Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Και διέταξε ο Τόσκας… Τώρα οι φαντάροι θα τρέχουν και στις πλημμύρες!

εδώ βλέπετε τα νέα αντιπλημμυρικά έργα που εξήγγειλε ο Νίκος Τόσκας!!!
Σαν να μην άλλαξε τίποτε, τι Τσίπρας και Καμμένος, τι Σαμαράς και Βενιζέλος…
Ίδια μνημόνια, ίδια πολιτική, ίδια επιχειρήματα, ίδιες δικαιολογίες, ίδιες λύσεις..
Όλοι τα ίδια «στου κασίδη το κεφάλι» και εν προκειμένω πάλι θα βάλουν τους φαντάρους να τρέχουν για να καλύψουν με τη δική τους δωρεάν εργασία τα κενά στον κρατικό μηχανισμό και στους Δήμους  που προκαλούν τα μνημόνια και οι δικές τους πολιτικές.
Διαβάστε λοιπόν τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ Τόσκας στο Κόκκινο 105.5 και την Φυλή των Φίλων του Κ.Αρβανίτη:
«Ήταν μία θεομηνία πραγματική αυτό που συνέβη, με βροχόπτωση που ξεπερνούσε κάθε συνηθισμένο όριο, με 130-140 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία ημέρα», είπε ο κ.Τόσκας. Όπως σημείωσε, οι περιοχές που επλήγησαν στην Καλαμάτα ήταν οι φτωχογειτονιές της, εγκαταλελειμμένες χρόνια, χωρίς υποδομές, χωρίς έργα αποστράγγισης,
Ο κόσμος ήταν αγανακτισμένος με το δήμαρχο αλλά και «προηγούμενες καταστάσεις που τους άφησαν χωρίς υποδομές ... κάποιοι καλοθελητές στα κανάλια παρουσίασαν ότι τα παράπονα αυτά ήταν εναντίον μας. Καθόλου εναντίον μας δεν ήταν, ίσα-ίσα εμείς τολμήσαμε και πήγαμε εκεί που ήταν το πρόβλημα, στις φτωχογειτονιές αυτές, κοιτάξαμε τι μπορούμε να κάνουμε», όπως ξεκαθάρισε.
Άρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κυβερνά έναν χρόνο και ψηφίζει το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο δε φταίει σε τίποτε.
Για τον Νίκο Τόσκα φταίει, ο Καιρός, φταίει ο Θεός, φταίει ο Σαμαράς και οι προηγούμενε κυβερνήσεις, φταίει ο Δήμαρχος…
Αυτόν και την κυβέρνηση του που συνεχίζουν τη μνημονιακή πολιτική των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη ο κόσμος τους λατρεύει, αφού με ένα μεταφυσικό τρόπο δεν έχουν καμιά ευθύνη για ότι μας συμβαίνει, για τις τρομερές καταστροφές από μια φθινοπωρινή βροχόπτωση…
Μετά όμως από αυτή τη μεγαλειώδη πολιτική ανάλυση και εξίσου πρωτότυπη, έρχεται η λύση…      
«Στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Άμυνας για να εμπλέξουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα ... Μπορούν να γίνουν σωστές κινήσεις και θα μπορούσαν να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια, δεν χρειάζονταν πολλά χρήματα ... βέβαια, όταν υπήρχαν, δεν έγιναν ούτε τα βασικά», υπενθύμισε ο υπουργός.
Γιατί να χρειαστούν πολλά λεφτά, γιατί να κάνουν έργα και να δαπανήσουν κονδύλια δίνοντας λύση στα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική περικοπών τους και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας,  όταν έχεις τη δωρεάν εργασία των φαντάρων;
Βεβαίως, την ενσωμάτωση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολιτική Προστασία δεν την σκέφτηκε, ούτε την έπραξε πρώτος ο Τόσκας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Είχαν προηγηθεί ο Ευ.Βενιζέλος και ο Μεϊμαράκης, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ…
Βλέπεις η αστική πολιτική έχει και συνέχεια και συνέπεια…
Όλα αυτά όμως έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση την εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων.
Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προχωρά την στρατικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, άλλοτε με τη ΜΟΜΑ, άλλοτε με την χρήση του Στρατού στο Προσφυγικό ζήτημα, πάντα στην πλάτη των στρατιωτών.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να Αντισταθούν. Να Αρνηθούν να προσφέρουν κάθε παρόμοια υπηρεσία.
Πρέπει όμως τώρα να παρέμβουν τα κοινωνικά κινήματα.
Τα Σωματεία-Ομοσπονδία των Οικοδόμων, οι Μισθωτοί Μηχανικοί και οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να πάρουν θέση, να υπερασπιστούν τους φαντάρους, να συμβάλουν σε ένα κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για τα κοινά μας δικαιώματα.           
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Η χρήση εφέδρων για δωρεάν εργασία σε έργα πολιτικής προστασίας δεν είναι καινούρια πρακτική. Το 2005, κατά τη θητεία μου, δούλεψα στην κατασκευή αντιπλυμμυρικών αναχωμάτων στον Έβρο. Την ίδια χρονιά, γνωστός μου έφεδρος σε νησί τοποθετήθηκε σε πυρόσβεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή