Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Στρατιωτική στολή με ναζιστικά σύμβολα φορούσε ο δράστης του Χιούστον

Ένας δικηγόρος που φορούσε στρατιωτική στολή με ναζιστικά σύμβολα και ήτανοπλισμένος με δύο όπλα και περίπου 2.600 σφαίρες άνοιξε χθες πυρ σε περαστικούς στον Χιούστον, τραυματίζοντας εννέα ανθρώπους πριν ο ίδιος πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Οι πρώτες πληροφορίες μετά το συμβάν έκαναν λόγο για έναν δικηγόρο που αντιμετώπιζε προβλήματα.
Έξι από τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και τρεις έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο της επίθεσης. Ένα από τα θύματα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ άλλος ένας τραυματίας σε σοβαρή κατάσταση.
Η επικεφαλής της αστυνομίας του Τέξας, Μάρθα Μοντάλβο, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον δικηγόρο δράστη ωστόσο δήλωσε πως αντιμετώπιζε προβλήματα.
Η μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών του Χιούστον διενήργησε έρευνα στο αυτοκίνητο του δράστη και βρήκε αρκετά όπλα και ναζιστικά σύμβολα.
«Φορούσε στρατιωτική στολή. Δεν γνωρίζω ακριβώς ποιάς εθνικότητας, ποιού στρατού ή οτιδήποτε σχετικό. Βρήκαμε κάποια παλιά εμβλήματα των ναζί επάνω του, όπως και στο σπίτι του. Επίσης στο σπίτι του βρέθηκαν ιστορικά στρατιωτικά είδη ή αντίκες που χρονολογούνται από την εποχή του εμφυλίου πολέμου», ανέφερε ο Ντουέιν Ρέντι, διοικητής της αστυνομίας του Χιούστον.
Το FBI επί του παρόντος δεν αναφέρεται στο περιστατικό ως τρομοκρατικόδιερευνώντας τα κίνητρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου