Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Κλήθηκαν και θα καταθέσουν στο Στρατοδικείο Αθηνών Εννέα στρατιωτικοί του ΓΕΕΦ στη δίκη του Τσαλικίδη


Εννιά στρατιωτικοί της Εθνικής Φρουράς κλήθηκαν και θα καταθέσουν στην Αθήνα στη δίκη του πρώην Αρχηγού του ΓΕΕΦ, αντιστράτηγου εν αποστρατεία Πέτρου Τσαλικίδη, για την υπόθεση της τραγωδίας στο Μαρί. 
Ο κ. Τσαλικίδης ήταν κατηγορούμενος στην Κύπρο, αλλά λόγω της παραμονής του στην Ελλάδα, υπήρξαν τεχνικές δυσκολίες στην έκδοσή του στην Κύπρο.
Σύμφωνα με απάντηση του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας Κύπρου, Χρήστου Μαληκκίδη, σε ερώτηση του βουλευτή της Συμμαχίας Πολιτών, Παύλου Μυλωνά, το Στρατοδικείο Αθηνών με επιστολές του προς το ΓΕΕΦ ζήτησε την αποστολή στοιχείων εννιά μελών της Εθνικής Φρουράς, για να κλητευθούν ως μάρτυρες σε ποινική υπόθεση κατά του κ. Τσαλικίδη που είναι ορισμένη για εκδίκαση στις 14/11/2016.
Το ΓΕΕΦ, ανταποκρινόμενο στο αίτημα, απέστειλε τα στοιχεία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε αυτά να διαβιβαστούν διά της κανονικής οδού στο Στρατοδικείο Αθηνών.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσαλικίδης ήταν κατηγορούμενος μαζί με άλλους στην Κύπρο για την τραγωδία στο Μαρί, ωστόσο λόγω της παραμονής του στην Ελλάδα, κρίθηκε από τις ελληνικές Αρχές ότι δεν μπορούσε να εκδοθεί στην Κύπρο, αλλά να δικαζόταν εκεί. Η δίκη του αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον, ενώ τις διαδικασίες παρακολουθεί στενά η Γενική Εισαγγελία.



Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου