Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Στις Ασκήσεις με πραγματικά πυρά είστε όλοι Αναλώσιμοι: Κυνική ομολογία της στρατιωτικής ηγεσίας!

Τα ατυχήματα στον ελληνικό στρατό, συχνά θανατηφόρα. είναι συνεχή. 
Με τις προσχηματικές ΕΔΕ, των οποίων τα συμπεράσματα ποτέ δε δημοσιοποιούνται, να αποτελούν μέρος της επιχείρησης συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ο κύκλος του αίματος ποτέ δεν λέει να κλείσει.
Μετά λοιπόν το πρόσφατο θανατηφόρο δυστύχημα με την ανατροπή του πανάρχαιου Μ113 που ξεκίνησε να πάει νυχτερινή άσκηση, είχαμε την παρ’ ολίγο μοιραία πτώση του επιθετικού ελικοπτέρου ΑΠΑΤΣΙ.

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τονίσαμε τις τεράστιες ευθύνες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου ελιγμού που επιχείρησε το ελικόπτερο «Απάτσι»: 

υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες σε όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας της Αεροπορίας Στρατού, του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας που ενέκριναν τα συγκεκριμένα σχέδια, που ενσωμάτωσαν σε επιχειρησιακό επίπεδο όλες αυτές τις επικίνδυνες τακτικές και καθόρισαν φυσικά το πολιτικό πλαίσιο διεξαγωγής της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ 2016». 

 Όπως έχει επισημάνει ήδη η δημοσιογραφική έρευνα ο ελιγμός που επιχείρησαν οι χειριστές του Apache είναι εξαιρετικά δύσκολος και επικίνδυνος. Δεν είναι το πρώτο ατύχημα κατά τη διάρκεια αυτού του εξαιρετικά δύσκολου ελιγμού. Χαμηλή πτήση, άνοδος, στροφή και κάθετη πορεία προς τα κάτω. 

Φυσικά, δεν αποτελεί απόφαση και πρωτοβουλία του πληρώματος του ελικοπτέρου!
Σε αυτή την παρέμβαση μας δεν άργησε να έρθει η απάντηση μέσω ανάρτησης γνωστού στρατιωτικού σαιτ, ιδιοκτησίας γνωστού τηλε-εισαγγελέα, που αγιοποιούσε την στρατιωτική ηγεσία του Στρατού Ξηράς!
Όταν λέμε "στρατευμένη δημοσιογραφία" το εννοούμε!
Όμως ο ΑΓΕΣ Τελλίδης, μέσα από τις δημόσιες παρεμβάσεις του αποκάλυψε με την σειρά του ότι οι απώλειες στις ασκήσεις με πραγματικά πυρά είναι αναμενόμενες και ουσιαστικά το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας αντιμετωπίζει τους φαντάρους και τους μόνιμους ως Αναλώσιμους. 
Με τη λήξη της άσκησης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος, Βασίλειος Τελλίδης, σε ομιλία του αναφέρθηκε στον «υψηλό βαθμό επικινδυνότητας» που έχουν τέτοιες ευρείας κλίμακας ασκήσεις με πραγματικά πυρά, αλλά και στο προχθεσινό ατύχημα με την πτώση του επιθετικού ελικοπτέρου «Απάτσι», που, όπως είπε, ήταν «ένα ατύχημα το οποίο έγινε στην προσπάθεια των χειριστών να υλοποιήσουν την αποστολή τους με τον καλύτερο τρόπο, όπως ακριβώς, θα κληθούν να πολεμήσουν». 
Δηλαδή, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία Αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κυρίως να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους από τις οποίες προκύπτουν τα ατυχήματα και μας οδηγούν στα φέρετρα, τυλιγμένα βεβαίως στις σημαίες!!!
Αλήθεια, από πού και ως που αυτές οι τόσο επικίνδυνες ασκήσεις που θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο την ζωή μας συνεχίζουν να διεξάγονται; 
Από πού και ως που αυτές οι τόσο ακριβές ασκήσεις πολλαπλασιάζονται και μάλιστα εντάσσονται στο πλαίσιο των ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, γεγονός που αποκαλύπτει η συνεκπαίδευση με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ και τις ΗΠΑ, ακόμη και με τους φονιάδες μισθοφόρους των “seals”! 
Θυμίζουμε ότι Ειδική Επιχείρηση των Αμερικανικών SEALS με τμήματα των Ελληνικών Κομάντος των ΕΤΑ εξελίχθηκε τα Χαράματα στην Περιοχή της Ρεντίνας και στο πλαίσιο της Άσκησης ΤΑΜΣ » ΣΑΡΙΣΑ 2016 !» Η Άσκηση εκτελέστηκε εντός κατοικημένων περιοχών και το Σενάριο περιελάμβανε Μάχες εντός Κατοικημένων περιοχών από άνδρες που πραγματοποίησαν Επίθεση και Αεροπόβαση με Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, μετά από κατάδειξη Οικίας στόχου όπου κρατούνταν Όμηροι!
Για πόσο ακόμη ο λαός μας θα υπόκεινται σε τέτοια τεράστια οικονομική αιμορραγία και αβάστακτες θυσίες για τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Για να καταλάβει κανείς το πόσο κοστίζουν όλες αυτές οι άχρηστες μιλιταριστικές παραστάσεις την ώρα που πετσοκόβουν μισθούς-συντάξεις-κοινωνικές δαπάνες και ξεπουλούν τα πάντα, σας καλούμε να διαβάσετε το συγκεκριμένο απόσπασμα της κατευθυνόμενης κυβερνητικής προπαγάνδας για να κατανοήσετε το κόστος των παράλογων πολεμικών προετοιμασιών:
«Στην άσκηση πήραν μέρος συνολικά 1.892 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 400 ώρες πτήσης της Αεροπορίας Στρατού, 150 ώρες πτήσης της Πολεμικής Αεροπορίας και αντίστοιχες ώρες πλεύσης του Πολεμικού Ναυτικού (αρματαγωγού και φρεγάτας), ενώ χρησιμοποιήθηκαν 22 χλμ. τηλεφωνικά καλώδια, πάνω από 600 ασύρματοι και 450 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 75 μηχανήματα όλων των τύπων του μηχανικού, συντηρήθηκαν 40 χλμ. δρομολογίων, διευθετήθηκαν για τις ανάγκες της άσκησης στα πεδία που έλαβε μέρος 250 στρέμματα γης».
Εμείς απαιτούμε να Απαγορευτούν οι Ασκήσεις με Πραγματικά Πυρά.
Ούτε ένα ευρώ για πολεμικές προετοιμασίες, πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις Μισθοφόρων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου