Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Πρέπει να αναπτύξουμε χερσαίες δυνάμεις στη Συρία, λέει Βρετανός Στρατηγός

"Στρατηγική αναγκαιότητα" αποκάλεσε τα χερσαία στρατεύματα στη Συρία για την μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ο Βρετανός Στρατηγός εν αποστρατεία Richard Shirreff (Ρίτσαρντ Σίρεφ). 
"Αν η Βρετανία θελεί να νικήσει τους τζιχαντιστές θα πρέπει να στείλει χερσαία στρατεύματα", δήλωσε ο Shirreff. 
Ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής του ΝΑΤΟ και συγγραφέας ενός πρόσφατου βιβλίου που διαλαλεί την προοπτική ενός πολέμου με τη Ρωσία, ο Shirreff δήλωσε οτι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πρέπει να διστάσει να στείλει στρατεύματα στη Συρία ως μέρος μιας μεγάλης κλίμακας εκπαιδευτικής άσκησης.


"Η ιδέα μιας μεγάλης κλίμακας κατάληψης μουσουλμανικής χώρας απο δυτικά στρατεύματα είναι εκτός συζήτησης, αλλά αυτό που δεν είναι, είναι η σωστή ανάπτυξη δυνατοτήτων, και με αυτό εννοώ την κατάλληλη εκπαίδευση", δήλωσε στην Telegraph σε μια αποκλειστική συνέντευξη, χθες, Τρίτη.

“Αυτό βέβαια πρόκειται να χρειαστεί μια διεθνή προσπάθεια, και, αναμφισβήτητα, η διεθνής προσπάθεια θα πρέπει να καθοδηγείται από την πιο ισχυρή δυτική δημοκρατία απ ​​'όλες, που είναι η Αμερική, αλλά η Βρετανία σίγουρα θα μπορούσε α διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό”, προσθεσε.

Ο Shirreff δήλωσε ότι "για μια σωστή εκπαίδευση, απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός στρατευμάτων, επειδή η νούμερο ένα στην εκπαίδευση άλλων ενόπλων δυνάμεων ειναι η συμβίωση και εάν χρειαστεί θα πρέπει να ειναι προετοιμασμένοι να πολεμήσουν δίπλα δίπλα, ή τουλάχιστον να ειναι σε συμβουλευτική θέση."

"Είναι απολύτως η κατεύθυνση στην οποία πρέπει να προχωρήσουμε”, τόνισε. 

Τη Δευτέρα σύμφωνα με αναφορές τα στρατεύματα από το βρετανικό πεζικό και την SAS είχαν εξοπλιστεί με ειδικό εξοπλισμό χημικού πολέμου στο πλαίσιο προετοιμασίας για επίθεση κατά του Ισλαμικού Κράτους στην ιρακινή πόλη της Μοσούλης. Τον Ιούνιο δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian με φωτογραφίες βρετανικών ειδικών δυνάμεων στα σύνορα Συρίας-Ιράκ ήταν η πρώτη απόδειξη βρετανικών στρατευμάτων στο έδαφος της Συρίας. Οι εικόνες έδειχναν βαριά οπλισμένους στρατιώτες σε οχήματα περιπολίας. 

Ενώ το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δεν έχει επιβεβαιώσει, οι αναφορές στα ΜΜΕ δείχνουν ότι στρατιώτες από το σύνταγμα πεζικού είναι στο Ιράκ και φέρουν τον ειδικό εξοπλισμό χημκού-πολέμου.
Οι χερσαίες δυνάμεις στη Συρία θα ήταν ενα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο ζήτημα έαν αναγνωριστεί δημοσίως, που θα προκαλούσ δημόσια οργή, στον απόηχο της καταστροφικής κατοχής του Ιράκ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Telegraph ανάπτυξη βρετανικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία δεν χρειάζεται έγκριση του βρετανικού κοινοβούλιου, σε αντίθεση με την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων. 

Βομβαρδιστικά Tornado απογειώθηκαν από την βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου και έπληξαν στόχους στη Συρία, για πρώτη φορά στις 03/12/2015. 

Πηγή: RT, Telegraph
Απόδοση: OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου