Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ...


Στην Κύπρο είναι γνωστό ότι βρίσκεται υπό Κατοχή ένα μεγάλο τμήμα από τον Τουρκικό Στρατό εισβολής (1974).
Οι στρατιωτικές της δυνάμεις και αντίστοιχα οι δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ βρίσκονται σε καθεστώς "πολεμικής ετοιμότητας".
Και όμως αυτό το κράτος, η ελληνοκυπριακή αστική τάξη, από το 1974 δεν προχώρησε στην πρόσληψη Μισθοφόρων Στρατιωτών...
Είναι χαρακτηριστικό ότι το κάνει τώρα, για τα πετρέλαια και την γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, που μετατρέπεται  σε σημαντικό πολεμικό ορμητήριο των ιμεπριαλιστών.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!
Για όσους συνεχίζουν να προπαγανδίζουν τον αμυντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων..

Τελετή διαβεβαίωσης των πρώτων ΕΠΟΠ βατραχανθρώπων της Κυπριακής ΜΥΚ

Με την τελετή διαβεβαιώσεως των πρώτων νέων Υποβρυχίων Καταστροφέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) οι οποίοι προσλήφθηκαν για την ενίσχυση της Μονάδος Υποβρυχίων Καταστροφών της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, παρουσία του Υπουργού Αμύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορου Φωκαΐδη και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Γεώργιου Μπασιακούλη.
Κατά τον χαιρετισμό του που απηύθηνε στη διάρκεια της τελετής ο Κύπριος ΥΠΑΜ μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η πρόσληψη και ένταξή τους στην Εθνική Φρουρά και πιο συγκεκριμένα στη ΜΥΚ δεν είναι τυχαία αλλά υποδηλώνει την έμφαση και την προτεραιότητα που δίδεται από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αναδιοργανώσεως που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τόσο στις Ειδικές Δυνάμεις, όσο και κατ’επέκταση στο Ναυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Πρόσθεσε δε ότι «Η σημερινή τελετή σηματοδοτεί την αρχή μιας διαδικασίας που με όραμα, σχέδιο και συστηματική δουλειά έχει επιτευχθεί. Σηματοδοτεί την αρχή μιας πορείας μετασχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων σε ένα σύγχρονο στρατό, στηριγμένο στον επαγγελματισμό. Σε έναν στρατό που επενδύει στην εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού, στη συνεχή κατάρτιση, στη συσσώρευση και αξιοποίηση της εμπειρίας των Συμβασιούχων Οπλιτών, ως προστιθέμενη αξία για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Δύναμης». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία είχε ξεκινήσει από πέρσι, στις 11 Αυγούστου 1915, με την ανάρτηση στο διαδίκτυο της σχετικής εγκυκλίου για την πρόσληψη με σύμβαση 10 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), με βάση τις πρόνοιες του άρθρου 6(3) & (4) των περί Εθνικής Φρουράς Νόμων του 2011 έως 2015, για την ενίσχυση της Μονάδος Υποβρυχίων Καταστροφών. Η πρόσληψη των ΕΠΟΠ θα γίνει με αρχική σύμβαση για ένα χρόνο, η οποία μπορεί να ανανεώνεται, με απόφαση του Υπουργού Αμύνης για περαιτέρω διαδοχικές περιόδους μέχρι και 10 χρόνια συνολικώς. 
Για την αμοιβή αυτών των 10 πρώτων βατραχανθρώπων ΕΠΟΠ θα ισχύουν αναλογικώς τα όσα ισχύουν για τους νεοδιοριζόμενους Δημοσίους Υπαλλήλους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για παράδειγμα ο νέος ΕΠΟΠ θα αμείβεται με τον αρχικό μισθό της Κλίμακας Α1, συμφώνως με τα ισχύοντα για τους νεοδιοριζομένους δημοσίους υπαλλήλους. Στο μισθό θα προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί με νομοθεσία. Επιπλέον, θα καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα συμφώνως με το ποσοστό που εγκρίνεται από την κυβέρνηση από καιρό σε καιρό, καθώς και 13ος κατ’ αναλογία της περιόδου απασχολήσεώς τους εντός του έτους.
Λ.Σ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου