Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: Η νύχτα με την μέρα στο στρατόπεδο διαβιβάσεων Χαϊδαρίου μετά τις αντιδράσεις των συναδέλφων

Δημοσιεύουμε την επιστολή που μας έστειλαν συνάδελφοι για την πρόσφατη εμπειρία τους:
Ήρθαμε στο στρατόπεδο Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι (Καραϊσκάκι Α’) για να εκπαιδευτούμε και ύστερα να πάμε στις μονάδες μας. 
Είχαμε ακούσει γενικά ότι στο κέντρο που ήμασταν είναι ποιο ανθρώπινα από τις μονάδες όμως αυτό που ζήσαμε εκεί ξεπερνά τις αντοχές και τα όριά μας. 
"Όλη μέρα τέντα" και άπειρες ποινές για παράλογα πράγματα που προφανώς συνοδεύονται με φωνές και βρισιές.
Τις δύο πρώτες μέρες από τους 180 στρατιώτες που ήμασταν εκεί, περίπου 40 άτομα τιμωρήθηκαν  με φυλακές και κρατήσεις. Ένας ανθλγος (που είχε μία εμμονή με τις ποινές και το να βάζει τις φωνές) έστειλε συνάδελφο να ξυριστεί ξανά μέχρι να «δει ερεθισμένο το πρόσωπό του από το ξύρισμα». 
Μία φορά μόλις τελειώσαμε το πρόγραμμά της ημέρας μας έστειλαν αμέσως αναγκαστικά για ύπνο χωρίς να προλάβουμε να πάμε για ένα μπάνιο (είχαμε κάνει γυμναστική εκείνη την μέρα) ή για την ανάγκη μας. 
Βέβαια τις πρώτες μέρες είχε χαλάσει και ο θερμοσίφωνας και δεν κάναμε καθόλου μπάνιο μέχρι που φιλοτημηθήκανε να το φτιάξουνε.  
Οι μέρες μας εκεί ήταν σκέτος εφιάλτης. Κάναμε αμάν να φύγουμε εξοδούχοι αν και πάλι φεύγαμε στις 19.00 περίπου. 
Ο λόγος της δημοσίευσης που θέλουμε να κάνετε όμως δεν είναι αυτά τα πράγματα. Θέλουμε να πούμε στους υπόλοιπους φαντάρους που κάνουν και αυτοί την θητεία τους ότι όλα αυτά σταματήσαν όταν  ένας συνάδελφος ζήτησε να βγει παραπονούμενος για όλη αυτή την κατάσταση. 
Μάλιστα ο συνάδελφος δεν έμεινε στον διοικητή αλλά ζήτησε να ανέβει και άλλο στην ιεραρχία αφού οι απαντήσεις που δεχότανε ήταν πολύ γενικές. 
Μετά από την όλη αυτή διαδικασία η διαβίωση στο στρατόπεδο άλλαξε τελείως. 
Τέλος οι καμπάνες και οι φωνές. 
Μία κανονική εκπαίδευση όπως προβλέπεται και σε ανθρώπινα πλαίσια.

Εμείς από μεριάς μας συνάδελφοι καλούμε τους νέους στρατευμένους να αναλογιστούν τι ακριβώς προσφέρει το βύσμα και η τυφλή υποταγή στους ανώτερους. 
Μόνο μέσα από της διαδικασία του Παραπονούμενου, την καταγγελία και την επικοινωνία με το Δίκτυο Σπάρτακος μπορεί να αλλάξουν οι συνθήκες διαβίωσης. 
Μην μασάτε λοιπόν, συνεχίστε να διεκδικείται τα δικαιώματά σας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου