Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Αθλιότητες εναντίον των φαντάρων στο άθλιο ΚΕΜΧ Ναυπλίου

Τα τελευταία χρόνια το άθλιο ΚΕΜΧ συγκαταλέγεται στα ΚΕΝ που πρέπει να κλείσουν.
Όμως οι αντιδράσεις των τοπικών βουλευτών και των τοπικών οικονομικών συμφερόντων το κρατούν σε λειτουργία καθώς τα κυβερνητικά κόμματα προτάσσουν το πολιτικό κόστος και υπολογίζουν τους ψήφους.
Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα παρεμβάσεων που μπλοκάρουν την απαραίτητη αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να γίνουν σημαντικές οικονομίες στις πολεμικές δαπάνες:
«Ενημερωθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι μόνο, ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προτίθεται να κλείσει το στρατόπεδο ΚΕΜΧ Ναυπλίου. Επειδή και στο παρελθόν υπήρξε πρόταση για κλείσιμο του στρατοπέδου, όμως μετά από μαζικές κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας των κοινωνικών φορέων και των πολιτών αποφθέχτηκε, ζητούμε μια ειλικρινή και πλήρη ενημέρωση από εσάς για το τι προτίθεστε να κάνετε με το στρατόπεδο, και αν αποφασίσετε να κλείσει πια θα είναι η μετέπειτα χρήση του. Εμείς θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως βασική μας επιδίωξη είναι το στρατόπεδο Ναυπλίου να παραμείνει ως έχει, διότι συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της πόλη μας και προσφέρει έσοδα στον δήμο μας και στο κράτος.
Με Εκτίμηση το Δ.Σ της Ο.Ε.Β.ΕΑ, ο πρόεδρος Παναγιώτης Μακρής  και ο γραμματέας Χρόνης Κωνσταντίνος».
Για να δούμε όμως τι συμβαίνει σε αυτό το άθλιο ΚΕΝ που πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία γιατί φέρνει κέρδος στους παραπάνω φορείς, μέσα από τις καταγγελίες των νεοσύλλεκτων φαντάρων της Σειράς Ε’ 2016.
Καταρχήν, η κατάσταση δεν παλεύεται με τους κοριούς που κάνουν παρέλαση και δίνουν τη δυνατότητα στους νεοσύλλεκτους να δώσουν αντίστοιχες μάχες με αυτές που έδωσαν οι παππούδες τους με τις ψείρες. Η διοίκηση της μονάδας δεν λαμβάνει κανένα μέτρο, παρά μόνο επιτρέπει στους πιο ακραίου αξιωματικούς να βρίζουν τους στρατιώτες και να τους επιρρίπτουν την ευθύνη για την εξάπλωση των ζωυφίων. Με σαδισμό τους καλούν να απολαύσουν την συγκατοίκηση με τους κοριούς μέχρι να μετατεθούν!   
Η Υγιεινή είναι και σε αυτό το στρατόπεδο άγνωστη λέξη. Καθαριστικά και γάντια καθαριότητας δεν δίνονται, ενώ οι στρατιώτες διατάζονται να πλένουν με σκέτο νεράκι.
Οι συνθήκες είναι άθλιες και εγκυμονούν κίνδυνο για την υγεία των νεοσυλλέκτων. Αυτοί έχουν τσουβαλιαστεί κατά δεκάδες σε παλιούς θαλάμους, ενώ 216 άτομα πρέπει να εξυπηρετηθούν από 8 παλιές τουαλέτες που είναι συνήθως βουλωμένες. Η διοίκηση της μονάδας για να περιορίσει τα λειτουργικά έξοδα αναζητά υδραυλικούς μεταξύ των νεοσυλλέκτων, ώστε με την προσφορά της δωρεάν εργασίας τους να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες.
Μια τρελή κατάσταση που σημειώνουν με έμφαση οι στρατιώτες είναι ότι οι πιο σύγχρονες τουαλέτες παραμένουν κλειδωμένες και δεν επιτρέπεται η χρήση τους.          
Τα καψόνια δίνουν και παίρνουν. Από το πιο απλό, το επαναλαμβανόμενο στρώσιμο-ξεστρώσιμο των κρεβατιών, για να ακολουθήσουν οι κάμψεις, οι συνεχείς στροφές και μεταβολές. Ο Στρατιωτικός Κανονισμός έχει καταντήσει κουρελόχαρτο και δεν έχει καμιά αξία για τα στελέχη της μονάδας που τον καταπατούν συστηματικά. 
Οι απειλές είναι συνεχείς ενώ συστηματικά καλλιεργείται κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Οι ποινές ελλοχεύουν κάθε στιγμή. Πολλοί φαντάροι καμπανιάστηκαν πρόσφατα γιατί παρήγγειλλαν φαγητό από έξω. Έλα μου όμως που η κατάσταση στα μαγειρεία, από άποψη υγιεινής δεν παλεύεται και το φαγητό δεν τρώγεται με τίποτε! Αντί λοιπόν να προσφέρουν ένα πιάτο ανθρώπινο φαγητό, ωθούν τους πεινασμένους φαντάρους να παραγγέλνουν και μετά τους τιμωρούν.
Και όχι, αυτό δεν συμβαίνει όποτε έχουν όσπρια, για να προλάβουμε τις δικαιολογίες τους.
Κερασάκι της τούρτας στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι ο εθνικισμός και ο ρατσισμός μερίδας στελεχών. Συνάδελφος που πήγε να θέσει ένα προσωπικό, άκουσε την υπαξιωματικό να μουρμουρίζει πίσω από την πλάτη του, αφού πρώτα του αρνήθηκε κάθε διευκόλυνση:
«Όλα τα είχαμε, οι Αλβανοί μας έλλειπαν και τα αιτήματα τους»!
Μήπως, λέμε μήπως, ο ΑΓΕΣ Τελλίδης και το Επιτελείο του θα έπρεπε να ρίξουν μια ματιά στα όσα συμβαίνουν το ΚΕΜΧ Ναυπλίου;
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά και αποφασιστικά Παραπονούμενοι.
Καλούμε τους γονείς τους που θα παρακολουθήσουν την τελετή ορκωμοσίας να διαμαρτυρηθούν έντονα στο Διοικητή.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου