Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Πρώην μοντέλο από τον Καναδά, πολεμά στο πλευρό των Κούρδων του YPJ (βίντεο)!

Του Κ. Μπετινάκη (από zougla)
«Ο Ερντογάν θέλει να γίνει ο σουλτάνος του Ισλαμικού Χαλιφάτου», λέει η Hanna Bohman, πρώην μοντέλο από τον Καναδά. Η Χάνα,παράτησε της ζωή της... «γκλαμουριάς» και των φωτογραφίσεων για να πάει να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων Πεσμεργκά, που μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία. Όπως είπε σε συνέντευξή της στο RT, το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί η ενίσχυση που δίνει η Τουρκία στους τζιχαντιστές τρομοκράτες.
«Η Τουρκία ενισχύει το ISIS και το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, παρ΄όλο που τούτο δεν υποστηρίζεται και τόσο από τα δημοσιεύματα στον δυτικό Τύπο»
«Η Τουρκία ενισχύει το ISIS (Ισλαμικό Χαλιφάτο, πρώην Ισλαμικό Χαλιφάτο της Συρίας και του Λεβάντε) και το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, παρ΄όλο που τούτο δεν υποστηρίζεται και τόσο από τα δημοσιεύματα στον δυτικό Τύπο. Κι αυτό είναι ντροπή, επειδή είναι καλύτερα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τώρα, παρά όταν γίνει τεράστιο και εκτός ελέγχου στο μέλλον» λέει η 47χρονη Χάνα, που την φωνάζουν «Τίγρη του Ήλιου» στο RT, για να προσθέσει: «Αυτή τη στιγμή όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το Χαλιφάτο, όσο η Τουρκία που υποστηρίζει τους τζιχαντιστές κι αυτό επειδή ο Ερντογάν θέλει να εγκαταστήσει ένα ισλαμικό κράτος με τον ίδιο σουλτάνο».
Οι δηλώσεις της Χάνα έγιναν στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ που γύρισε το ρωσικό κανάλι RT με τίτλο «Ο πόλεμός της: Γυναίκες εναντίον του ISIS».
H Hanna Bohman πριν και τώρα
Σ΄αυτό περιγράφεται η ζωή νεαρών γυναικών από την κουρδική κοινότητα της Συρίας οι οποίες πολεμούν δίπλα στους άνδρες για να υπερασπίσουν την πατρίδα τους από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
Για να γυριστεί το video o δημοσιογράφος κι οι τεχνικοί του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού έζησαν επί τρεις εβδομάδες σε στρατόπεδο εκπαίδευσης των Κούρδων του YPJ στα σύνορα με το Ιράκ, τρία χιλιόμετρα από την γραμμή του πυρός.
Η Gulan, 18χρόνων από την κουρδική (κυρίως) πόλη Serekaniye, της οποίας οι συνοριακές περιοχές ελέγχονται από το ISIS, λέει πως πήρε τα όπλα για να προστατέψει την οικογένειά της. Κάτι που την κάνει υπερήφανη. «Ο πατέρας μου, μου είπε: Πρόσεξε μη σε πιάσουν. Γι’ αυτό πάντα να έχεις φυλάξει μια σφαίρα για σένα».
Οι τζιχαντιστές που λυμαίνονται περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, έχουν απαγάγει εκατοντάδες γυναίκες και νεαρά κορίτσια και τις έχουν καταστήσει σεξουαλικές σκλάβες, αν δεν ενστερνίζονται το ριζοσπαστικό Ισλάμ για να παντρευτούν με «μαχητές». Στόχος τους κυρίως ήταν τα χωριά που ζούσαν οι Γιαζίντι, κουρδική μειονότητα στο Ιράκ και είχαν στόχο να «εξαγνίσουν τις περιοχές από τα μη καθαρά ισλαμικά στοιχεία».


Για τους τζιχαντιστές, αν σκοτωθούν από γυναίκα σημαίνει ότι πάνε κατ΄ευθείαν στην Κόλαση», λέει η 16χρονη Chichek. “Γι΄αυτό προσπαθούν να αποφύγουν τις σφαίρες των γυναικών που τους μάχονται», λέει χαμογελώντας «κι όταν ακούσουν γυναικείες φωνές στη μάχη, τους ανησυχεί ιδιαίτερα». Η Chichek, το ‘σκασε απ΄ το σπίτι της κι εντάχθηκε στις γραμμές του YPJ όταν η οικογένειά της ήθελε με το ζόρι να την παντρέψει.
«Μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία όπου οι γυναίκες πρέπει να είναι μόνο νοικοκυρές. Όπου οι άντρες τις θεωρούν ιδιοκτησία τους. Στις γυναίκες δεν επιτρέπεται καν να βγαίνουν μόνες από το σπίτι», λέει ο Ρόνι, ο Κούρδος διοικητής της ομάδας. «Για τις περισσότερες απ΄αυτές, οι προκαθορισμένοι γάμοι είναι σαν να τις στέλνουν στην κόλαση».
Η Bohman πέρασε από εκπαίδευση όταν αποφάσισε να ενταχθεί στις δυνάμεις των Κούρδων μαχητών τον Μάρτιο του περασμένου χρόνου. Λέει πως υπάρχουν ακόμη 300 εθελοντές από τη Νότια Αμερική την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Κίνα και την Αυστραλία.
«Δεν ήταν δύσκολο να βρεθώ δίπλα στους Κούρδους. Απλώς ακολούθησα τις οδηγίες μέσω του Facebook – πως θα αποφύγω τους Τούρκους σε πια πόλη να πάω και τέτοια».

1 σχόλιο:

  1. Ο Μαδούρο στέλνει τους πάντες στο… χωράφι για παραγωγή
    01/08/2016 00:44

    Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις παγκοσμίως από Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσω, σαν κάτοικος της Βενεζουέλας που έχουν δει τα μάτια του πολλά, ότι αυτοί που εξεπλάγησαν λιγότερο με αυτή την είδηση είναι οι ίδιοι οι Βενεζολάνοι.

    Προεδρικά διατάγματα σαν το συγκεκριμένο που καταλύουν κάθε έννοια Συνταγματικότητας, Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κοινής λογικής και σοβαρότητας δεν είναι είδηση πια για τους κατοίκους της υπό κατάληψη χώρας αλλά ούτε και για μένα. Είναι η πραγματικότητα, η καθημερινότητα και η αιτία της καταστροφής αντί της προόδου μιας χώρας που θα μπορούσε να είναι Βασίλισσα, αλλά οι ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ την κατάντησαν ζητιάνα.
    Ο ΜΑΡΞ, Ο ΛΕΝΙΝ, Ο ΣΤΑΛΙΝ, Ο "ΑΡΗΣ" ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΑΙΝΑ, Ο ΜΑΟ, Ο ΠΟΛ ΠΟΤ, Ο ΚΙΜ ΙΛ ΣΟΥΝΓΚ, Ο ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ, Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΙ Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ! ΣΚΑΤΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΘΩΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή