Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Σε Φυλακή των φαντάρων μετατράπηκε η 193 ΜΠΕΠ MLRS στην Ελευθερούπολη Καβάλας

Γεντί Κουλέ των στρατιωτών έχει μετατραπεί η 43 ΜΕ και οι καμπάνες πέφτουν βροχή καθώς η διοίκηση ψάχνεται! 
Πρόσφατα η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων είχε λάβει και δημοσιοποιήσει επιστολή καταγγελίας φαντάρων από το 193 ΜΠΕΠ MLRS στην Ελευθερούπολη Καβάλας.
Την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016, γράφαμε λοιπόν:

193 ΜΠΕΠ MLRS στην Ελευθερούπολη Καβάλας: η Απελπισία χτυπά κόκκινο από το ατελείωτο χώσιμο  http://diktiospartakos.blogspot.gr

Όμως, ενώ υπήρξαν σημαντικές παρεμβάσεις στη μονάδα και "έφτιαξαν" κάπως οι υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να βγαίνουν  έξοδο συχνότερα, αφού τους πάει 3-1 ή 4-1.

Δραματικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν στην 43 ΜΕ καθώς επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας.

Οι καμπάνες πέφτουν με το παραμικρό, καθώς εδώ και 1,5 μήνα οι φυλακίσεις και οι κρατήσεις έχουν γίνει καθημερινότητα.

Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και τους τελευταίους μήνες του 2015, όταν τότε είχαν στοχοποιηθεί οι στρατιώτες με κατ΄ εξαίρεση μετάθεση, που υποτιμητικά χαρακτηρίζονταν "οι Καμμένοι" και τους είχαν ταράξει στις ποινές. Λες και έπαιρναν εκδίκηση από τα παιδιά που αντιμετωπίζοντας τεράστια οικονομικά-οικογενειακά ή προβλήματα υγείας, τους δίνουν μετάθεση κοντά στον τόπο καταγωγής τους.

Τώρα σειρά έχουν άλλοι. Η καταγγελία κάνει λόγο για στοχοποίηση ενός ελληνοποιημένου συναδέλφου Αλβανικής καταγωγής που αντιμετωπίζει συνεχώς ποινές. Και σαν να μην φτάνουν αυτά, πρόθεση της διοίκησης είναι να τον οδηγήσει στον Ψυχίατρο για να τον διώξει από τη μονάδα με Αναβολή για Ψυχολογικούς λόγους.

Χαρακτηριστικό επεισόδιο της μανίας καταδίωξης των φαντάρων αλλά και των κατώτερων στελεχών από τον διοικητή και υποδιοικητή, ήταν η πρόσφατη φυλάκιση ΑΜίτη, σε αιφνιδιαστική έφοδο του Διοικητή, που ήταν σε άδεια.
Από την άλλη μεριά κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στη μονάδα, ενώ ακόμη και οι επιθεωρήσεις από τους Ανώτατους Στρατιωτικούς του Δ' Σώματος Στρατού περιορίζονται στα οπλικά συστήματα και Αδιαφορούν για τους στρατιώτες.
Είναι ενδεικτικό ότι στη μονάδα, δεν υπάρχει θάλαμος για τους συναδέλφους και αυτοί μένουν μόνιμα στο φυλάκιο που οι συνθήκες είναι απαράδεκτες, αφού είναι αποθήκη ανθρώπων. Οι συνάδελφοι δεν έχουν ούτε καν τουαλέτες και θα τρέξουν αλλού αν χρειαστεί. Από τις 5 τουαλέτες λειτουργούν μόλις μία (1)!
Πρόσφατα, οι φαντάροι που υπηρετούν σε αυτή τη μονάδα της Βόρειας Ελλάδας και το κρύο έχει αρχίσει και πηρουνιάζει, ζήτησαν να λειτουργήσει η θέρμανση.
Η Διοίκηση της μονάδας Αρνήθηκε και δήλωσε ότι θα λειτουργήσει από τις 15 Οκτωβρίου και μετά!!!
Ώρα είναι να δούμε μανάδες να κουβαλούν μπετόνια με πετρέλαιο για να ζεσταθούν τα στρατευμένα παιδιά τους....  Να ζήσουμε και αυτή την ξεφτίλα...

Το γεγονός είναι ότι οι φαντάροι "έχουν αγριέψει" και πλέον στη μονάδα επικρατεί μια πολύ εύφλεκτη κατάσταση.

Το πρόβλημα πλέον είναι τεράστιο στη μονάδα αφού η διοίκηση αυτής φαίνεται ότι έχει ξεχάσει και δεν σέβεται τα βασικότερα άρθρα του Στρατιωτικού Κανονισμού. Γιατί τους θυμίζουμε η πειθαρχία δεν έχει στόχο την συντριβή της Αξιοπρέπειας των υφισταμένων, ενώ σε άλλο σημείο ο Σ.Κ. τονίζει ότι "η έκδοση συνεχών διαταγών για το ίδιο θέμα μειώνει την αξία των διαταγών και δημιουργούν την εντύπωση ότι εκείνος που τις έβγαλε, δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα τους".
Άρα, όσο περισσότερο αυξάνονται οι ποινές, τόσο περισσότερο μειώνεται η Διοίκηση της μονάδας!
Εμείς απαιτούμε την παρέμβαση του Επιτελείου του ΑΓΕΣ Τελλίδη, γιατί πλέον οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι.
Οι διαταγές μέριμνας για το προσωπικό εκδίδονται αλλά να ΑΓΕΣ Τελλίδη πως εφαρμόζονται...
Μια απλή επιθεώρηση της μονάδας, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα ελέγχου του Ποινολογίου, του Βιβλίου Ποινών, αλλά και των ημερήσιων διαταγών.
θυμίζουμε σε όλους ότι στον Στρατό υπηρετούν υποχρεωτικά νέοι Άνθρωποι και μόνιμο προσωπικό τους οποίους κανείς δε μπορεί να αντιμετωπίζει με βαναυσότητα, παραβιάζοντας τα δικαιώματα, την προσωπικότητα και Αξιοπρέπεια τους.    
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου