Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Φαντάροι Δωρεάν Εργάτες κτίζουν Οικίες στρατιωτικών και Εκκλησίες, ανοίγουν δρόμους με τη ΜΟΜΑ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ξεπουλά δημόσια περιουσία 34 δις ευρώ! Κάλεσμα Αγώνα σε Σωματεία Κατασκευαστικού Τομέα!

Πρόσφατα, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επισκεπτόμενος την Ορεστιάδα παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων 12 στρατιωτικών οικημάτων τα οποία έφτιαξαν με τη δωρεάν εργασία των στρατιωτών και μίλησε  για την υλοποίηση από το Υπουργείο Άμυνας ενός μακρόπνοου σχεδίου στέγασης των στελεχών:  «Στόχος μας είναι σε όλη την Ελλάδα και ιδίως την ακριτική χώρα, στα νησιά μας αλλά και στις μεγάλες πόλεις οι Ένοπλες Δυνάμεις να μπορούν να παρέχουν στέγη στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στις οικογένειές τους, χωρίς να επιβαρύνονται οι ίδιοι οικονομικά, όπως υποχρεώνονταν μέχρι τώρα. 
Υπενθυμίζω ότι έχουμε ξεκινήσει επίσης μια μεγάλη προσπάθεια για την καταγραφή και αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προς όφελος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Μία περιουσία της τάξεως των 34 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρισκόταν μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτη. Ήδη, έχει προχωρήσει η διαδικασία και μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε τον πρώτο διαγωνισμό ενοικίασης για 99 χρόνια».
Μάλιστα, ο Π.Καμμένος θύμισε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου εγκαινίασε άλλους 17 οικίσκους στο Καστελόριζο. Στην ομιλία του στο ακριτικό νησί είχε τονίσει ότι «Κατασκευάστηκαν με μέσα και από το προσωπικό του 95ου Τάγματος Μηχανικού Εθνοφυλακής, με τις ευγενικές προσφορές των παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης - και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την παρουσία τους τον κ. Περιφερειάρχη και τους δημάρχους - αλλά και της τράπεζας Πειραιώς και με τη βοήθεια και της Τράπεζας της Ελλάδος.[…] Χαιρετίζω την παρουσία σήμερα του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς και του εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος που προσέφεραν την αναγκαία βοήθεια προκειμένου να εξοικονομήσουμε τα χρηματικά μέσα και να προχωρήσει το Μηχανικό στην εκτέλεση αυτού του δύσκολου έργου».
Εμείς όμως δίνουμε τον λόγο στους φαντάρους δούλους του Υπουργείου Άμυνας αλλά και του Εργολάβου, καθώς θα επιχειρήσουμε να αποκαλύψουμε την συνεργασία Στρατού-επιχειρηματιών στην στυγνή καταπίεση και εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων. Το πως καλύπτονται θέσεις εργασίας και ενισχύεται η Ανεργία διαμέσου της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Σοβαρή καταγγελία από το Καστελόριζο των σκλάβων συναδέλφων φαντάρων:  η ΔΑΝ Μεγίστης είναι  ένα στρατόπεδο όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ ζεις μια κόλαση. Το πιο μεγάλο «χώσιμο» το τρώμε όταν κάνουμε τους εργάτες του διοικητή και του Υπουργείου Άμυνας. Στο στρατόπεδο αυτό φτιάχναμε τα σπιτάκια των αξιωματικών λες και ήμαστε οικοδόμοι. Κατά την διάρκεια της «εργασίας» είχαμε από πάνω μας τους ΕΠ.ΟΠ. να μας παρατηρούν χωρίς να κάνουν ούτε το παραμικρό για να μας βοηθήσουν. Παρά μόνο να μας υπενθυμίζουν ότι αν δεν τελειώσουμε την δουλειά δεν πρόκειται να φάμε μεσημεριανό ή να βγούμε εξοδούχοι (όπως και γινόταν). Το πιο ακραίο απ’ όλα αυτά ήταν όταν πριν από λίγους μήνες γίναμε τσάμπα εργάτες–οικοδόμοι για τις δημόσιες σχέσεις του Στρατού! Σε ένα απίστευτο αλισβερίσι μεταξύ μονάδας και οικονομικού παράγοντα του νησιού!
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ: ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΣΑΚΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ
Η συμφωνία μεταξύ του Στρατού και του εργολάβου, ντόπιο παράγοντα του νησιού, προέβλεπε να συμβάλλουμε εμείς για να κάνει ο Εργολάβος κάποια έργα στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, με αντάλλαγμα να προμηθευτεί ο διοικητής σακιά τσιμέντο για να οχυρώσει τα πολυβολεία. Που φυσικά φόρτωσαν και ξεφόρτωσαν οι φαντάροι, ενώ μας μετέφεραν όλους μαζί, φαντάρους-εργάτες και υλικά, φορτωμένους ανάκατα στην καναδέζα! Με τους γνωστούς όρους ασφαλείας, που μόνο ο Στρατός εξασφαλίζει! Αλήθεια, ποιος θυμάται τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μπλοκάρισμα της χρησιμοποίησης των φαντάρων ως δωρεάν εργατικό δυναμικό; Δεσμεύσεις που απαρνήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της 25ης Ιανουαρίου και η πολιτική ηγεσία στο Πεντάγωνο των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα-Ταφφύλη; Γιατί εξανάγκαζαν τους στρατιώτες να εργάζονται δωρεάν, πραγματικά ως σκλάβοι, χωρίς να μας δίνουν ούτε νερό και με άθλιες συνθήκες, με τον εργολάβο σε ρόλο αφεντικού και επιστάτη!
Όμως πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει και εμβαθύνει την πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια, τον Σεπτέμβριο 2012, δημοσιεύσαμε επιστολή φαντάρων στην οποία καταγγέλλονταν ότι όταν στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων, ο επιχειρηματίας Κυριακόπουλος, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τον εκσυγχρονισμό της Λέσχης Αξιωματικών, των ΚΨΜ και του γυμναστηρίου της Μοίρας για  να τιμήσει τον πατέρα του αντιστράτηγο Όθωνα Κυριακόπουλο που είχε χαθεί πρόσφατα, αυτοί και πάλι υπέστησαν σκληρή εργασιακή εκμετάλλευση. Οι στρατιώτες στην 180 ΜΚΒ ΧΩΚ που μετρούσαν όλο το καλοκαίρι 25 μέρες χωρίς έξοδο, έτρεχαν άυπνοι από γραφείο σε υπηρεσία, φόρτωναν φορτηγά στην Αυλώνα για Λάρισα, ανέλαβαν ως δούλοι-χωρίς μισθό και ανασφάλιστοι-να κατασκευάσουν τα έργα. Στην Λέσχη Αξιωματικών οι συνάδελφοι στρατιώτες εργάζονταν υπό 40ο , πάνω στις σκαλωσιές, από τις 7.30 π.μ. έως τις 19.00 μ.μ., με ένα μισάωρο διάλειμμα για φαγητό. Φυσικά, το βράδυ, οι κατάκοποι φαντάροι βάραγαν νούμερα σκοπιά. Αν φυσικά τους έπαιρνε ο ύπνος από την κούραση, θα ευθύνονταν αυτοί και θα τιμωρούνταν. Οι 18 φαντάροι-δούλοι δεν επιτρέπονταν να τραυματιστούν, καθώς υπήρχε καθεστώς φόβου. Για όποιον τραυματίζονταν και το δήλωνε, θα έτρωγε φυλακή. Έτσι, οι συνάδελφοι έκρυψαν τους τραυματισμούς για να μην τιμωρηθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τραυματισμός φαντάρου από πτώση σοβά, που δεν δηλώθηκε και δεν αντιμετωπίστηκε!
Στρατιώτες χτίζουν εκκλησία για τον Παΐσιο! Tι άλλο θα βάλουν τους Φαντάρους να κάνουν τσάμπα….
Μέχρι τώρα οι συνάδελφοι στρατιώτες έπεφταν θύμα της μεγαλύτερης κρατικά μεθοδευμένης διαδικασίας εργασιακής εκμετάλλευσης που οι αστοί πολιτικοί ονομάζουν υποχρεωτική στράτευση! Καθαρίζοντας ακτές για να κερδίζουν ψήφους οι Δήμαρχοι και να κονομάει εκατομμύρια ευρώ η τουριστική βιομηχανία. Δουλεύουμε τσάμπα στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν δωρεάν διακοπές οι στρατιωτικοί. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, έχοντας την συνεργασία του Κώστα Ήσυχου και στην συνέχεια του Δημήτρη Βίτσα, μας έβαλε να δουλεύουμε στη ΜΟΜΑ για να καλύπτει τα κενά του κρατικού μηχανισμούς, τις ανάγκες ψηφοθηρίας και να ικανοποιείται η λατρευτική εμμονή του ηγέτη των ΑΝΕΛ στο πρόσωπο του Παττακού, του οποίου το έργο συνεχίζει με το κράτος συνεχούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Απαιτεί να καλύπτουμε θέσεις γιατρών, εκπαιδευτικών μαζεύοντας μόρια για μελλοντικούς διαγωνισμούς σε θέσεις εργασίας περιορισμένου χρόνου!
Όπως όμως γράφει ο Αντώνης Μακατούνης στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων έχει και «την ευχή» της Εκκλησίας! Ενώ λοιπόν ο εργαζόμενος και αγρίως φορολογούμενος λαός μας υποχρεώνεται να καταβάλλει ένα δισεκατομμύριο ανά τετραετία για μισθοδοσία των παπάδων, για έναν οργανισμό με ανύπαρκτο έλεγχο εσόδων και μηδενική φορολόγηση, διαβάζουμε:
«Άφησαν τα όπλα οι στρατιώτες του Σώματος του Μηχανικού στον όμορφο Αμπελώνα Λάρισας για χάρη ενός ιερού σκοπού: την ανέγερση ναού προς τιμήν του νεότερου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Αγίου Παϊσίου. Τον θεμέλιο λίθο στον νέο ναό εντός του Στρατοπέδου Παπαβασιλοπούλου, που είναι αφιερωμένος στον λαοφιλή γέροντα, έθεσαν πριν από λίγες ημέρες ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος μαζί με τον διοικητή Κωνσταντίνο Κωστόπουλο. Παρουσία του στρατηγού διοικητή της 1ης Στρατιάς Ιωάννου Ηλιόπουλου, του δημάρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση, εκπροσώπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών προσκυνητών από τον Αμπελώνα και τη Λάρισα τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός». Και συνεχίζει «Θα βοηθήσουν πολύ οι στρατιώτες, θα είναι αυτοί οι κτήτορες αφού θα αναλάβουν σχεδόν εξ ολοκλήρου το έργο».
Έτσι λοιπόν, με μερικές τιμητικές άδειες, ο στρατιωτικός διοικητής σε ρόλο δουλεμπόρου εξασφαλίζει τα δωρεάν εργατικά χέρια που απαιτούνται για να χτιστεί μια ακόμη εκκλησία, ενώ φυσικά, οι Ιεράρχες που διαχειρίζονται την τεράστια εκκλησιαστική περιουσία θα «ευλογούν» τα κορόιδα στο χακί!
Όμως οι δωρεάν εργαζόμενοι φαντάροι δεν κατασκευάζουν μόνο οικίες στρατιωτικών, HOT SPOT –Στρατόπεδα Συγκέντρωσης αλλά ανοίγουν και δρόμους. Στην Ικαρία τα έργα του δικού μας ιδρώτα εκτόξευσαν τα εκλογικά ποσοστά των ΑΝΕΛ, καθώς η ΜΟΜΑ δεν ανταγωνίζεται τους εργολάβους όπως προπαγάνδισε ο Π.Καμμένος –κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τις οδηγίες της Ε.Ε.- αλλά έρχεται να ικανοποιήσει τις λειτουργίες που όφειλε να καλύπτουν κράτος-Δήμοι-Περιφέρειες, με τον πιο φθηνό τρόπο, ανατρέποντας εργασιακά δικαιώματα, αφού ο  πιο φθηνός συντελεστής των έργων είναι ο Στρατιώτης. Ιδού ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:   
«Με αφορμή την ενημέρωση που παρείχε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, ο Δήμαρχος, κ.Δημήτρης Παυλής για τον ρόλο και την βοήθεια που είναι να παρέχει η ΜΟΜΑ σε έργα αποκατάστασης ζημιών απ’ τις πλημμύρες του Ιουνίου, έγιναν γνωστά τα εξής: «Η ΜΟΜΑ έχει ήδη ολοκληρώσει και την δεύτερη επισκόπηση στις περιοχές των καταστροφών. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα καλύψει οικονομικά τις δαπάνες λειτουργίας των μηχανημάτων της ΜΟΜΑ. Ο Δήμος θα παρέχει φύλαξη των μηχανημάτων, ενώ οι εργαζόμενοι αυτής θα λάβουν διαμονή και σίτιση απ’ το Στρατόπεδο. Ο Δήμος της Τρίπολης θα στηρίξει το έργο της ΜΟΜΑ με ένα ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα τα βάλει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Την επόμενη εβδομάδα και για τις επόμενες είκοσι ημέρες θα δουλέψουν οι εργαζόμενοι της ΜΟΜΑ».
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΓΡΙΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Από την πρώτη μέρα εκλογής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όταν ανακοινώθηκε η επανασύσταση της ΜΟΜΑ είχαμε αποκαλύψει ότι στην συγκεκριμένη πολιτική απόφαση δεν συναντιέται κανένα φιλολαϊκό περιεχόμενο. Το μόνο που εξυπηρετεί είναι η εμπέδωση ενός νέου μιλιταριστικού και εθνικιστικού κλίματος, η εκτίναξη της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων και η υπεράσπιση των συμφερόντων των εθνικών εργολάβων αφού η Ε.Ε. έχει προβλέψει την αποκλειστικότητα για τους ιδιώτες όλων των κερδοφόρων μελετών-κατασκευών που παλιότερα έκαναν οι φορείς του Δημοσίου.  Οι νέες όμως εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, που συμπεριλαμβάνονται στο πρόσφατο Πολυνομοσχέδιο, σχετικά με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που καπηλεύεται ο Στρατός –με εκτιμώμενη αξία τα 34 δις ευρώ για αυτή την τεράστια ακίνητη περιουσία- αποκαλύπτουν ότι πίσω από την προπαγάνδα του πατερναλιστικού ρόλου του Στρατού, δεν αποκρύπτεται μόνο ο ρόλος του στην καταστολή του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου εχθρού και στον Μεγαλοϊδεατισμό της άρχουσας τάξης. Αλλά επίσης, ότι ο Στρατός αποτελεί και θα αποτελέσει ακόμη περισσότερο πολιορκητικό κριό στη γενικευμένη επίθεσης εναντίον των εργαζομένων. Θα βασιστεί και πάλι στη δωρεάν εργασία των φαντάρων που σχεδιάζεται να επανδρώσουν το νέο χακί ΤΑΥΠΕΔ: αποφοίτους Πολυτεχνικών Σχολών, δικηγόρους, οικονομολόγους κλπ. Αν επομένως ο νόμος για τη θητεία εισάγει την πιο οργανωμένη και εκτεταμένη εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων και διαμέσου του εθελοντισμού και της μοριοδότησης την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων για να εξασφαλίσουν μόρια για την συμμετοχή τους από καλύτερη αφετηρία σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, διασπώντας την εργατική τάξη και εντείνοντας τους καθημερινούς εμφυλίους για μια θέση εργασίας περιορισμένου χρόνου. 
Το χακί ΤΑΥΠΕΔ έρχεται να ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο τα φιλέτα γης και εκατοντάδες νησιά στο βωμό της κερδοφορίας της τουριστικής βιομηχανίας, χρησιμοποιώντας τη ΜΟΜΑ ως μηχανισμό για να καμφθούν όλες οι αντιστάσεις Την ίδια μέρα που χάριζαν το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» στον Λάτση, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επέλεξε να αναδείξει τον άλλο πυλώνα του άγριου ξεπουλήματος, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη ΜΟΜΑ, αποκαλύπτοντας ότι τα τουριστικά μεγαθήρια  θα χαρακτηρίζονται ως «οχυρά» και θα κατασκευάζονται από τη ΜΟΜΑ, για να μην απαιτούνται διάφορες εγκρίσεις. Αυτά υποσχέθηκε ο Πάνος Κάμμενος, μιλώντας στο ΕΒΕΑ, παρουσιάζοντας το σχέδιο αξιοποίησης των ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο Στρατός. Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, δεν ξεπουλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Απλώς παραχωρεί σε ιδιώτες για 99 χρόνια- δηλαδή για 4 γενιές, τουριστικές και άλλες επενδύσεις σε ακίνητα του υπουργείου! Τόνισε μάλιστα ότι τα τουριστικά μεγαθήρια που προορίζονται για τους πλούσιους τουρίστες θα χαρακτηρίζονται ως "οχυρά" και θα κατασκευάζονται από τη νέα ΜΟΜΑ (ΜΟΜΚΑ). Πρόκειται για ένα νομικό τέχνασμα για να μην απαιτούνται εγκρίσεις από την αρχαιολογία κλπ. και οι επενδύσεις στα ακίνητα του υπουργείου να προχωρούν γρήγορα, παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις των επιστημονικών φορέων και των κοινωνικών κινημάτων. Μιλάμε για τον ορισμό του μαφιόζικου καπιταλισμού, την αποκάλυψη του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού.
«Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» φωνάζουν οι ΑΝΕΛ που ταυτίζονται με τεράστια οικονομικά συμφέροντα στο χώρο του τουρισμού.  Την ίδια στιγμή που οι τουριστικές επενδύσεις χαρακτηρίζονται Οχυρά, τα ίδια τα Οχυρά γίνονται γκολφ! Σαφές παράδειγμα η τουριστική επένδυση στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, για την οποία το ΓΕΣ δηλώνει υπέρμαχος «διότι θεωρεί ότι μέσω αυτής διασφαλίζεται και η Εθνική Άμυνα». Η τοποθέτηση αυτή του ΓΕΣ αξίζει να συνεκτιμηθεί με την ανάρτηση της www.dimokratiki.gr όπου γίνεται λόγος για τα εξής: «Η έκταση χαρακτηρίζεται από τον Ελληνικό Στρατό ως “κρίσιμη για την άμυνα της χώρας” και κρίνεται “απαραίτητη η παραμονή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και οχυρώσεων εντός του ακινήτου” ενώ ζητείται σε ενδεχόμενη επέκταση, το κόστος των κατασκευών να καλυφθεί από τον επενδυτή. Σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με ημερομηνία 22/4/2016, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο, εντός του υπό αποκρατικοποίηση ακινήτου, υπάρχει “μεγάλος αριθμός μόνιμων έργων, αμυντικής οργάνωσης” τα οποία “κρίνονται απολύτως απαραίτητα για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών και την υλοποίηση της επιχειρησιακής σχεδίασης”. Τονίζεται μάλιστα χαρακτηριστικά ότι “η συνέχιση των λειτουργιών τους σχετίζεται με το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική ικανότητα της χώρας”. Το ΓΕΣ δηλώνει ότι “δεν έχει αντίρρηση” για την υλοποίηση της αποκρατικοποίησης, θέτει ωστόσο όρους και προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, απαιτεί την “ενσωμάτωση του συνόλου των μόνιμων έργων αμυντικής οργάνωσης στον σχεδιασμό και την κατασκευή μελλοντικών υποδομών ή εξωραϊσμού άλλων με ανάληψη του κόστους από τον ενδιαφερόμενο-επωφελούμενο από την αξιοποίηση του υπόψη ακινήτου”, την “εξασφάλιση της εύρυθμης τέλεσης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων εντός της υπόψη περιοχής”, την “συνέχιση λειτουργίας της Θερινής Λέσχης Ρόδου” και την “δυνατότητα μελλοντικής ανάγκης κατασκευής νέων μόνιμων έργων αμυντικής οργάνωσης”. Είναι κατανοητή η προσαρμογή της άποψης του ΓΕΣ για την αμυντική οργάνωση της περιοχής στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την εν λόγω επένδυση, την επιτυχία της οποίας εξασφαλίζει η συντονισμένη δράση των ΑΝΕΛ τόσο στο Υπουργείο Άμυνας, όσο στη Βουλή και στα ΜΜΕ.
Η κυβέρνηση και οι ΑΝΕΛ δε μπορούν να κρύψουν την αγωνία τους για τις συγκεκριμένες επενδύσεις. Όταν απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (21/4/2016) χαρακτήρισε αρχαιολογική μια ζώνη έκτασης 10.000 στρεμμάτων στο Γκολφ Αφάντου, «εξερράγη» ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος: «Το νησί της Ρόδου περιμένει εδώ και χρόνια την αξιοποίηση του Γκόλφ Αφάντου, μιας επένδυσης η οποία θα βοηθήσει την ανάπτυξη του νησιού και τους κατοίκους της γενικότερα αναβαθμίζοντας τον τουρισμό. Η παρέμβαση του Υπουργείου στη συγκεκριμένη υπόθεση τη δεδομένη στιγμή λίγο πριν υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ), είναι άκαιρη και ανούσια». Όμως επρόκειτο για παρεξήγηση. Παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε – τον οποίο η κυβέρνηση αποδίδει στους δημοσιογράφους–, η κυβέρνηση προχωρά και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει ώστε να προωθήσει τις πιο βίαιες μορφές ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης πανέμορφων περιοχών. Επιταχύνει λοιπόν την αξιοποίηση της περιοχής Αφάντου Ρόδου, την οποία αγόρασε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Μερκούριος (Μάικ) Αγγελιάδης από τον ΤΑΙΠΕΔ.
Οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλούν. Και βιάζονται.  Αυτό ήταν εξάλλου ιδιαίτερα έκδηλο και στην παρουσία του Π.Καμμένου στο ΕΒΕΑ. Είναι ενδεικτικό ότι τα ελάχιστα στελέχη της αγοράς ακινήτων που παρακολούθησαν την εκδήλωση, αλλά και νομικοί κύκλοι, βρήκαν «ενδιαφέρουσα» την προσέγγιση του υπουργείου για κατασκευή ξενοδοχείων, πάρκων ή άλλων εγκαταστάσεων ως "οχυρά", χωρίς «τη γνωστή γραφειοκρατία» και τα κοινωνικά-πολιτικά εμπόδια, αλλά θεώρησαν πως είναι δύσκολο να προχωρήσει, εκτιμώντας πως θα μπλοκαριστεί με την πρώτη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέμενε, πάντως, πως δεν θα υπάρξει τέτοιο ζήτημα. Όπως είπε ο κ. Καμμένος, στην ακίνητη περιουσία του υπουργείου περιλαμβάνονται οικόπεδα, νησιά, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πεδία βολής κ.λπ., που ανήκουν στα τέσσερα ταμεία των στρατιωτικών, αντικειμενικής αξίας άνω 34 των δισ. ευρώ.  Στο υπουργείο, είπε ο κ. Καμμένος, δημιουργείται Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής τον κ. Γ. Ζησιμάτο, η οποία στελεχώνεται από στρατεύσιμους με ανάλογη ειδίκευση. Οι φαντάροι καλούνται να ενσωματωθούν σε υπηρεσίες ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, τους οποίους θα αμείψει με μόρια!
Εμείς καλούμε το εργατικό κίνημα, τους επιστημονικούς φορείς, τις οικολογικές κινήσεις και τα κινήματα πόλης να μπλοκάρουν το τεράστιο ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση.  Τα Σωματεία-Ομοσπονδία των Οικοδόμων, οι Μισθωτοί Μηχανικοί και οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να πάρουν θέση, να υπερασπιστούν τους φαντάρους, να συμβάλουν σε ένα κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για τα κοινά μας δικαιώματα. Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε όλα αυτά.    
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

 ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437   diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου