Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακάλυψαν ξανά σενάρια «ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑΣ»: Γιατί το φιλοχρυσαυγήτικο-ρατσιστικό-μιλιταριστικό σαιτ καλλιεργεί κλίμα «εθνικών κινδύνων»;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του πραξικοπήματος στην Τουρκία έγινε δέκτης της αγωνίας των συναδέλφων φαντάρων και των γονιών τους, ενώ προσπάθησε να σταθεί δίπλα στον λαό μας, απαντώντας στα έκδηλα ερωτήματα που προέκυπταν.
Καθησυχάζοντας και διαψεύδοντας πεισματικά κάθε φήμη περί επερχόμενης πολεμικής κρίσης στο Αιγαίο.

Καθώς για χρόνια η κυρίαρχη αστική προπαγάνδα μιλά για εξωτερίκευση της πολιτικής κρίσης στην Τουρκία με εκδήλωση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ήταν αναμενόμενο να φλερτάρουν πολλοί, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του πραξικοπήματος, με παρόμοια σενάρια.
Αξίζει όμως να τονίσουμε ότι κανένας φαντάρος, κανένας μόνιμος, σε οποιοδήποτε σκαλί της ιεραρχίας και μονάδα της παραμεθορίου και αν βρίσκονταν, δεν τα επιβεβαίωσε!
Δεν συνέβη όμως το ίδιο με την στάση που κράτησε το γνωστό φιλο-Χρυσαυγήτικο και φιλοπόλεμο σαιτ, που όπως το Πάσχα διέδωσε ότι ο Τουρκικός Στρατός ήταν έτοιμος να καταλάβει ελληνικά νησιά, έτσι και τώρα, επαναφέρει φήμες περί επανάληψης και επιθετικότερης εφαρμογής επιθετικής κίνησης των πραξικοπηματιών στον Έβρο, αντίστοιχης του σχεδίου «Βαριοπούλα».
Το σχέδιο αυτό αποκαλύφθηκε το 2010 με ντοκουμέντα που είχε δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα Taraf. Στα ντοκουμέντα, αποκαλύπτονταν πως πολλοί αξιωματικοί του τουρκικού στρατού είχαν καταστρώσει σχέδιο συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν που είχε στόχο την άμεση ανατροπή του με βίαιο τρόπο. Τα ντοκουμέντα, αφορούσαν από μια άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου είχαν καταγραφεί. Τα περισσότερα έγγραφα για το σχέδιο είχαν βρεθεί σε έφοδο της αστυνομίας στη βάση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού του Γκιόλτζουκ. Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Βαριοπούλα», προέβλεπε την τοποθέτηση εκρηκτικών σε τζαμί, την κατάρριψη αεροσκάφους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με τον ισχυρισμό πως καταρρίφθηκε από την Ελλάδα με τελικό στόχο ελληνοτουρκικής έντασης. Οι τούρκοι στρατηγοί είχαν καταστρώσει σχέδιο και της κατάληψης της περιοχής του Βόρειου Έβρου! Το τελικό στάδιο αυτού του σχεδίου προέβλεπε πως λόγω της μεγάλης αναταραχής αυτών των γεγονότων, θα ανατρέπονταν ο Ρετζέπ ταγίπ Ερντογά και η κυβέρνηση του που είχε έρθει στην εξουσία το Νοέμβριο του 2002. 
Τώρα το pronews.gr ή αλλιώς defencenet.gr ή διαφορετικά «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» αποκαλύπτει σχέδιο «Βαριοπούλα» των πραξικοπηματιών Τούρκων στρατιωτικών, αλλά αυτή τη φορά στον Νότιο Έβρο (βλέπεις, η επανάληψη καταντά κουραστική ή μήπως θέλοντας να δώσουν μεγαλύτερο σασπένς στα απίστευτα σενάρια τους, καθώς σου λέει  αφού αποκαλύφθηκαν τα αρχικά μας σχέδια για τον βόρειο Έβρο, ας περιγράψουμε την επίθεση στον Νότιο Έβρο).
Στα ευφάνταστα σενάρια του μιλιταριστικού σαιτ, τα οποία βεβαίως δεν τα επιβεβαιώνει κανείς, λείπουν ορισμένες κρίσιμες λεπτομέρειες. Καταρχήν, δεν κατονομάζεται η πηγή των πληροφοριών τους. Δεύτερον, στην καλύτερη των περιπτώσεων πρόκειται για προφορικές μαρτυρίες, οι οποίες δεν αξιολογούνται από τον αρθρογράφο καθώς πρόκειται για συλληφθέντες στρατιωτικούς, με γνωστές τις σκληρές μεθόδους αντιμετώπισης τους από το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν που συστηματικά κάνει χρήση βασανιστηρίων. Τρίτον δεν υπάρχει ούτε μια εκτίμηση των λόγων προβολής αυτών των μαρτυριών, σε συνδυασμό με τις συνθήκες που ελήφθησαν και το γεγονός, ότι σε αντίθεση με το προηγούμενο σχέδιο Βαριοπούλα, που απεκαλύφθη, τώρα δεν υπάρχει κανένα έντυπο που να το πιστοποιεί!
Διαβάζουμε λοιπόν: «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Τούρκος συνταγματάρχης ομολόγησε σχέδιο επίθεσης σε Έβρο-Ροδόπη το βράδυ του πραξικοπήματος! ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΒΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ!
του Π.Σπαγόπουλου 
O υποδιοικητής της Πέμπτης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Ανατολικής Θράκης, συνταγματάρχης Uzay Şahin, σε κατάθεσή του μετά την σύλληψή του, ομολόγησε, βάσει δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο ότι το βράδυ του πραξικοπήματος η 54η Ταξιαρχία Μηχανικού Πεζικού που είναι υπεύθυνη για την επιθετική ζεύξη του Έβρου, δηλαδή την γεφύρωσή της ανατολικής με την δυτική όχθη και την διάρρηξη της ελληνικής αμυντικής διάταξης στο νότιο Έβρο!  Ο διοικητής της ταξιαρχίας υποστράτηγος Hidayet Arı συνελήφθη αμέσως μετά και ομολόγησε ότι στο σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα θα συμμετείχε και η 55η Ταξιαρχία Μηχανικού (που εξοπλίζεται με τις γέφυρες που βλέπουμε στο βίντεο) της οποίας ο διοικητής υποστράτηγος Bekir Koçak επίσης συνελήφθη! Κάθε συλλογή FSB-E της 55ης Ταξιαρχίας δύναται να κατασκευάσει πλωτή γέφυρα εφόδου μήκους 250 μέτρων. Μετά την γεφύρωση η οποία θα γινόταν υπό τα καταιγιστικά πυρά της τουρκικής Αεροπορίας, θα εισέβαλε η 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία  που εδρεύει στο Babaeski της ανατολικής Θράκης, υπό  την διοίκηση του υποδιοικητή Albay Gündoğdu ο οποίος θα αναλάμβανε την διοίκηση. Και ο συγκεκριμένος συνελήφθη, καθώς και ο επιτελής του Λοχαγός Murat Çelebioğlu.
Άλλες δυνάμεις που σταθμεύουν στο Demirköy της επαρχίας Krıklareli ( Σαράντα Εκκλησιές), όπως επίσης και η 54η Ταξιαρχία του Πεζικού που εδρεύει στην Αδριανούπολη, θα ακολουθούσαν και θα προσέφεραν κάλυψη στην 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία. Το σχέδιο αφορούσε διάρρηξη της ελληνικής αμυντικής τοποθεσίας, παράκαμψη της Αλεξανδρούπολης και αποκοπή των ελληνικών δυνάμεων του κεντρικού και βόρειου Έβρου! Δηλαδή είχαν τροποποιήσει το σχέδιο "Βαριοπούλα" σε ότι αφορά την επιθετική αιχμή και από την σφήνα μεταξύ κεντρικού και βόρειου Εβρου, θα μετέφεραν το κέντρο βάρους της επίθεσης στο νότιο τομέα, όπου υπολογίζουν ότι θα αιφνιδίαζαν τις ελληνικές δυνάμεις! Ο μέγιστος αντικειμενικός στόχος τους ήταν να φτάσουν μέχρι την τοποθεσία Βιστωνίδος (Πόρτο Λάγος), αν τους δινόταν η ευκαιρία ή κατ' ελάχιστον να καταστρέψουν στο σύνολο της ελληνικής αμυντικής διάταξης και στον κεντρικό και βόρειο Έβρο.
Ο συνταγματάρχης Uzay Şahin αποκάλυψε τα ακριβή σχέδια διάρρηξης της ελληνικής αμυντικής διάταξης στην γραμμή των ορέων Βυρσίνης–Υψώματα Άρη–Ιερό Όρος (Μπουκατέ)–Ορφέας (Κελεμπέκ)–Κεφάλι (Τσομπάν)! Ανταμοιβή, η ανενόχλητη κίνηση στην πεδιάδα της Αλεξανδρούπολης μέχρι την πεδιάδα της Κομοτηνής! Πρωταγωνιστικό ρόλο, μετά την αρχική ζεύξη θα έπαιζε το 2ο Σώμα Στρατού που εδρεύει στη Καλλίπολη (Gelibolu) στην ομώνυμη Χερσόνησο και είναι προσανατολισμένο έναντι της νότιας περιοχής του Έβρου όπου και ο τομέας της Ελληνικής ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού. Το 2ο Σώμα διαθέτει τέσσερις Ταξιαρχίες εκ των οποίων οι τρεις Μηχανοκίνητες (4η, 8η και 18η Ταξιαρχία) και μία τεθωρακισμένη (95η Ταξιαρχία). Ανά δύο μηχανοκίνητες ταξιαρχίες από τα δύο Σώματα Στρατού θα αναλάβουν τη ζεύξη του Έβρου σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, ώστε να μην επιτρέψουν στις ελληνικές δυνάμεις να αντιληφθούν σε ποιο απ’ αυτά, θα εκδηλωνόταν η κυρία προσπάθεια.
Στα σημεία των επιχειρούμενων ζεύξεων, η αναλογία ισχύος θα ήταν από 6:1 έως 10:1 υπέρ των τουρκικών δυνάμεων! προκειμένου οι επιτιθέμενοι να «εξασφαλίσουν» τη θετική έκβαση του εγχειρήματος. Αντικειμενικός πολιτικός σκοπός των πραξικοπηματιών ήταν να συσπειρώσουν υπέρ τους άμεσα τον τουρκικό λαό επιτυγχάνοντας μια γρήγορη και εύκολη νίκη "αποκαθιστώντας την δικαιοσύνη για την τουρκική μειονότητα που καταπιέζεται στον Έβρο"...
Πρόκειται για ιδιαίτερη σημαντική εξέλιξη, αν τελικά επιβεβαιωθεί η αλήθεια των λόγων του υποδιοικητή της 5ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Ανατολικής Θράκης, συνταγματάρχης, Uzay Şahin.  Τούρκοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ερντογάν, επιβεβαιώνουν την κινητοποίηση και τις συλλήψεις. Οι αποκαλύψεις αποτελούν πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του pronews.gr την Κυριακή πρν την εκδήλωση του πραξικοπήματος ΠΗΓΗ:http://www.pronews.gr/portal/20160903/defencenet/ellinotoyrkika/40/apokalypsi-sok-toyrkos-syntagmatarhis-omologise-shedio
Καλούμαστε όλοι, όχι απλώς να βγάλουμε συμπεράσματα από τέτοιου είδους αρθρογραφία, αλλά να απαντήσουμε στο σε τι αποσκοπεί.

Κυρίως όμως απαιτείται η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και των Υπουργών Άμυνας Π.Καμμένου και Δ.Βίτσα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου