μετά από χρόνια εγκατάλειψης το Φυλάκιο του Τριλόφου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. 
Η απόφαση για τη λειτουργία του Φυλακίου λήφθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Νεστορίου , ο οποίος απαίτησε να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα για να επιτευχθεί ο στόχος της ασφάλειας των συνόρων στην ευρύτερη περιοχή του Γράμμου και να καταπολεμηθεί η λαθροϋλοτομία. 
Όπως ήταν αναμενόμενο , το ΥΕΘΑ συνηγόρησε και υλοποίησε άμεσα τη συγκεκριμένη απαίτηση, δείχνοντας ενδιαφέρον, κατανόηση του προβλήματος, αποφασιστικότητα και άψογα αντανακλαστικά. 
Το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
Τι τους κόστισε άλλωστε; 
Μια διαταγή δόθηκε από το Υπουργείο και αφού συγκεντρώθηκαν ορισμένοι στρατιώτες (απ` τους ήδη υπηρετούντες σε κοντινό τάγμα) , στάλθηκαν στο χ. Τρίλοφος, έχοντας ως εφόδια την φιλοπατρία τους, τον ατομικό τους οπλισμό και το θάρρος που είναι δεδομένο σε νέους 18-19 ετών. 
Καλούνται λοιπόν οι οπλίτες , με στρατιωτική εμπειρία 2 – 4 μηνών , σε μετεφηβική ηλικία, να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της παραμεθόριας αυτής περιοχής, αντιμετωπίζοντας το οργανωμένο έγκλημα και ιδιαίτερα επικίνδυνους κακοποιούς, αποφασισμένους για όλα και εξοπλισμένους με βαρύ οπλισμό. 
Τώρα λοιπόν σωθήκαμε! 
Προσπαθούμε δηλαδή, με ασπιρίνες να σώσουμε έναν καρκινοπαθή ! 
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους… 
Η συγκεκριμένη ενέργεια μοιάζει με πείραμα μαθητευόμενου μάγου. 
Μπορεί να μην βρίσκονται τα παιδιά σας στο φυλάκιο του Τριλόφου αλλά, σας διαβεβαιώνω ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτοί οι ηρωικοί στρατιώτες του, είναι να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν τον εαυτό τους. 
Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται επίσης , τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι στρατιώτες εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους (1297 μέτρα υψόμετρο) , της απομόνωσης (το φυλάκιο βρίσκεται …στη μέση του πουθενά), των δύσβατων δρομολογίων προσέγγισης , της απόστασης από την έδρα της Μονάδας και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. 
Αν θέλουμε λοιπόν πραγματικά να λύσουμε το υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής , θα πρέπει να λάβουμε ουσιαστικά μέτρα και όχι μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα, μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων. 
Αν αποφασισθεί να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση τότε , αυτό που θα καταφέρουμε θα είναι να ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι το πρόβλημα λύθηκε , να παρακαλούμε να μην πάει το παιδί μας «εκεί πάνω» και να ευχόμαστε «να μην γίνει τίποτα κακό». 
Με ευχολόγια όμως δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. 
Η λύση θα δοθεί - κατά τη γνώμη μου - αν αποφασισθεί να υλοποιηθεί μία από τις παρακάτω προτάσεις: 
α. Η δύναμη του φυλακίου να αυξηθεί ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον 20-30 κατάλληλα εκπαιδευμένοι οπλίτες , με τον ανάλογο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τα απαραίτητα μέσα. Η περίπτωση αυτή προϋποθέτει βέβαια και την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για την διαμονή του προσωπικού. 
β. Η ευθύνη να ανατεθεί εξ ολοκλήρου στην ΕΛ. ΑΣ. , τα στελέχη της οποίας διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία , τις γνώσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να επιτευχθεί ο στόχος της συνεχούς επιτήρησης – ασφάλειας της περιοχής. 
Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται να αυξηθεί το προσωπικό που θα συμμετέχει στην φύλαξη των συνόρων. 
Εξάλλου κύριοι κυβερνώντες οι κάτοικοι αυτής της ταλαιπωρημένης περιοχής δεν ζητάνε κάτι πρωτοφανές , κάτι που δεν δικαιούνται. Κάτι ανάλογο έγινε στα σύνορα της χώρας μας στο Νομό Έβρου , στο Ιόνιο και στο Αιγαίο Πέλαγος με άκρως ικανοποιητικά αποτελέσματα. 
Ελλάδα είναι και ο Νομός Καστοριάς… 
Εφαρμόστε τώρα και στην Καστοριά , την σωστή μέθοδο επίλυσης στο πρόβλημα της ασφάλειας των συνόρων για να μην χρειαστεί να κάνετε το αυτονόητο υπό την πίεση δυσάρεστων γεγονότων. 
Ας κάνουμε πράξη έστω και τώρα τη ρήση του Ιπποκράτη του Κώου: « Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν». 
Εμείς εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και απαιτούμε να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή του Στρατού σε Αστυνομικές Επιχειρήσεις. 
Να κλείσουν άμεσα τα εν λόγω φυλάκια να αναπτυχθεί δύναμη συνοριοφυλάκων. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου