Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Μυστήριο! Σταμάτησαν στρατιωτικά drones με προορισμό την Κρήτη - ΦΩΤΟ


Μια περίεργη υπόθεση εκτυλίχθηκε στο λιμάνι του Μπρίντιζι στην Ιταλία χθες με στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε επίδειξη στην Κρήτη. 
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) ανακαλύφθηκαν σε ρυμουλκούμενο φορτίο στο ιταλικό λιμάνι του Μπρίντιζι. Τα drones προέρχονταν από τη Βρετανία και είχαν προορισμό την Ελλάδα. Σε έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας και του ιταλικού τελωνείου εντοπίστηκε το ρυμουλκούμενο φορτίο, το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ ο οδηγός, ένας 60χρονος Βρετανός συνελήφθη.
Όπως αναφέρει η La Repubblica τo όχημα έφτασε στην Ιταλία από τη Μεγάλη Βρετανία και είχε ως τελικό προορισμό το νησί της Κρήτης, όπου η εταιρεία Meggitt Defense Systems θα πραγματοποιούσε επίδειξη με μη επανδρωμένα αεροσκάφη: πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικές ασκήσεις αναφέρει η εφημερίδα. 

Τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατασχέθηκαν τον Νοέμβριο στο λιμάνι του Μπρίντιζι ωστόσο σε αυτή την περίπτωση ήταν κρυμμένα στον ψεύτικο πάτο ενός φορτηγού. 

Ωστόσο στην περίπτωση αυτή, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα, ο Βρετανός οδηγός, σταμάτησε πριν από την επιβίβαση στο πλοίο Euroferry Olimpia με προορισμό την Πάτρα, και δεν δίστασε να δηλώσει τον εξοπλισμό που μετέφερε.

Όπως φαίνεται, αναφέρει η εφημερίδα, ο 60χρονος έκανε ένα και μοναδικό λάθος όσο αφορά την παράδοση του εξοπλισμού αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο ιταλικός νόμος προβλέπει οτι για μεταφορές εξοπλισμού θα πρέπει να ειναι ενήμερος ο νομάρχης. Στην περιπτωση αυτη ξέχασε να επικοινωνήσει με τον νομάρχη της περιοχής, Annunziato Varde. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου