Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Νάπολη: όξυνση με Ρωσία, οι λαοί στο στόχαστρο - Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας

  • Να μείνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο απαιτεί ο Έλληνας ΑΓΕΕΘΑ και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της Βαρσοβίας!
  • Στην νέα εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού αντιστοιχούν σε εθνικό-υπερεθνικό επίπεδο νέα οργάνωση-δομή-ρόλος στις πολεμικές-κατασταλτικές του δυνάμεις!   
Η Σύνοδος των κρατών-μελών της νότιας πτέρυγας ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, στη Νάπολη, με τίτλο ‘’NATO’ s Strategic Direction-South Conference’’ αντικατοπτρίζει την όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που αιματοκυλά Μέση Ανατολή-Αφρική και τείνει να λάβει τα χαρακτηριστικά σύγχρονου «Ψυχρού Πολέμου», αλλά κυρίως τη γενίκευση του πολέμου εναντίον του κόσμου της εργασίας, με την ιδιαίτερη διάσταση που λαμβάνει ως «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» και αντιμετώπιση των «ασύμμετρων απειλών».
 Από 11 έως 12 Οκτωβρίου 2016 λοιπόν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συμμετείχε στη σύνοδο των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ ή εκπροσώπων τους από 14 κράτη (Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Μαυροβούνιο-ως μελλοντικό πλήρες μέλος, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Αλβανία, Τουρκία) καθώς και επικεφαλής μειζόνων νατοϊκών διοικήσεων (Supreme Allied Commander, Europe – SACEUR, Allied Joint Force Command Naples-AJFCNP Commander, Allied Joint Force Command Brunssum-AJFCBS Commander, Allied Land Command-LANDCOM Commander, Allied Maritime Command-MARCOM Commander, Allied Air Command-AIRCOM Commander, Naval Striking and Support Forces-STRIKFORNATO Commander).  Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων δεν πήγε στη Σύνοδο.
Αξίζει να παρακολουθήσουμε τα θέματα που εξετάσθηκαν: 
Η συνολική εκτίμηση των σύγχρονων προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζει η νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, με έμφαση στις εξελίξεις στο προσφυγικό, στις μεταναστευτικές ροές και στην τρομοκρατία.
Η ευρύτερη διάδραση διεθνών οργανισμών, τρίτων κρατών και έτερων διεθνών δρώντων στην αντιμετώπιση των εν λόγω προκλήσεων ασφαλείας.
Οι τρέχουσες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των εν λόγω προκλήσεων ασφαλείας και στο πλαίσιο αυτό, η εξέλιξη της νατοϊκής επιχείρησης ανάσχεσης των προσφυγικών/μεταναστευτικών στο Αιγαίο.  
Η διαμόρφωση μιας συνεκτικής συμμαχικής στρατηγικής, στην λογική της επίτευξης των βέλτιστων δυνατών συνεργειών, η οποία πρέπει να διέπει τις αντίστοιχες νατοϊκές δράσεις.
Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός συντονιστικού κέντρου συλλογής και αξιολόγησης πληροφοριών. Κέντρο στο οποίο θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ αλλά κι απ΄ όσες συνεργάζονται σε επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό και την τρομοκρατία.
Ο ελληνικός αστικός κόσμος και το ελληνικό κράτος που εκπροσωπήθηκε από τον ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκη ουσιαστικά ανέδειξε όχι μόνο τη πολεμική διάσταση της συμμετοχής του στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς (ρόλος ελληνικών πολεμικών βάσεων, κοινές ασκήσεις με ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, πολεμικές προετοιμασίες με εχθρό την Ρωσία κλπ), αλλά και την κατασταλτική διάσταση της αποστολής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τον καθοριστικό τους ρόλο στην περιφρούρηση της Ευρώπης Φρούριο.  Ο ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Αποστολάκης έθιξε το ζήτημα της νατοϊκής παρουσίας στο Αιγαίο απέναντι στους απελπισμένους πρόσφυγες-μετανάστες, υποστήριξε τη συνέχιση της αποστολής μέχρι να βρεθεί τουλάχιστον μια μεταβατική λύση, εννοώντας την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή.
Τέλος, η Σύνοδος της Νάπολης επεσήμανε την ανάγκη υλοποίησης των αποφάσεων της κρίσιμης Νατοϊκής Συνόδου στη Βαρσοβία. Θυμίζουμε ποιες είναι αυτές:
40% των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται σε δυνάμεις ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ!
Στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Πολωνία, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι το 40% των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται σε δυνάμεις ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ, δηλαδή το 40% των φαντάρων που έδωσαν όρκο «να υπερασπίζουν την άμυνα της χώρας» καλούνται να πάνε να πολεμήσουν για να επιβάλλουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα, να εξασφαλίσουν την εκμετάλλευση και τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων ενέργειας, συμμετέχοντας στην προώθηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Είτε στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια, είτε στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, εναντίον των κοινωνικών εξεγέρσεων. 
Το κόστος της συνολικής αυτής πολεμικής προετοιμασίας και συμμετοχής για την Ελλάδα της Χρεοκοπίας, από το 2009 έως το 2016, υπολογίζεται σε 39 δισ. Ευρώ! Έτσι λοιπόν Canadair για να σβήνουν τις φωτιές δεν έχουμε, αλλά η κυβέρνηση δαπανά 550 εκατ. δολάρια για αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ORION, απαραίτητα για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου…
Ήδη, στις μαζικές δολοφονίες αμάχων στη Μέση Ανατολή έχει συμμετοχή-συνενοχή και η ελληνική κυβέρνηση καθώς όχι μόνο έχει μετατρέψει τις βάσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε βάσεις εφόρμησης των ιμπεριαλιστών μακελάρηδων της  Δύσης παρέχοντας επιπλέον σειρά διευκολύνσεων, αλλά παρακαλεί σε αναβάθμιση της ελληνικής συμβολής προτείνοντας και την χρήση ακόμη περισσότερων στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Δίπλα στον καθοριστικό ρόλο της βάσης της Σούδας καταγράφεται ο αναβαθμισμένος ρόλος της βάσης του Ακτίου από όπου επιχειρούν τα AWACS και η βάση του Αράξου.  Στις καταγγελίες μας για τη μετατροπή της συγκεκριμένης αεροπορικής βάσης σε πολεμικό ορμητήριο των Βελγικών και Ολλανδικών μαχητικών F16 που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις βομβαρδισμού σε Ιράκ και Συρία ήρθαν να προστεθούν οι αποκαλύψεις για τον εφοδιασμό αυτή τη φορά ευρωπαϊκών βομβαρδιστικών Eurofighter! 
Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί με την καθεστωτική προπαγάνδα να αποκρύψει την πλήρη ταύτιση της με τους επιθετικούς πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, τόσο τα έργα όσο και τα λόγια της αποκαλύπτουν την πρόσδεση της στους νέους βάρβαρους πολέμους των ΗΠΑ και της Ε.Ε. 
Στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση "Breeze 2016" στη Μαύρη Θάλασσα, συμμετείχε η πυραυλάκατος "Υποπλοίαρχος Γρηγορόπουλος" του Πολεμικού Ναυτικού. Η άσκηση διεξήχθη στην Βουλγαρία και έλαβαν μέρος 25 πολεμικά πλοία, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, 1.700 στρατιώτες του ΝΑΤΟ. Οι χώρες που συμμετείχαν στην άσκηση: Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Ισπανία. 
Θυμίζουμε ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει αναλάβει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ την αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Αλβανίας και της Βουλγαρίας (στα μέσα του 2014), μετά την υπογραφή της συμφωνίας-ορόσημο μεταξύ των δύο χωρών στις 18 Μαρτίου, ενώ η συνολική πολεμική-κατασταλτική συνεργασία αντιμετωπίζει ως βασική απειλή την Ρωσία!
Το πώς όμως η πολεμική συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είτε των διακρατικών συμφωνιών μεταξύ Βαλκανικών χωρών, στρέφεται εναντίον της Ρωσίας αποκαλύπτει επίσης η διεθνή αεροπορική άσκηση «Thracian Star 2014» που διοργανώθηκε από τη Βουλγαρία με την συμμετοχή της Ρουμανίας, των ΗΠΑ και για 2η χρονιά τότε της Ελλάδας. Η άσκηση αυτή διεξάγεται από το 2005, αλλά πλέον διευρύνεται τόσο ως προς τους φίλους, όσο και ως προς τους «εχθρούς» της. Ενώ το δελτίο τύπου επιχειρούσε να τονίσει ότι η άσκηση θα διεξάγονταν «εντός του FIR Σόφιας», ήταν κοινό μυστικό ότι  επιχειρήσεις θα πραγματοποιούνταν και πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα! 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ: ΑΠΟΠΟΙΡΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Για να πιάσουμε το μαύρο νήμα του πολέμου και τη καταστολής των αποφάσεων του ΝΑΤΟ, επιλέγουμε να επιστρέψουμε στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και της Ουαλίας το 2014, όπου λήφθηκαν από τους Υπουργούς Άμυνας σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση της δύναμης ταχείας αντίδρασης (NATO Response Force – NRF). «Κάναμε ένα βήμα μπροστά για την προσαρμογή του ΝΑΤΟ στο περιβάλλον της ασφάλειας που αλλάζει» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, για να προσθέσει ότι «έχουμε κάνει μια σαφή πρόοδο». Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ αποφάσισαν την ενδυνάμωση του μεγέθους της ταχείας αντίδρασης όσον αφορά τις εναέριες, θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις. Η NRF πλέον θα αποτελείται από 40.000 μέλη- προσωπικό, που θεωρείται σημαντική αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο αριθμό που έφθανε τα 13.000 άτομα. Στο πλαίσιο αυτό, πήραν μέτρα για την επιτάχυνση των στρατιωτικών δράσεων, ώστε μέσω του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Ευρώπης να προετοιμαστούν τα στρατεύματα.
Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία την περασμένη άνοιξη και τον εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία, όπου πρωταγωνιστούν ιδιωτικοί στρατοί-οι ναζιστικές πολιτοφυλακές και παρεμβαίνουν πλήθος ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει τις στρατιωτικές ασκήσεις Atlantic Resolve. Ο στόχος της επιχείρησης είναι η επιβεβαίωση της αμέριστης υποστήριξης των ΗΠΑ και η συμβολή στη συλλογική άμυνα του ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια στιγμή η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Βαλτικής και της Πολωνίας.
Για να δούμε πως γίνεται το επόμενο βήμα υλοποίησης των αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Ήδη η αρθρογραφία έγκυρων αναλυτών έχει καταγράψει τα εξής: 
Τον σχεδιασμό συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων και σύγχρονων όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, στις χώρες της Βαλτικής. Η Σύνοδος της Βαρσοβίας αποφάσισε να αναπτυχθούν πολυεθνικές δυνάμεις στα κράτη της Βαλτικής και στην Πολωνία για την αποτροπή οποιασδήποτε επιθετικής ενέργειας της Ρωσίας και ανέθεσαν στους απεσταλμένους τους να εξηγήσουν στη Μόσχα το σκεπτικό των κινήσεων αυτών την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Συνολικά, τέσσερα τάγματα που θα αποτελούνται από 3.000 έως 4.000 στρατιώτες θα μετακινηθούν στη βορειοανατολική Ευρώπη, όπου θα βρίσκονται σε μόνιμη βάση, με στόχο να «υπερασπιστούν» τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης από τυχόν επιθετικότητα της Ρωσίας.
Οι μονάδες αυτές, οι οποίες θα εναλλάσσονται, στόχο έχουν να διαδραματίσουν αποτρεπτικό ρόλο προκειμένου η Ρωσία να μην αποπειραθεί κάποια εισβολή. Θα υποστηρίζονται από μια δύναμη εξαιρετικά ταχείας αντίδρασης, στην οποία έχουν ενταχθεί πέντε χιλιάδες άνδρες και η οποία είναι σε θέση να αναπτύσσεται επί του πεδίου εντός ημερών. Στόχος του NATO είναι να αποτρέψει την επανάληψη του ουκρανικού σεναρίου και την υποθετική προσάρτηση από τη Ρωσία του εδάφους κάποιας από τις πρώην σοβιετικές βαλτικές δημοκρατίες. Τα πολυεθνικά τάγματα στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής θα τελούν υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γερμανίας και της Βρετανίας αντίστοιχα. Από την πλευρά της, η Βρετανία δεσμεύθηκε να αναπτύξει 650 άνδρες, 500 στην Εσθονία και 150 στην Πολωνία, ενώ η Γερμανία και ο Καναδάς δεσμεύθηκαν να αναλάβουν τη διοίκηση ενός τάγματος η καθεμιά χώρα, στη Λιθουανία και στη Λετονία. Ο Καναδάς είχε ανακοινώσει ήδη πριν από μερικές ημέρες ότι θα αναπτύξει χίλιους άνδρες, ενώ το Βέλγιο και η Γαλλία αναμένεται να στείλουν από 150 άνδρες. Η ανάπτυξη αυτών των δυνάμεων σε Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία και Πολωνία, ταυτόχρονα με την εγκατάσταση μιας πολυεθνικής ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία και σε συνδυασμό με τις συζητήσεις για την ένταξη Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, συν την ανάπτυξη μιας σειράς στρατηγείων του ΝΑΤΟ στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, κλείνουν μια αλυσίδα ΝΑΤΟικών δυνάμεων που απλώνεται από το Μούρμανσκ στο ρωσικό βορρά έως τη Μαύρη Θάλασσα. Στο πλαίσιο αυτό καταγράφεται και η παραπέρα ανάμειξη των ΝΑΤΟικών μηχανισμών στις υποθέσεις «ασφαλείας» και «άμυνας» Ουκρανίας, Γεωργίας και Μολδαβίας,
Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το NATO εντείνει την παρουσία του σε Ρουμανία και Βουλγαρία, με την ανάπτυξη δυνάμεων και στη Ρουμανία. Επιπλέον οι ΗΠΑ λογαριάζουν να δαπανήσουν φέτος 3,4 δισεκ. δολάρια για μέτρα υποστήριξης των συμμάχων του ΝΑΤΟ, ενώ το Πεντάγωνο αναμένεται να αναπτύξει το 2017 μια ταξιαρχία τεθωρακισμένων με 4.200 άνδρες στην ανατολική Ευρώπη. Το αρχηγείο της δύναμης αυτής θα έχει έδρα την Πολωνία.
Η ανάπτυξη της λεγόμενης «Πυραυλικής Ασπίδας» στην Πολωνία και τη Ρουμανία, για να έχει το πλεονέκτημα της απειλής του πρώτου πυρηνικού πλήγματος σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης με τη Ρωσία, χωρίς το ρίσκο ρωσικής πυρηνικής απάντησης. Πρόκειται για επικίνδυνους σχεδιασμούς που μετατρέπουν την Ευρώπη σε θέατρο πυρηνικού ολοκαυτώματος. Έτσι λοιπόν εντάσσεται  επίσημα πλέον στη δικαιοδοσία του ΝΑΤΟ η βάση Ντεσεβέλου στη Ρουμανία, που φιλοξενεί τους πυραύλους SM2  και αποτελεί μέρος της αντιπυραυλικής ασπίδας  PRO. H αντιπυραυλική ασπίδα PRO είναι το βασικό όπλο των Νατοϊκων ιμπεριαλιστών σε βάρος της Ρωσίας μέσα στη Ευρώπη. Αποφασίζεται η κατασκευή και άλλης βάσης στο Ρεντζίκοβο της Πολωνίας με το πρόσχημα της  αντιμετώπισης πιθανής επίθεσης πυραύλων από το Ιράν.
Η ενίσχυση της παρουσίας ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, αλλά και το Αιγαίο. Με πρόσχημα την όρθωση ενός αξεπέραστου σιδερένιου φράγματος για τους μετανάστες στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο η κυβέρνηση εμπλέκεται στους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και διεκδικεί ευρύτερο ρόλο. Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος κάλεσε τη ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2, έδωσε διπλωματική άδεια στα πλοία του ΝΑΤΟ να απλωθούν και νότια της Κρήτης, στο Λιβυκό, τους παρείχε όλα τα ελληνικά λιμάνια προς ελλιμενισμό, διευκολύνοντας τη μονιμοποίηση εδώ της παρουσίας τους. Ουσιαστικά δηλαδή διαμορφώνεται ένα ολόκληρο τόξο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., που εξαπλώνεται μεταξύ Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου – Μεσογείου, επιχειρώντας να ελέγξει τους θαλάσσιους διαύλους των ρωσικών στολών προς την Συρία και τη Μεσόγειο. 
Όλα αυτά υλοποιούνται στο πλαίσιο της απόφασης για «προβολή σταθερότητας εκτός συνόρων», με βασικούς άξονες την επιχείρηση Active Endeavour, με κύρια αποστολή την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τη SNMG2 για την παρεμπόδιση των προσφυγικών ροών. Τις ευρύτερες στοχεύσεις εξάπλωσης του ΝΑΤΟ αποκαλύπτει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δηλώνοντας ότι «όταν οι γείτονές μας έχουν σταθερότητα τότε και εμείς είμαστε πιο ασφαλείς, γι’ αυτό το  ΝΑΤΟ θα αυξήσει τη συνεργασία του με 40 χώρες (εκτός ΝΑΤΟ)».  Δηλαδή οι νατοϊκοί ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν  παρουσία και  παροχή στρατιωτικού υλικού και εκπαίδευσης σε 40  επιπλέον χώρες. Μεταξύ αυτών είναι η Τυνησία, η Ιορδανία, το Ιράκ και η Λιβύη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο διεκδίκησης διευρυμένου ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, κατοχύρωσε ότι η εκπαίδευση των ακτοφυλακών της Λιβύης θα γίνει στο ειδικό Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Κρήτη!
Τέλος, κηρύσσεται ο κυβερνοχώρος ως επίσημο πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων. Δηλαδή οι ηλεκτρονικές επιθέσεις, οι οποίες δεν έχουν σαφή προέλευση, θα θεωρούνται «στρατιωτικές επιθέσεις», άρα αιτία πολέμου, εναντίον όποιου κρίνει το ΝΑΤΟ.
Η Κοινή Διακήρυξη ΕΕ – ΝΑΤΟ
Ξεχωριστό σημείο της Συνόδου ήταν η υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης ΕΕ – ΝΑΤΟ, που σηματοδοτεί την προσπάθεια ισχυροποίησης της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας τους, ώστε να διαμορφωθεί ένα πολεμικό-κατασταλτικό μπλοκ δυνάμεων, πιο ετοιμοπόλεμο για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τόσο στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια, όσο και στις καπιταλιστικές μητροπόλεις. 
Η Κοινή Διακήρυξη έρχεται στον απόηχο της δημοσιοποίησης των σχεδίων της ΕΕ για την «Παγκόσμια στρατηγική για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας», όπως τα παρουσίασε η ύπατη εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι αλλά και τον σχεδιασμών του γερμανικού καπιταλισμού να ισχυροποιηθεί στρατιωτικά και να κατοχυρώσει παγκόσμιο ρόλο (ενδεικτικά τα όσα αναφέρονται στην αναθεωρημένη Λευκή Βίβλο των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων). 
Οι Αποφάσεις αυτές ακολουθούν την υπογραφή της ΤΤΙΡ μεταξύ ΗΠΑ-Ε.Ε, που ονομάστηκε και Οικονομικό ΝΑΤΟ! Η ΤΤΙΡ δεν είναι, απλώς, «μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που στοχεύει στην πολυεπίπεδη οικονομική ανάπτυξη».  Δεν είναι, απλώς, μια συμφωνία για να αρθούν τα «ρυθμιστικά εμπόδια» σε κάποια θέματα εμπορίου και επενδύσεων. Το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ υπάρχει εδώ και δεκαετίες και οι δασμοί είναι μηδαμινοί. Δεν είναι απλώς, ένας τρόπος να επιτευχθεί η άρση κάθε υφιστάμενου περιορισμού των δυνητικών κερδών των πολυεθνικών εταιρειών των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Πρόκειται για μια συνολική, στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση της εμπροσθοφυλακής του υπερεθνικού κεφαλαίου ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, στους μισθούς, στο συνδικαλισμό, στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον, στην ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του πληθυσμού, στην ασφάλεια των τροφίμων, στον πολιτισμό, στα όποια υπολείμματα του κράτους πρόνοιας, στα προσωπικά δεδομένα και στις ατομικές ελευθερίες, στην ελευθερία στο Διαδίκτυο και στους ήδη ανάπηρους εναπομείναντες στοιχειωδώς δημοκρατικούς θεσμούς. Πρόκειται μια νέα ποιοτική τομή στη σχέση εθνοκρατικής συγκρότησης-διεθνοποίησης του κεφαλαίου, μια ποιοτικά διαφορετική σχέση οικονομίας-κράτους και δημοσίου-ιδιωτικού, όπου εξέχουσα θέση έχει η τεχνοκρατική διαχείριση σε ένα σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον. Και πρέπει να διαφυλαχτεί με στρατιωτικές και κατασταλτικές δυνάμεις! Στην νέα εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού αντιστοιχούν σε εθνικό-υπερεθνικό επίπεδο νέα οργάνωση-δομή-ρόλος στις πολεμικές-κατασταλτικές του δυνάμεις! 
Αναλυτές εντοπίζουν ότι άμεσος στόχος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι η ισχυροποίηση και μονιμοποίηση της παρουσίας στρατιωτικών δυνάμεών τους στον κρίσιμο δίαυλο Ανατολική – Κεντρική Μεσόγειος. Εξ ου και δρομολογήθηκαν αποφάσεις για διασύνδεση των εν εξελίξει επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ «Active Endeavor» (με ταυτόχρονη αναβάθμισή της από επιχείρηση περιπολιών στη Μεσόγειο ενάντια στην «τρομοκρατία» σε ευρύτερη επιχείρηση «ασφάλειας στη θάλασσα») και της ΕΕ «EUNAVFOR MED Sophia», που ξεκίνησε για αποτροπή προσφυγικών ροών από την Αφρική και εξάρθρωση δουλεμπορικών κυκλωμάτων, και ανέλαβε πρόσφατα ως επιπλέον καθήκον «να συμβάλει στην ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς και την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης». Ο Γιούνκερ είπε ότι στα επόμενα έτη θα διατεθούν κονδύλια προς επένδυση στην αμυντική βιομηχανία, ενώ όσον αφορά τη Ρωσία, ο γγ του ΝΑΤΟ είπε ότι και οι δύο οργανισμοί έχουν κοινή στάση απέναντι στη Μόσχα, με τη μεν ΕΕ να έχει επιβάλει οικονομικές κυρώσεις, το δε ΝΑΤΟ να έχει επιδοθεί στην μεγαλύτερη από ιδρύσεώς του συγκέντρωση στρατευμάτων στα ανατολικά. Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, σε κοινές δηλώσεις με τους επικεφαλής της Ε.Ε, είπε ότι το τελευταίο εξάμηνο το ΝΑΤΟ αντιμετώπισε επιτυχώς δύο σοβαρά ζητήματα, το προσφυγικό στο Αιγαίο και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.
ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΝΑΤΟ-Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τον λαό μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, διεκδικώντας τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης και μερίδιο από την μοιρασιά που βάφεται από το αίμα των λαών εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό ζήσαμε με τους «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» του ΝΑΤΟ  στη Γιουγκοσλαβία, με την Συμμαχία για την εξόντωση του καθεστώτος Καντάφι και Άσαντ, την αμερικανο-βρετανική εισβολή-κατοχή του Ιράκ τους τρομοκρατικούς πολέμους σε Ασία-Αφρική-Μέση Ανατολή αλλά και στις καπιταλιστικές μητροπόλεις. Πάντα οι ελληνικές κυβερνήσεις, είτε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχωρούν διευκολύνσεις, λαμβάνουν μέρος και εξασφαλίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, κατασκευαστών, τραπεζών, βιομηχάνων κλπ. 
Και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λαμβάνει μέρος στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, εφαρμόζει τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής που στρέφονται πρωτίστως εναντίον του «εσωτερικού εχθρού» αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού, στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ο καθοριστικός ρόλος της στον πόλεμο κατά των προσφύγων-μεταναστών πάει χέρι χέρι με την αλλαγή του Στρατιωτικού δόγματος που εμπλέκει τον Στρατό σε επιχειρήσεις ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας. Σε συνέχεια των παραπάνω στηρίζει το στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ που εκτός των άλλων προβλέπει το 40% των Ενόπλων Δυνάμεων να εντάσσεται σε δυνάμεις ταχείας επέμβασης. Συμμετέχει σε όλες τις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις προετοιμασίας πολέμων και επεμβάσεων, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί αριθμητικά. Αναβαθμίζει τη Βάση της Σούδας που ο υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος διαφημίζει σαν αβύθιστο αεροπλανοφόρο. Προσφέρει νέες βάσεις στην Κάρπαθο, συμφωνεί με την εγκατάσταση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στην Κρήτη. Έκανε πρόταση για ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και ελέγχου στην Κρήτη. Η Ελλάδα συμμετέχει ήδη σε στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό σε 23 περιπτώσεις.
ΑΝΑΓΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ «ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ» ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ
Έξω όλοι οι Ιμπεριαλιστές. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και να μπλοκαριστούν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Να καταργηθεί η στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συμφωνία με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ που μας κάνει συνένοχους-συμμέτοχους στα τρομερά του εγκλήματα και της αντίστοιχης συμφωνίας με την Αίγυπτο. Να επιστρέψουν τα στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό. Να συμβάλλουμε στην αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Ανάγκη όσο πότε για κοινό εργατικό διεθνιστικό αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση που φέρνει ο καπιταλισμός των Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αλλά και ο εναλλακτικός καπιταλιστικός δρόμος του Πούτιν. Ταξικό καθήκον των εργαζόμενων στη χώρα μας δεν είναι μόνο να μπλοκάρουν την ελληνική πολεμική συμμετοχή στις εκστρατείες και ασκήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά και να ανατρέψει την κυβέρνηση της άγριας αντεργατικής πολιτικής, του στυγνού κρατικού αυταρχισμού και του πολεμικού τυχοδιωκτισμού.
«Η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου που στηρίζει τον ουκρανικό στρατό και τις ναζιστικές πολιτοφυλακές να σφάζουν και να βομβαρδίζουν αμάχους σε πόλεις, αλλά και το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ που αφανίζει το λαό της Παλαιστίνης, είναι η ίδια που φτιάχνει τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων, που με το σύνολο των μηχανισμών του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού –ΜΑΤ, ΣΤΡΑΤΟ, δικαστές, φασίστες, ΜΜΕ- επιδιώκει τη δουλοποίηση των εργαζομένων, την Απαγόρευση της Οικονομικής και Πολιτικής Πάλης του κόσμου της εργασίας.  ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ».  Αυτά έγραφε η ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣ το 2014. Καταλαβαίνουμε όλοι την επικαιρότητα αυτών των διαπιστώσεων τώρα που κυβερνούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , που ο Κοτζιάς γιορτάζει την τήρηση της ειρήνης από το ΝΑΤΟ, ενώ στηρίζουν του Ουκρανούς ΝΑΖΙ και του Ισραηλινούς Δολοφόνους, αγοράζουν όπλα από τις ΗΠΑ, παραχωρούν βάσεις και στέλνουν Στρατό στο Ιράκ, για πρώτη φορά.
Καλούμε Φαντάρους και Μόνιμο Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να Αρνηθούν την συμμετοχή τους, να Αρνηθούν να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία στο ΝΑΤΟ και στις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Η αντιμεταναστευτική συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας πρέπει να καταργηθεί και να αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα σε πρόσφυγες-μετανάστες.
Το πραγματικό τείχος που πρέπει να ορθώσουν οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα το χρώμα-φυλή-θρησκεία-εθνικότητα τους είναι απέναντι στο φασισμό και τους ΝΑΖΙ, ενάντια στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό. Αντιπαλεύοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων, τον αδίστακτο αστικό κόσμο της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας. 
Από την σκοπιά της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης.  
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ           
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου