Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Χωριστές τουαλέτες για δύο προσφυγόπουλα σε σχολείο της Σαρδηνίας!

Διακρίσεις, ακόμη και στις τουαλέτες!
Μετά από πιέσεις των γονέων των υπολοίπων παιδιών, σε ένα σχολείο στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας δημιουργήθηκαν χωριστές τουαλέτες για δύο προσφυγόπουλα 9 και 11 ετών!
Τα δύο παιδάκια, το ένα από την Αίγυπτο και το άλλο από την Αιθιοπία,διασώθηκαν στη Μεσόγειο το καλοκαίρι που μας πέρασε και έφθασανασυνόδευτα στην Ιταλία.
Γράφτηκαν σε ένα σχολείο καλογραιών αλλά πολλοί γονείς συμμαθητών τους διαμαρτυρήθηκαν προφασιζόμενοι κινδύνους για την υγεία των παιδιών τους.
Παρά τα ιατρικά πιστοποιητικά, που βεβαίωναν ότι τα προσφυγάκια ήταν απολύτως υγιή, απείλησαν ότι θα αποσύρουν τα παιδιά τους από το –ιδιωτικό- σχολείο, κάτι που μάλιστα δύο από αυτούς πραγματοποίησαν.
Έτσι το σχολείο έφτιαξε χωριστή τουαλέτα για τα δύο παιδάκια, «για προληπτικούς λόγους», δηλώνοντας βέβαια παράλληλα ότι «τα παιδιά αυτά έχουν δει με τα μάτια τους τη φρίκη του πολέμου. Οφείλουμε να τους εξασφαλίσουμε ειρηνική ζωή, πρέπει να νιώσουν ευπρόσδεκτα εδώ».
Μία από τις δύο δικηγόρους που έχουν αναλάβει την κηδεμονία των δύο παιδιών, δήλωσε στην εφημερίδα La Stampa ότι τα παιδάκια ήταν απομονωμένα στο διάλειμμα από τους συμμαθητές τους, και αυτό όχι μόνο λόγω του ότι δεν μιλούν ακόμη ιταλικά. «Η στάση των παιδιών, προφανώς αντανακλά όσα ακούνε στο σπίτι τους»,συμπλήρωσε.
Δεν είναι λοιπόν μόνοι οι γονείς του Ωραιοκάστρου, το μικρόβιο του ρατσισμού και της κοινωνικής καθυστέρησης δεν μεταδίδεται από τις τουαλέτες…
Πληροφορίες από εδώ: bfmtv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου