Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Τον στρατό σε ρόλο αστυνομίας θέλει ο Καμμένος


Σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98,7 FM, ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος, με πρόσχημα την καταπολέμηση των ναρκωτικών, προσπαθεί να δημιουργήσει όρους για να θέσει τον στρατό σε ρόλο αστυνομίας.

Οι «σκέψεις» του γι’ αυτό δεν έρχονται τυχαία, καθώς μέσα στο φθινόπωρο αναμένονται οι αντιδραστικές αλλαγές στα «εργασιακά» και έντονες αντιδράσεις, όπου η απάντηση του εργατικού κινήματος πέρα από συγκεντρώσεις, απεργίες και πορείες είναι πιθανό να αναβαθμιστεί με καταλήψεις κρατικών κτιρίων αλλά και συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, στην προσπάθειά του να αντεπιτεθεί, όπως είδαμε να γίνεται και στη Γαλλία.
Η κατεύθυνση οι δυνάμεις καταστολής ν’ αποκτήσουν και «στρατιωτικό βραχίονα», ο οποίος προφανώς θα έχει δολοφονικά αποτελέσματα, δεν είναι νέα. Αντίστοιχο σενάριο είχε επεξεργαστεί σοβαρά και η κυβέρνηση της ΝΔ κατά την εξέγερση του 2008, που είχε ξεσπάσει με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μετά απ’ αυτή δημιουργήθηκε η ομάδα ΔΕΛΤΑ (Όμικρον σήμερα).
Με πρόσφατη την παρατεταμένη «άνοιξη» στη Γαλλία, όπου επί μήνες το εργατικό κίνημα και η νεολαία αντιστέκονται στο νομοσχέδιο για τα «εργασιακά» της κυβέρνησης Ολάντ, η ελληνική συγκυβέρνηση φαίνεται λίγο λίγο να παίρνει τα μέτρα της. Το Brexit έφερε βαρύ πλήγμα στην καρδιά της ΕΕ και οι σχεδιασμοί για τον ευρωστρατό είναι «στον αέρα». Έτσι δημιουργείται η ανάγκη για ειδικότερο εθνικό σχεδιασμό, απέναντι στις αντιδράσεις που φαίνεται προβλέπει και η ίδια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.
Δεν πρέπει να ξαφνιάζουν οι δηλώσεις Καμμένου, αφού από τον Ιούλιο του 2015 σε κοινή συνέντευξη με τον Αλ. Τσίπρα, την περίοδο του δημοψηφίσματος, είχε δηλώσει:
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν την σταθερότητα στο εσωτερικό». Η συγκυβέρνηση θα
επιχειρήσει να επανεμφανίσει ένα σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, στα πρότυπα και άλλων κρατών της ΕΕ, που αξιοποίησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS για να εφαρμόσουν την αστυνόμευση πόλεων απ’ τον στρατό, επιχειρώντας έτσι την εισβολή του στην καθημερινότητα σαν κάτι το φυσιολογικό.
Απέναντι σ’ αυτούς τους θανάσιμους σχεδιασμούς, εργαζόμενοι και νέοι πρέπει να βγούμε μαχητικά στους δρόμους, οργανώνοντας την αντεπίθεσή μας, που θα ανατρέψει το νομοσχέδιο για τα «εργασιακά» και το νέο κύμα καταστολής, στο δρόμο που δείχνει και ο αγώνας στη Γαλλία.
Πηγή: Εργατική Πάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου