Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Κάλεσμα στην παγκρήτια κινητοποίηση κατά του ρατσισμού Σάββατο 8/10, Δημαρχείο Ρεθύμνου, 12 το μεσημέρι

Χωρίς καμία έκπληξη παρακολουθήσαμε την  Τέταρτη 28 Σεπτεμβρίου μια συντονισμένη επίθεση στο αντιφασιστικό κίνημα της Κρήτης, και συγκεκριμένα στην πόλη του Ρεθύμνου, από ομάδα ακροδεξιών, οι οποίοι με την ταμπέλα των «αγανακτισμένων πολιτών ενάντια στην εγκατάσταση μεταναστών στο νησί», και με την αγαστή -για άλλη μια φορά- συνεργασία της αστυνομίας, προχώρησαν στη δημιουργία σκηνικού έντασης στο κέντρο της πόλης έξω από το δημοτικό συμβούλιο όπου συζητιόταν το θέμα.
Σε δήθεν απάντηση στις λεκτικές αντιπαραθέσεις ρατσιστών συμπολιτών μας και του αντιφασιστικού κινήματος της πόλης έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου, οι αστυνομικές δυνάμεις, αφού έτειναν χείρα βοηθείας στους «αγανακτισμένους», αντέδρασαν όπως πάντα με τη χρήση βίας και χημικών (δίπλα σε δημοτικό σχολείο) εναντίον των συγκεντρωμένων αντιφασιστών/στριών, αλλά και περαστικών.
Αποτέλεσμα των συγκρούσεων ήταν τέσσερις προσαγωγές (οι δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις) και ο σοβαρός τραυματισμός αντιφασίστριας, την οποία έσυραν από τα μαλλιά άντρες της ασφάλειας για περισσότερα από 30 μέτρα.
Γνωρίζουμε καλά τα σκηνικά εντάσεων που δημιουργούνται σε πολλές περιοχές της χώρας (και σε άλλες χώρες της Ευρώπης) κυρίως από ακροδεξιές, ρατσιστικές φωνές με κοινό παρανομαστή το δράμα των προσφύγων. Παραμένουμε σταθεροί/ές στις θέσεις μας ως αλληλέγγυοι πολίτες στον πληθυσμό εκείνο που βρίσκεται υπό διωγμό είτε για λόγους οικονομικούς είτε εξαιτίας πολεμικών συγκρούσεων στις πατρίδες τους. Υπενθυμίζουμε σε όσους και όσες ισχυρίζονται πως «δεν είναι ρατσιστές αλλά…» ότι στη χώρα μας αιώνες τώρα ζούσαν και ζουν αρμονικά άνθρωποι με διαφορετικό πολιτισμικό και θρησκευτικό υπόβαθρο. Υπενθυμίζουμε σε όσους και όσες ισχυρίζονται πως τάχα μου δεν έχουν πρόβλημα με τους πρόσφυγες πολέμου αλλά με τους οικονομικούς μετανάστες, βαφτίζοντας και διαιρώντας κατά το δοκούν τους υπό διωγμό συνανθρώπους μας σε επιθυμητούς πρόσφυγες και σε ανεπιθύμητους οικονομικούς μετανάστες, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν το ρατσισμό τους, πως η Ελλάδα της κρίσης έχει διώξει 420.000 νέους στον «αναπτυγμένο ευρωπαϊκό βορά» και αλλού προς εύρεση εργασίας. Αυτοί οι Έλληνες πολίτες δεν έφυγαν επειδή διώκονται λόγω πολιτικών απόψεων, θρησκευτικών πεποιθήσεων ή σεξουαλικής ταυτότητας, δεν είναι πρόσφυγες πολέμου, είναι και αυτοί οικονομικοί μετανάστες.

Καλούμε στην παγκρήτια κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και υπέρ των προσφύγων/μεταναστών, Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ρεθύμνου

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου