Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τζιχαντιστές υπό τουρκική διοίκηση απείλησαν να σφάξουν Αμερικανούς κομάντο (βίντεο)

Ξεκάθαρη εχθρική ενέργεια των Τούρκων και των μισθοφόρων τους τζιχαντιστών κατά Αμερικανών κομάντος σημειώθηκε στη Συρία την Παρασκευή.
Τουρκόφιλοι τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), μισθοφόροι της Άγκυρας, που συμμετέχουν στην υπό τουρκική διοίκηση επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη», περικύκλωσαν Αμερικανούς κομάντος στην κωμόπολη Αλ Ραΐ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού δίπλα στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, και απείλησαν να επιτεθούν και να αποκεφαλίσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες.
Αρχικά η εμφάνιση Αμερικανών κομάντος στην Αλ Ραΐ ερμηνεύτηκε ως υποστήριξη των ΗΠΑ στην τουρκική εισβολή στη Συρία και στους τζιχαντιστές μισθοφόρους της Άγκυρας.

us_al_rai
Οι δύο φωτογραφίες με τους Αμερικανούς κομάντος στην Αλ Ραΐ, το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου, που έκαναν πολλούς μιντιακούς ακτιβιστές στο Twitter να καταγγείλουν τους Αμερικανούς ότι παρά τις επίσημες διαψεύσεις τους, ότι δεν έχουν καμία σχέση με την τουρκική εισβολή στη Συρία, στην πραγματικότητα την υποστηρίζουν.

us_al_rai2
Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, γιατί το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει δηλώσει ότι δεν συμμετέχει στην τουρκική στρατιωτική επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη».
Πριν αποσαφηνιστεί πώς βρέθηκαν οι Αμερικανοί κομάντος στην Αλ Ραΐ και τι έκαναν εκεί, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.
«Μετριοπαθείς» (υποτίθεται) μισθοφόροι της Τουρκίας περικύκλωσαν τους Αμερικανούς και τα οχήματά τους απειλώντας να τους σφαγιάσουν.
Ερασιτεχνικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν τους Αμερικανούς κομάντος να έχουν επιβιβαστεί στα οχήματά τους, ενώ ολόγυρα τους έχουν περικυκλωθεί από έξαλλους οπλισμένους φιλότουρκους τζιχαντιστές. Οι φιλότουρκοι φώναζαν αντιαμερικανικά συνθήματα και απειλούσαν να τους σκοτώσουν.
Οι Αμερικανοί, όπως τους βλέπουμε στα βίντεο, εγκατέλειψαν την Αλ Ραΐ στην κυριολεξία κυνηγημένοι από τους υποτιθέμενους «μετριοπαθείς αντάρτες».
Η εκδίωξη των Αμερικανών κομάντος από τους οργισμένους τζιχαντιστές μισθοφόρους της Άγκυρας από ό,τι φαίνεται δεν έμεινε αναπάντητη.
Το απόγευμα της Παρασκευής, κι αφού οι κομάντος είχαν απομακρυνθεί, αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν «κατά λάθος» τους φιλότουρκους τζιχαντιστές στην περιοχή Καρά Μαζράα, δέκα χιλιόμετρα μακριά από την Αλ Ραΐ.
Η εξέλιξη αυτή -που πρώτο σας μεταδίδει το TRIBUNE από τις αναφορές μιντιακών ακτιβιστών στο Twitter (από αυτούς και τα βίντεο)- αν και είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί, φανερώνει ότι για τους φιλότουρκους και Τούρκους τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία υπό τουρκική διοίκηση οι Αμερικανοί θεωρούνται εχθροί.
Προφανώς και έχει παίξει τον ρόλο της σε αυτή την εχθρότητα η συμμαχία Αμερικανών – Κούρδων.
Η «κατά λάθος» μάλιστα απάντηση των Αμερικανών, που βομβάρδισαν μισθοφόρους τζιχαντιστές που τελούν υπό τη διοίκηση του τουρκικού επιτελείου, είναι σαφέστατη προειδοποίηση ότι η «αυτοκρατορία» δεν αστειεύεται και δεν πρόκειται να ανεχθεί ερντογανικές μαγκιές στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου