Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Λιθουανία: Ντυθείτε ζεστά και πάρτε προφυλακτικά – Οδηγίες σε περίπτωση ρωσικής εισβολής (εικόνες)

Η Λιθουανία τύπωσε ένα εγχειρίδιο 75 σελίδων για να ενημερώσει τους πολίτες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση ρωσικής εισβολής, αλλά και το πως να μετατραπούν σε… αντάρτες!
Το εγχειρίδιο έχει τυπωθεί από το υπ. Άμυνας της χώρας σε 30.000 αντίτυπα και περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση που εισβάλει στη χώρα η Ρωσία.
Το εγχειρίδιο διδάσκει τους πολίτες πώς να ξεχωρίζουν τα «ντόπια» Τ-90 τανκς από τα BMD-4 των Ρώσων.
Στην περίπτωση που ο στρατός της χώρας υποχωρήσει, το εγχειρίδιο εξηγεί στους πολίτες πώς να μετατραπούν σε αντάρτες. Οι οδηγίες ξεκινούν από το πως πρέπει να ντύνονται στο κρύο, μέχρι το πώς να χρησιμοποιούν τον ήλιο για να μαντεύουν την ώρα, αλλά και το πώς να φτιάξουν μια μπαταρία χρησιμοποιώντας υλικά που θα βρουν στο σπίτι τους.
Μετά από μια λίστα ιατρικών οδηγιών που περιλαμβάνουν ακόμα και το πως να αποφύγουν τον θάνατο από αφυδάτωση, το υπ. Άμυνας της χώρας επισυνάπτει έναν κατάλογο αντικειμένων που μπορεί να χρειαστούν οι πολίτες – αντάρτες αν ζουν κρυμμένοι στο δάσος: μεταξύ άλλων, μπάρες δημητριακών, υγρά μαντηλάκια και… προφυλακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου