Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

“Τα βρήκαν” και στον εναέριο χώρο της Συρίας Πούτιν και Ερντογάν!

Η Τουρκία και η Ρωσία είναι συνομιλούν για την σύνταξη ενός πρωτοκόλλου για τις πτήσεις των μαχητικών τους στον εναέριο χώρο της Συρίας,έτσι ώστε να αποφευχθούν “ατυχήματα”! 
Την πληροφορία αποκαλύπτει η Hurriyet Daily News, επικαλούμενη τουρκική στρατιωτική πηγή.

Στο μεταξύ οι δύο πλευρές κατέληξαν σε “συμφωνία κυρίων”, δήλωσε η ίδια πηγή. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η μία πλευρά δεν πρέπει να εισέρχονται στην περιοχή όπου η άλλη πλευρά διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις. Η απόφαση να συντονίσουν τις πτήσεις πάνω από τη Συρία ελήφθη στις 15 Σεπτεμβρίου σε μια συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ του Ρώσου Αρχηγού Valery Gerasimov και του Τούρκου ομολογου του Hulusi Akar. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη Ρώσου στρατιωτικού μετά από την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού πάνω από τη Συρία, το Νοέμβριο του 2015.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην Άγκυρα συμφωνήθηκε η λειτουργία “κόκκινης” τηλεφωνικής γραμμής καθώς και η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας για την πρόληψη ατυχημάτων.
Σύμφωνα με την πηγή που ενημέρωσε την Hurriyet Daily News, η Τουρκία έδωσε στην στην Ρωσία τις συντεταγμένες των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η τουρκική αεροπορία. Σε αντάλλαγμα, τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη δεν θα εισέρχονται σε αυτές τις περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου