Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Δύο πιλότοι και δυο F-16 λιγότερα για τις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας Έπεσε F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία

Μετά από τη συντριβή του διθέσιου F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στις 26 Ιανουαρίου του 2015 που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν ζωή τους δυο πιλότοι, φέτος η τραγωδία κόντεψε να επαναληφθεί.
Ένα από τα F-16  Block 52+ της 340 Μοίρας (115 ΠΜ) που συμμετέχουν στην άσκηση παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα. Ο χειριστής απέρριψε τις δεξαμενές καυσίμου και κατόρθωσε παρά το πρόβλημα να προσγειώσει το αεροσκάφος με ασφάλεια.
Από τις 12 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, η 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Σούδας, συμμετέχει στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2016 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό.
Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.
Να θυμηθούμε τι είχε συμβεί τον Ιανουάριο του 2015
ΚΑΤΕΠΕΣΕ F16 ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ: ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ- ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!
Νέα τραγωδία εξελίσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Διθέσιο μαχητικό F-16 της Πολεμικής Αεροπορία και πιο συγκεκριμένα της 341 Μοίρας, συγκρούστηκε πριν λίγο στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας στην πίστα απογείωσης με άλλα μαχητικά που ήταν σταθμευμένα στην πίστα, κατά την διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ. 
Κατά την διάρκεια της απογείωσης το αεροσκάφος υπέστη απώλεια ισχύος με αποτέλεσμα να πέσει επάνω στα άλλα μαχητικά, μάλλον F-16. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Αναφέρονται 10 τραυματίες ενώ υπάρχουν φόβοι ότι αγνοούνται οι δύο πιλότοι. Το μαχητικό κατέπεσε από ύψος 40 μέτρων και υπάρχουν μεγάλοι φόβοι για απώλειες μεταξύ του προσωπικού εδάφους.
Το F16 συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του TLP 2015 που ξεκίνησε από τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015. Στην άσκηση TLP εξομοιωνόταν επίθεση στην Ρωσία!
Το νέο αυτό ατύχημα δεν έγινε ούτε για την υπεράσπιση των εναέριων συνόρων ούτε στις κλασικές ελληνοτουρκικές αερομαχίες. Έγινε γιατί οι χώρα μας συμμετέχει στο νέο ψυχρό πόλεμο Ρωσίας- Δύσης και γιατί στηρίζει το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου. Ελληνικά στρατεύματα συμμετέχουν σε κάθε άσκηση του ΝΑΤΟ, εκπαιδεύονται σε κάθε νέο πολεμικό σενάριο γιατί η ελληνική αστική τάξη δε θέλει να απέχει από καμία νέα μοιρασιά στις αγορές και στην ενέργεια.
Η 341 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου είναι από τις πιο ετοιμοπόλεμες Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας με ζώνη ευθύνης το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και τον Έβρο.
Κανείς δε μπορεί να ρίξει το φταίξιμο στους πιλότους ή να μιλήσει για απειρία, τα αίτια θα τα δούμε στη συνέχεια
Στην άσκηση συμμετέχουν τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 50 και κλιμάκιο σαράντα ενός (41) ατόμων
Πανάκριβα μαχητικά, πολυδάπανη συντήρηση, ατυχήματα και ανθρώπινες ζωές… υπάρχει άραγε κανείς που πιστεύει ότι όλα αυτά γίνονται για την άμυνα της χώρας; Δεν υπάρχει κανένας ρεαλισμός που να υποχρεώνει την παραμονή σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Πληρώνουμε σε χρήμα και αίμα τις συμμαχίες των ισχυρών του δυτικού κόσμου και όλα αυτά σε μία υποτιθέμενη ειρηνική περίοδο.
Βλέπεις όμως οι αστικές κυβερνήσεις εναλλάσσονται αλλά η πολιτική των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και προετοιμασιών παραμένει η ίδια.

Όπως κοινή είναι η άποψη των αστικών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής για το προσωπικό: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
 ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437   
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου