Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ισλαμική Δημοκρατία της Τουρκίας! 9000 τζαμιά σε μια 10ετία έφτιαξε ο Ερντογάν

9.000 τζαμιά έχουν χτιστεί την τελευταία δεκαετία στην Τουρκία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Θρησκευμάτων της Τουρκίας (Diyanet Isleri Baskaligi/DIB).
Αυτή η Γενική Διεύθυνση υπάγεται στον Πρωθυπουργό της χώρας και η κύρια αρμοδιότητά της είναι να ελέγχει και να συντονίζει όλα τα θέματα που αφορούν στον έλεγχο της θρησκείας από το κράτος.

Συνολικά 8.985 τζαμιά χτίστηκαν μεταξύ του 2005 και του 2015 στην Τουρκία, με την επαρχία του Ικονίου/Konya να κατέχει την πρώτη θέση σχετικά με τον αριθμό των λειτουργούντων τζαμιών (3.134), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan (DHA).
Την επαρχία της Konya ακολουθεί η επαρχία της Σαμψούντας/Samsun με 2.610 τζαμιά, ενώ η επαρχία της Κασταμονής/Kastamonu, με 2.601 τζαμιά.
Η Άγκυρα, η Αττάλεια/Αntalya και οι επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας Ordu καιΤραπεζούντα/Trabzon, καθώς και η επαρχία του Diyarbakır στην ΝΑ Τουρκία, περιλαμβάνονται στη λίστα των επαρχιών με πάνω από 2.000 τζαμιά.
Στον αντίποδα, η επαρχία Tunceli έχει τον μικρότερο αριθμό τζαμιών (μόλις 92). Επιπλέον η επαρχία της Yalova (162), η νότια επαρχία Kilis (216), η ανατολική επαρχία Iğdır (250), η βορειοανατολική επαρχία Ardahan (275) και η βορειοδυτική επαρχία των 40 Εκκλησιών/Kırklareli (296) περιλαμβάνονται στις επαρχίες με το μικρότερο αριθμό τζαμιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή 15.000 τζαμιών σε όλη την τουρκική επικράτεια, με έμφαση τα μεγάλα αστικά κέντρα, αποτελούσε μέρος του σχεδίου διακυβέρνησης του Ερντογάν από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της Τουρκίας και εφαρμόζεται κατά γράμμα, αποτελώντας μια ακόμα απόδειξη για την αργή αλλά σταθερή διολίσθηση της Τουρκίας προς τον θρησκευτικό εθνικισμό, χρησιμοποιώντας το Ισλάμ.
http://www.militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου