Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Αιματηρή σφαγή στην Υεμένη: Σε επίθεση της Σαουδικής Αραβίας δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα


φωτο από πρακτορείο AFP
Η αεροπορική επίθεση στη Σαναά, πρωτεύουσα της Υεμένης, από τον αεροπορικό συνασπισμό που βρίσκεται υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, προκάλεσε για ακόμη μία φορά, το Σάββατο, δεκάδες αθώα θύματα καθώς και εκατοντάδες τραυματίες σε μια κηδεία στην οποία παρευρίσκονταν ανώτεροι αξιωματούχοι.
Οι επαναστάτες που έχουν τον έλεγχο της πρωτεύουσας κατηγόρησαν την αμερικανο-σαουδική συμμαχία και τον συνασπισμό που επιτίθεται κατά των ανταρτών του Χούτις στην Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015, μια αιματοχυσία που γίνεται με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, αξιωματούχοι των Χούτις που ελέγχουν το υπουργείο Υγείας στη Σαναά, δήλωσαν ότι τουλάχιστον 450 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές, αν και δεν υπάρχει ανεξάρτητη πηγή επιβεβαίωσης του αριθμού αυτού.
Η ιστοσελίδα ‘saba’ της Υεμένης που ελέγχεται από τους Χούτις γράφει ότι το Πολιτικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την εγκληματική πράξη που διαπράχθηκε το Σάββατο, από τη Συμμαχία Σαουδικών και Αμερικανών με επίθεση κατά αίθουσας στην οποία γίνονταν τελετή κηδείας, ένα συνεχόμενο έγκλημα για το οποία υπάρχει σιωπή και συνενοχή της διεθνούς κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου