Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

«Εμφύλιος» στην κυβέρνηση για τις εργασίες σε hot spot στην Λέσβο – Αντέδρασε ο Καμμένος

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ!!!

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου διακόπτονται οι συνεχιζόμενες εδώ και δυο μέρες εργασίες διαμόρφωσης σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας στην περιοχή Λεμονού βόρεια της Μυτιλήνης, χωρίς κανείς να ξέρει ποιος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για να ξεκινήσουν!
Εργασίες οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση του Δήμου και της Περιφέρειας αλλά και άλλων φορέων της τοπικής κοινωνίας που κατήγγειλαν «εν κρυπτώ και ενάντια στα συμφωνηθέντα δημιουργία ενός ακόμα χοτ σποτ στη Μυτιλήνη».

«Καμία εργασία δεν θα πραγματοποιηθεί στο παλιό στρατόπεδο της Λεμονούς και όλες όσες πραγματοποιήθηκαν δεν είχαν την έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Λέσβο με εξαίρεση την εμπλοκή τους στα έργα και στη διαχείριση του χοτ σποτ της Μόριας ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων της χώρας και πέραν τούτου ουδέν άλλο. Ο χώρος μάλιστα του παλιού στρατοπέδου της Λεμονούς συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί άμεσα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος στο Δήμο Λέσβου προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες λειτουργίας υπηρεσιών του»δήλωσε ο κ. Πάνος Καμμένος.

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια εδώ είναι ποιου ήταν η εντολή για να μπουν στο στρατόπεδο τα εκσκαπτικά μηχανήματα και να ξεκινήσουν τα έργα, απο την στιγμή που αποκλεισιτκός υπεύθυνος είναι το ΥΠΕΘΑ;

Ήταν προσωπική εντολή του Γ.Μουζάλα, ο οποίος θεωρεί πως μπορεί να δίνει εντολές ακόμη και για εκτάσεις που ανήκουν στο υπυοργείο Εθνικής Άμυνα;

Την παραχώρηση του στρατοπέδου στο Δήμο Λέσβου έναντι 5% επίσης αντικειμενικής αξίας όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου. «Επί τη ευκαιρία επαναλαμβάνω ότι το νησί της Λέσβου, μπορεί να φιλοξενήσει στις ήδη υπάρχουσες δομές της Μόριας και του Καρά Τεπέ έως 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Όχι μόνο δεν μπορεί να δημιουργηθεί νέο κέντρο φιλοξενίας αλλά αντίθετα θα πρέπει άμεσα να αποσυμφορηθούν τα ήδη υπάρχοντα με την αναχώρηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Έχουμε μάλιστα ζητήσει το κλείσιμο κάθε μικρότερης δομής που βρίσκεται στη Λέσβο και ο περιορισμός των αιτούντων άσυλο μόνο στη Μόρια και στον Καρά Τεπέ» κατέληξε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός στη δήλωση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου