Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

“Φρένο” στην ανάπτυξη και στην Γερμανία! Ήταν θέμα χρόνου

Η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας θα επιταχυνθεί στο 1,9% φέτος χάρη στην ισχυρή εγχώρια ζήτηση, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης θα επιβραδυνθεί σχεδόν στο ήμισυ το 2017 καθώς το Brexit και άλλοι κίνδυνοι πλήττουν τους εξαγωγείς, όπως προέβλεψε σήμερα το ινστιτούτο DIW.

«Η γερμανική οικονομική μηχανή πιθανόν να αρχίσει να επιβραδύνει για ένα διάστημα», ανέφερε σε ανακοίνωση το DIW, προσθέτοντας ότι η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα περιορίσει τις προοπτικές ανάπτυξης της Γερμανίας τους ερχόμενους μήνες.
«Η απόφαση του Brexit πιθανόν να βάλει φρένο στο εξωτερικό εμπόριο της Γερμανίας έως τα μέσα του 2017», ανέφερε το ινστιτούτο.

Το DIW αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για τον φετινό ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας στο 1,9% από το 1,7%, κυρίως χάρη στις ισχυρές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Ωστόσο, το ινστιτούτο αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας το 2017 στο 1,0% από το 1,4%, εν μέρει εξαιτίας παραγόντων, όπως το ότι περισσότερες αργίες συμπίπτουν με εργάσιμες ημέρες την επόμενη χρονιά.

Πέρυσι, η Γερμανία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 1,7%, τον ισχυρότερο τα τέσσερα τελευταία χρόνια χάρη στην υψηλή ιδιωτική κατανάλωση και τις αυξημένες κρατικές δαπάνες.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου