Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

"Πεδίο δοκιμών" ρωσικών οπλικών συστημάτων η Συρία; ΒΙΝΤΕΟ


Η επέμβαση στη Συρία απέδειξε "την αξιοπιστία" και "την αποτελεσματικότητα" των ρωσικών όπλων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέϊ Σόιγκου, με μία ακόμη ρωσική κορβέτα να κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο. 
Ακόμη μία ρωσική κορβέτα που μεταφέρει πυραύλους και ανήκει στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας απέπλευσε σήμερα από τη βάση της στη Σεβαστούπολη και κατευθύνεται προς μια ομάδα ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία.

Η κορβέτα Mirazh ("Мираж" ) έχει σχεδιαστεί για την προστασία των θαλασσίων διαδρόμων, την προστασία νηοπομπών και σκαφών επιφανείας μάχης στις παράκτιες περιοχές. Για την καταπολέμηση των στόχων επιφανείας, επί του σκάφους βρίσκονται έξι εκτοξευτές πυραύλων cruise, Malakhit («Малахит»). Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με αντιπυραυλικό σύστημα  "Osa-M".


Αξίζει επίσης να σημειώσουμε και όπως αναφέρει το πρακτορείο РИА Новости η κορβέτα MRK "Mirazh" έγινε γνωστή κατά την διάρκεια του πολέμου Ρωσίας -  Γεωργίας το 2008 (πόλεμος Νότιας Οσετίας) όταν συμμετείχe σε επιχείρηση της Ρωσίας. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, η Mirazh κατέστρεψε με πυραύλους Malakhit ένα από τα τέσσερα γεωργιανά σκάφη που επιτέθηκάν σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στα ανοικτά των ακτών της Γεωργίας. 
Φέτος, το πλοίο έλαβε μέρος σε άκηση, που διήρκησε δύο μήνες, στη Μεσόγειο, στην οποία έλαβαν μέρος και άλλα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Η κορβέτα Mirazh ακολουθεί τα πολεμικά πλοία Serpukhov και Zelyony Dol, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους και αναχώρησαν χθες Τετάρτη.

Επιπλέον ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα ότι η στρατιωτική επέμβαση της χώρας του στη Συρία απέδειξε «την αξιοπιστία» και «την αποτελεσματικότητα» των ρωσικών όπλων.

«Πολλά όπλα ρωσικής κατασκευής δοκιμάστηκαν στις δύσκολες συνθήκες της ερήμου και απέδειξαν την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά τους», είπε ο Σόιγκου στη διάρκεια μια διάσκεψης για τη χρήση ρωσικών όπλων στη Συρία.
«Στους στρατηγικούς, ρωσικούς βομβαρδισμούς χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά νέοι πύραυλοι Κρουζ X-101, οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως 4.500 χιλιόμετρα», διευκρίνισε ο ίδιος.



Ο ρωσικός στρατός διεξάγει από τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 αεροπορικές επιδρομές υποστηρίζοντας τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι στόχος της είναι θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και το Μετώπου Φάτεχ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο αλ Νόσρα). Από την πλευρά τους η συριακή αντιπολίτευση και οι Δυτικοί κατηγορούν τη ρωσική αεροπορία ότι στοχεύει εναντίον ανταρτών της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης και ότι πλήττει τακτικά κατοικημένες περιοχές σκοτώνοντας και πολίτες.


Στο πλαίσιο της επέμβασης αυτής η Ρωσία έχει αναπτύξει περισσότερα από 50 βομβαρδιστικά, αεροσκάφη επιθέσεων εδάφους και ελικόπτερα τα οποία έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες αεροπορικές επιδρομές.
Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις «έχουν καταφέρει να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα και να απελευθερώσουν ένα μεγάλο μέρος του εδάφους της από τους διεθνείς τρομοκράτες», υπογράμμισε ο Σόιγκου.

РИА Новости με πληροφορίες απο ΑΠΕ 
Απόδοση: OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου