Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-Αναχαίτιση Τουρκικού Ελικοπτέρου από Μαχητικό F-16 στο Αιγαίο!

Τουρκικό Ελικόπτερο που απονηώθηκε από Τουρκικό Πολεμικό αναχαιτίστηκε από Ελληνικό Μαχητικό F-16 από το νησί της Σκύρου που περιπολούσε στην περιοχή ανάμεσα στα νησιά της Σάμου και της ΚΩ!
Στην Περιοχή επιχειρούσε Ελληνικό Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτά Mέσα του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό ναυαγού στην συγκεκριμένη θαλάσσια Περιοχή!
Με ΝΟΤΑΜ η Τουρκία απαίτησε να έχει την αρμοδιότητα για την έρευνα και διάσωση στην περιοχή και κάλεσε τους συμμετέχοντας στην επιχείρηση να αναφέρουν στο Τουρκικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης.
Στην Περιοχή επιχειρούσαν μόνο Ελληνικά Μέσα και δεν δόθηκε καμιά απολύτως σημασία στις Τουρκικές προσπάθειες να εμπλακούν στην Έρευνα και την Διάσωση !
Στα Θαλάσσια Στενά εμφανίστηκε Τουρκικό Ελικόπτερο που απονηώθηκε απο Φρεγάτα …Την ώρα που επιχείρησε να εισέλθει στο FIR Αθηνών Ελληνικό Μαχητικό F-16 πέταξε χαμηλά αναγκάζοντας το να αποχωρήσει!
Το Ελληνικό Μαχητικό είχε απογειωθεί από το Αεροδρόμιο της Σκύρου και αποτελούσε Περιπολία που το ΑΤΑ είχε προνοήσει να έχει Μαχητικά στην Περιοχή για παν ενδεχόμενο!
Άλλο ένα πολεμικό επεισόδιο, που καταγράφεται σε μια περίοδο έντασης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού με επίδικο την αναβάθμιση της θέσης των αντίστοιχων αστικών τάξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου