Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Διπλή αστοχία

Αρχικά ο κ. Κοτζιάς είχε ζητήσει 250.000, αλλά του επιδικάστηκαν 18.311 ευρώ | ΕUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ 

Συντάκτης: Δ.Ψ. 
Δεν του έφτανε, φαίνεται, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά η «ηθική δικαίωση» με την απόφαση του Εφετείου, το οποίο έκανε δεκτή την αγωγή του εις βάρος της Athens Review of Books. Τώρα σπεύδει, μέσω του δικηγόρου Ιωάννη Μαντζουράνη, να προχωρήσει στην αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης, κάτι που ισοδυναμεί με το κλείσιμο του αξιόλογου περιοδικού.
Και όλα αυτά, για μια επιστολή η οποία τον εμφάνιζε ως «τον πιο ακραίο και φανατικό, σκληρό και αμείλικτο κνίτη της γενιάς μας/του, έναν πραγματικό γκαουλάιτερ του σταλινισμού». 

Αρχικά ο κ. Κοτζιάς είχε ζητήσει 250.000, αλλά του επιδικάστηκαν 18.311 ευρώ. 

Η επιμονή του υπουργού είναι ακατανόητη και θίγει ευθέως την ελευθερία της έκφρασης, όπως έχουν επισημάνει δεκάδες πανεπιστημιακοί και συγγραφείς. 

Πολύ περισσότερο που έχει ο ίδιος παραδεχτεί ότι έγραφε «ανοησίες για την Πολωνία κατ’ εντολήν του ΚΚΕ». 

Ας περιμένει τουλάχιστον την απόφαση του Αρείου Πάγου που θα συνεδριάσει στις 24 Οκτωβρίου για το αίτημα αναίρεσης που έχει υποβληθεί. 

Αλλά και ο κ. Μαντζουράνης, πρωταγωνιστής κι αυτός των τελευταίων ημερών, δεν βρίσκει κάποιο -τουλάχιστον ηθικό- ασυμβίβαστο, τη στιγμή που εμφανίζεται ως ο θεματοφύλακας των συμφερόντων του Δημοσίου στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, να υπογράφει παρόμοια δικόγραφα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου