Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Επισπεύδει τις απελάσεις το Βερολίνο

AP Photo/Michael Sohn

Συντάκτης: efsyn.gr
Νομοσχέδιο για την κατάργηση όλων των διατάξεων που επιτρέπουν παράταση της παραμονής προσφύγων και μεταναστών των οποίων οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου για ανθρωπιστικούς λόγους έχουν απορριφθεί προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, αυξάνοντας και τον χρόνο φυλάκισης όσων αρνούνται να απελαθούν.
«Εάν η απέλαση δεν είναι δυνατή διότι ο αλλοδαπός έχει, για παράδειγμα, παραπλανήσει τις αρχές για την ταυτότητά του ή την εθνικότητά του, ή δεν συνεργάζεται με τις προσπάθειες να αντικατασταθεί το διαβατήριό του, δεν θα μπορεί πλέον να παρατείνει την παραμονή του», αναφέρεται -σύμφωνα με πληροφορίες της Die Welt- στο σχετικό σχέδιο νόμου.

Περισσότεροι από 210.000 πρόσφυγες και μετανάστες έλαβαν εντολή να φύγουν από τη Γερμανία τον Αύγουστο, αν και 158.190 εξ αυτών είχαν κάποιου είδους απαλλαγές που τους επέτρεπαν να παραμείνουν προσωρινά, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ντε Μεζιέρ και οι σύμμαχοί του επιδιώκουν να περιορίσουν τους λόγους για τη χορήγηση αυτών των εξαιρέσεων.

Επί πλέον, ο νόμος θα απαιτεί από τις αρχές να ενημερώνουν τους προς απέλαση πρόσφυγες και μετανάστες 30 ημέρες πριν από τις προγραμματισμένες αναχωρήσεις τους προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να μην έχουν την ευκαιρία να προσφύγουν στα δικαστήρια για να ανατρέψουν την απόφαση ή να κρυφτούν από τις αρχές. 

Στο νομοσχέδιο αυξάνεται και ο χρόνος που μπορούν να φυλακιστούν οι αρνούμενοι την απέλαση από τέσσερις ημέρες σε δύο εβδομάδες. 

Ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών και άλλοι αξιωματούχοι των Χριστιανοκοινωνιστών -του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών- έχουν ζητήσει να γίνει επανεξέταση όλων των αιτημάτων ασύλου που έχουν εγκριθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου