Slider

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Στο "μαύρο" 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Μανταμάδο ο Θάνατος χτυπά ξανά και ξανά: Από το 1982 έχουν γίνει στον Μανταμάδο έξι αυτοκτονίες!

Το δυστύχημα με την ανατροπή του M-113 που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός ΕΜΘ, έγινε στο 265 Μηχανοκίνητου Τάγματος στον Μανταμάδο της Μυτιλήνης.
Εκεί που βρίσκεται και το γνωστό μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ.
Είναι ένα τάγμα που δυστυχώς κατέχει μια μακάβρια πρωτιά.
Όπως μας θυμίζει ο απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων Νίκος Παπαναστάσης,αυτό το τάγμα ο θάνατος συχνά το “επισκέπτεται”.
 Από το 1982 έχουν γίνει στον Μανταμάδο έξι αυτοκτονίες! 
Η τελευταία τον Δεκέμβριο του 2013.
Η αλήθεια είναι ότι για πάρα πολλά χρόνια το 265 είχε πολύ κακή φήμη.

Όποιος έπαιρνε μετάθεση γι΄ αυτό δεχόταν τα χτυπήματα… οίκτου στη πλάτη από τους συναδέλφους του.

Τώρα στην μακάβρια λίστα ήρθε να προστεθεί και το χθεσινό δυστύχημα με τον νεκρό ΕΜΘ. Τ

ίποτα βεβαίως δεν μπορεί να αποδίδεται στην μεταφυσική.
Και γι΄ αυτό καλό θα είναι όπως γράψαμε το πόρισμα για τις συνθήκες του δυστυχήματος να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να κοινοποιηθεί σ΄ όλο το στρατιωτικό προσωπικό που έχει σχέση με τα M-113.
http://www.militaire.gr

Ο 38χρονος ΕΜΘ στη Λέσβο σκοτώθηκε όπως και ο 19χρονος Πεζοναύτης Κρόκος εξαιτίας της 55χρονης σακαράκας Μ113!

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/09/40-19-55-113.html


Επιβεβαίωσε το onalert.gr τις εκτιμήσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τις αιτίες θανάτου του 38χρονου ΕΜΘ στη Μυτιλήνη- Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα με το ερπυστριοφόρο

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Φόρο αίματος πλήρωσαν για μια ακόμα φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις, για να κρατήσουν το ετοιμοπόλεμο. Ο 38χρονος ΕΜΘ επιλοχίας πλήρωσε με τη ζωή του την προσπάθεια που καταβάλλουν κάτω από δύσκολες συνθήκες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να είναι σε θέση να διαφυλάξουν την ακεραιότητα της πατρίδας εάν αυτό απαιτηθεί.
Το 265 Τάγμα από το Μανταμάδο έκανε νυχτερινή άσκηση, όπως κάνουν όλες οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η άσκηση προέβλεπε πέρασμα μέσα από ειδικές "πολεμικές οδούς", δηλαδή μέσα από χωμάτινες διαδρομές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ερπύστρια του άρματος κόλησε σε κάποιο αυλάκι με αποτέλεσμα να κλειδώσει και να κάνει το άρμα να εκτραπεί.
Ο αρχηγός του πληρώματος πρόφθασε μέσα σε δευτερόλεπτα και κλείστηκε στη θέση του, την ώρα που έκλεινε το καπάκι και του χτυπούσε στα χέρια, προκαλώντας του εκτεταμένα κατάγματα.
Ο αδικοχαμένος επιλοχίας που ήταν οδηγός, δεν πρόφθασε να ενεργοποιήσει το μοχλό ασφαλείας του καθίσματος για να βυθιστεί μέσα στο άρμα για να προφυλαχθεί, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. 
Ο 38χρονος κατάγεται από το Κομπότι Άρτας. 
Πλήρη διερεύνηση ζητά ο ΠΣΑΕΜΘ
Το ΔΣ και τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας εκφράζουν την βαθιά τους οδύνη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του ε.ε ΕΜΘ Επιλοχία Μ.ΚΝ που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Λέσβο, οταν ερπυστριοφόρο όχημα Μονάδας της 98 ΑΔΤΕ που οδηγούσε ανετράπη με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Ο Π.Σ.Α.Ε.Μ.Θ κάνει έκκληση στην αρμόδιες αρχές που θα ερευνήσουν το περιστατικό ,να ρίξουν άπλετο φως και να αποδώσουν τις ευθύνες σε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται ανεξαρτήτου βαθμού,για τυχόν παραλήψεις τους κατά τον σχεδιασμό, την υλοποίηση, την συντήρηση του υλικού και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας που στοίχησε τη ζωή σε ένα ε.ε συνάδελφό μας!!!
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ
"Ενημερώνουμε ότι, την Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 18:15, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Λέσβο, ερπυστριοφόρο όχημα Μονάδας της 98 ΑΔΤΕ ανετράπη με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του, ΕΜΘ Επιλοχία Μ.Κ.
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.
Το ΓΕΣ εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείους του Συναδέλφου."
http://www.onalert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου