Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Υεμένη: Αποτυχημένη πυραυλική επίθεση κατά αντιτορπιλικού των ΗΠΑ

REUTERS/ABDULJABBAR ZEYAD
Οι πύραυλοι, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες Χούδι στην Υεμένη, δεν έπληξαν το πλοίο, ούτε προκάλεσαν κάποια ζημιά. σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.

Αποτυχημένη πυραυλική επίθεση σημειώθηκε κατά αντιτορπιλικού των ΗΠΑ, το οποίο βρισκόταν στο στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, ανοιχτά της Υεμένης, το βράδυ της Τετάρτης.

Οι δύο πύραυλοι, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες Χούδι στην Υεμένη, δεν έπληξαν το πλοίο, ούτε προκάλεσαν κάποια ζημιά. σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.

Κατά τους ίδιους αξιωματούχους, το πλήρωμα του αντιτορπιλικού USS Mason, το οποίο συνοδευόταν από το USS Ponce, ένα αποβατικό σκάφος, αντέδρασε με μια ομοβροντία αμυντικών πυρών στην εκτόξευση των πυραύλων.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση σε βάρος πλοίου των ΗΠΑ μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Οι επιθέσεις εναντίον πλοίων του αμερικανικού ΠΝ, όπως και μια επίθεση την 1η Οκτωβρίου με στόχο ένα πλοίο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θέτει σε αμφιβολία την ασφαλή διέλευση στα στενά Μπαμπ αλ Μάνταμπ, μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς του κόσμου.

Οι Χούδι, οι οποίοι πολεμούν εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ αλ Χάντι, διέψευσαν κατηγορηματικά ότι ευθύνονται για την προηγούμενη επίθεση εναντίον του Μέισον και του Πονς, την Κυριακή, όμως Αμερικανοί αξιωματούχοι αντιθέτως διατείνονται ότι έχουν ενδείξεις πως οι σιίτες αντάρτες προχώρησαν στις επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου