Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

139 Α/Κ ΜΜΠ ΞΑΝΘΗΣ: Βάρβαρη παραβίαση των δικαιωμάτων από το διοικητή

Σε σειρά καταγγελιών φαντάρων και στελεχών τονίζεται το γεγονός ότι παρά την ύπαρξη διαταγών και υπουργικών αποφάσεων, η καθημερινότητα της μονάδας κηδεμονεύεται από την επιθετική και υβριστική συμπεριφορά της διοίκησης.
Μικροί δικτατορίσκοι, εκμεταλλεύονται τη δοτή εξουσίας και τη θέση τους στην ιεραρχία για να αυθαιρετήσουν, να βρίσουν και να μειώσουν τόσο τους συναδέλφους φαντάρους όσο και τα στελέχη, αποκαλύπτοντας την πραγματική ουσία του Ελληνικού Στρατού.
Εκεί που ο σεβασμός των δικαιωμάτων, της προσωπικότητας και της Αξιοπρέπειας είναι Άγνωστη Λέξη.  
Όλα αυτά έγιναν ακόμη πιο αισθητά στην 139 Α/Κ ΜΜΠ στην Ξάνθη, από τις 30 Αυγούστου και μετά, με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα διοίκηση της μονάδας.
Φαντάροι, στελέχη ακόμη και αξιωματικοί σε σημαντικές θέσεις διοίκησης της μονάδας καθυβρίζονται και περιγελούνται, ακόμη και δημόσια, στην Αναφορά της Μοίρας.  
Αυτοί που χαρακτηρίζονται ως «Ανίκανοι και Άχρηστοι», σκύβουν το κεφάλι και φτάνουν να δακρύζουν….
Βλέπεις, αναλογίζονται τις συνέπειες της αναμέτρησης μας αυτή την επιθετική συμπεριφορά της διοίκησης κάτω από το βάρος των προσωπικών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων…
Η αδυναμία όμως αμφισβήτησης και συλλογικής-μαχητικής υπεράσπισης των Δικαιωμάτων απλώς κάνει την κατάσταση χειρότερη.
Παρά τις όποιες παρεμβάσεις τόσο του Ταξιάρχου της 25ης Ταξιαρχίας, όσο και του Στρατηγού τίποτε δεν αλλάζει αφού με θράσος ενημερώνονται όλοι στην Αναφορά ότι έγιναν παρεμβάσεις, ότι έγιναν παρατηρήσεις για την υβριστική συμπεριφορά, αλλά με θράσος ανακοινώνεται ότι στη μονάδα η διοίκηση θα συνεχίσει να κάνει ότι γουστάρει- το καταλάβατε- και σε όποιον αρέσει!  
Από την άλλη μεριά, αποκαλύπτονται τα φιλο-χριστιανικά συναισθήματα ορισμένων, αλλά με ξένα κόλλυβα!
Εδώ και δύο βδομάδες το προσωπικό της μονάδας φορτώνει πλάκες πεζοδρομίου και τα πηγαίνει στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στα Πηγάδια Ξάνθης.
Το ερώτημα είναι αν ο Στρατός αποφάσισε και γιατί να κάνει την συγκεκριμένη δωρεά….   
Είναι αλήθεια ότι το προσωπικό της μονάδας «ενθαρρύνεται» να συμβάλλει οικονομικά στην εν λόγω Δωρεά;
Θέτουμε όλα αυτά τα ερωτήματα γιατί ο μισθός των φαντάρων παραμένει στο υπέρογκο ποσό των 8,7 ευρώ, τα στελέχη υφίστανται συστηματικές περικοπές και οι ανάγκες στην καθημερινότητα των στρατευμένων είναι τεράστιες αφού αναγκάζονται να καταβάλλουν το κόστος της μετακίνησης τους, της καθαριότητας και υγιεινής, της ένδυσης και υπόδησης τους.
Αλήθεια, ο Ταξίαρχος, ο Στρατηγός και το ΓΕΣ τι κάνουν για όλα αυτά; 
Κάνουν συστάσεις; Αυτός είναι ο ρόλος τους;

Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι σε όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας απαιτώντας να λάβουν τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να απαντήσουν στα ακραία προβλήματα.
Τον σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων όμως θα επιβάλλουν μόνο οι ίδιοι με τους αγώνες τους, υπερασπιζόμενοι μαζικά και αγωνιστικά τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Με ελεύθερο συνδικαλισμό και κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

3 σχόλια:

  1. Σκυβουν το κεφαλι τα στελεχη. Ενας λοχαγος που στην Σαμο τολμησε να ζητησει τα αυτονοητα, τωρα, κατα συμπτωση φυσικα, δεχεται την μια κληση για απολογια μετα την αλλη- 5,6,7 ουτε ο ιδιος δεν θυμαται ποσες εχει μαζεψει- οι τελευταιες ,διοτι υπεβαλλε αναφορες ασαφεις, μη συντομες, και εδειχνε ελλειψη σεβασμου. Και μαλιστα οι κλησεις σε απολογια ειναι μνημειο ασαφειας.

    Τωρα τι θεωρει ο καθε ενας ελλειψη σεβασμου, τρεχα γυρευε. Τις καραμπινατες παρανομιες ο ταξιαρχος δεν τις βλεπει αραγε; Και αν τις βλεπει τι κανει;Ο ΑΣΔΕΝΑΡΧΗΣ δεν τις βλεπει; Και αν τις βλεπει τι κανει;

    Και σου λενε και τα στελεχη, αρε ρε μην συμβει καμια αλλη συμπτωση εαν , συμπτωματικως, οταν ζητησω τα νομιμα αρχισουν να μου βρισκουν το ενα παραπτωμα μετα το αλλο. Ασε καλυτερα. Δεν μιλαω και ολα καλα. Μην γινει και καμια συμπτωση λογω καρματος.

    Ισως αυτο να σκεφτονται. Να ξερετε ομως οτι δεν ειναι ετσι ουτε ολες οι διοικησεις ουτε και ολοι οι Διοικητες-Αξκοι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι μονάδες δεν είναι τσιφλίκη κανενός, όποιος δε σέβεται την αξιοπρέπεια του άλλου είναι αλήτης και θρασυδειλος. μηνυτηριες αναφορές συνάδελφοι απο όλους να καταλάβουν ότι υπάρχει θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μιλήσει με ονόματα η σελίδα και όχι να θύγει το Στράτευμα και να το κρίνει από πράξεις ολίγων. Ανωνυμη καταγγελία μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε για τον καθένα για να προσπαθήσει να διαβάλλει έναν ολόκληρο, με ηθικές αξίες και επίπεδο,το θεσμό του Στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή