Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Τι κάνουν τα ελληνικά F16 στα Βαλκάνια; Πως διεισδύουν ΝΑΤΟ και Πολεμικές Βιομηχανίες!

Ποιος ο ρόλος και η συμμετοχή των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! 
Πως εξυπηρετούνται τα ελληνικά συμφέροντα;
Πουλούν μεταχειρισμένα ελληνικά F16 προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τα υπόλοιπα και να ενισχύσουν τον ρόλο τους στα Βαλκάνια
Φαίνεται ότι τη μέθοδο με τα μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα την έχουν μάθει καλά στο Υπουργείο Άμυνας. Βλέπεις, έχουν αποκτήσει πλούσια εμπειρία με την προμήθεια οπλισμού που σκουριάζει παρατημένος στις αποθήκες του Αμερικανικού Στρατού. Ποιος ξεχνά άραγε το φλερτ του πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου που ήθελε να προμηθευτεί 1000 λουσμένα στο απεμπλουτισμένο ουράνιο αμερικανικά τεθωρακισμένα ABRAMS ή τα εκατοντάδες Μ113 που ήρθαν σχετικά πρόσφατα στην Ελλάδα.
Το κόλπο με τα μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα είναι απλό και εξίσου κερδοφόρο: ο προμηθευτής, εν προκειμένω ο Αμερικανικός Στρατός, γλυτώνει τα έξοδα αποθήκευσης, ενώ ο πελάτης καλείται να καταβάλλει τα έξοδα συντήρησης –δίνοντας «φιλί ζωής» σε αλυσίδες παραγωγής πολεμικών βιομηχανιών που διαφορετικά θα έκλειναν, καλύπτει το κόστος εκπαίδευσης και προμήθειας πυρομαχικών!  
Έτσι λοιπόν και η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να πουληθούν τα παλαιότερα αεροσκάφη της “έκδοσης” Block 30, που επιχειρησιακά έχουν ξεπεράσει το όριο τους, προκειμένου να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό των υπολοίπων. Όπως αναφέρει η αρθρογραφία η αγορά βρίσκεται δίπλα και δεν είναι άλλη από τις Βαλκανικές χώρες και πιο συγκεκριμένα τη Βουλγαρία που αναζητεί μεταχειρισμένα αεροσκάφη και ακολουθούν κι άλλες. Πριν μερικές ημέρες η Πορτογαλία πούλησε στην Ρουμανία 12 F-16. Εννέα μονοθέσια και τρία διθέσια έναντι 680 εκατομμυρίων ευρώ. Βέβαια σ΄ αυτό το ποσό περιλαμβάνεται η τεχνική τους υποστήριξη, η εκπαίδευση των πιλότων και ο εκσυγχρονισμό τους. Αυτή τη μέθοδο επιθυμεί να ακολουθήσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξασφαλίζοντας πελατεία και δίνοντας το φιλί της ζωής στην ΕΑΒ, που πριν από λίγες μέρες γλύτωσε την τελευταία στιγμή το   υπερταμείο!
Πίσω όμως από την είδηση αυτή βρίσκεται πληθώρα πληροφοριών που αξίζει να ανιχνευτούν και μελετηθούν. 
Καταρχήν, οφείλουμε να τονίσουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και με αιχμή του δόρατος το ΝΑΤΟ, ως αντίπαλο δέος στον προβαλλόμενο «Ρωσικό Κίνδυνο» καταγράφεται μια αναβάθμιση του ρόλου του αμερικανικού παράγοντα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων  πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Στην προβαλλόμενη «ρωσική απειλή» πρέπει να προσθέσουμε «τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», με προσδιορισμένες τις ασύμμετρες απειλές: «πρόσφυγες, τρομοκρατία, κοινωνικά κινήματα, οι μουσουλμάνοι» στοχοποιούνται από τους πραγματικούς υπερεθνικούς και κρατικούς τρομοκράτες, ορθώνοντας τείχη, στρατιωτικοποιώντας τις κοινωνίες, διεκδικώντας ρόλο στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, εντείνοντας τις ενδοιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις.
Όλα αυτά τα περιέγραψε πρόσφατα με ωμή σαφήνεια ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στρατηγός Πέτρ Πάβελ, δηλώνοντας ότι τα Βαλκάνια εξακολουθούν να αποτελούν πιθανή πηγή συγκρούσεων. Τόνισε ότι η βορειοατλαντική συμμαχία πρέπει να έχει τη δυνατότητα αποτροπής των αντιπάλων και να αμυνθεί για τα μέλη της, καθώς θα έχει έναν μεγαλύτερο ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Το ΝΑΤΟ, πρέπει να έχει την ικανότητα, τη δύναμη και τους πόρους για να αποτρέψει τους αντιπάλους του, να υπερασπισθεί τα μέλη του, έναντι οποιασδήποτε απειλής», δήλωσε στο Σπλίτ, ο στρατηγός Πάβελ σε συνέντευξη Τύπου μετά από τη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.
Ο Πάβελ, καλλιεργώντας κλίμα ανασφάλειας αναφέρθηκε στον κίνδυνο που διατρέχουν τα Βαλκάνια, λέγοντας ότι η κατάσταση σε αυτό το μέρος της Ευρώπης «βρίσκεται σε απόσταση από τη σταθερότητα», επισημαίνοντας ότι «στα Βαλκάνια υπάρχει απειλή της Ισλαμικής Τρομοκρατίας, αλλά, και από την επιρροή της Ρωσίας». «Η Βοσνία- Ερζεγοβίνη ενδέχεται να αποτελέσει καταφύγιο για την τρομοκρατία», είπε ο στρατηγός Πάβελ. Παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της διάσκεψης, ο στρατηγός τόνισε ότι η συνάντηση στο Σπλιτ, ήταν μια ευκαιρία για να συγκεντρωθούν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των χωρών- μελών του ΝΑΤΟ, δύο στρατηγικοί διοικητές του ΝΑΤΟ, καθώς και ένας εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου, το οποίο έχει λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να «είναι σε θέση να συζητήσουν την εφαρμογή των αποφάσεων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που ελήφθησαν κατά την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, τον Ιούλιο.
Όλες αυτές οι δημόσιες παρεμβάσεις αποκαλύπτουν ένα πλήθος πολιτικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί στις Συνόδους του ΝΑΤΟ, οι οποίες προδιαγράφουν πλέον συγκεκριμένες εξελίξεις.  Οι Βαλκανικές χώρες ταυτίζονται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αναδιοργανώνουν τους Στρατούς τους (προσλήψεις Μισθοφόρων, νέα δόγματα, συνεχείς ασκήσεις), στέλνουν στρατεύματα στο εξωτερικό και «οχυρώνονται» απέναντι στην Ρωσία, υποβάλλουν τους λαούς τους σε τεράστιες οικονομικές αιμορραγίες για νέες αγορές όπλων, ενώ η κάθε άρχουσα τάξη προσδοκά κέρδη από τα κέρδη του ολέθρου.  
Πολύς λόγος γίνεται λοιπόν για την Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια, για τους σχεδιασμούς συγκρότησης Ευρωστρατού και ενοποίησης των αντίστοιχων πολεμικών βιομηχανιών, αλλά η βαλκανική αγορά κατακλύζεται από οπλικά συστήματα made in USA! Και για να συνδέσουμε όλα αυτά με τους σχεδιασμούς που αφορούν τα ελληνικά F16, είναι προφανές ότι η Ουάσινγκτον θέλει να δει όλες τις χώρες της Βαλκανικής με δικό της αεροπορικό οπλοστάσιο, έστω και αν προς ώρας προμηθευτές είναι ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που ξεπουλούν πεπαλαιωμένα όπλα!
Οι ΗΠΑ και οι πολεμικές τους βιομηχανίες, που εκμεταλλεύονται το δρόμο κερδοφορίας που τους ανοίγει η απαίτηση προσαρμογής των χωρών της περιοχής στα Νατοϊκά πρότυπα δεν περιορίζονται στα μεταχειρισμένα πολεμικά αεροσκάφη.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ζόραν Γιολέφσκι, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανοίξουν εργοστάσιο όπλων και πυρομαχικών. «Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, τον Ιούλιο του επόμενου έτους. Στην πρώτη φάση της λειτουργίας του θα παράγει πυρομαχικά και μερικούς μήνες αργότερα θα κατασκευάζονται διάφοροι τύποι όπλων. Η μονάδα αυτή θα γίνει εξ ολοκλήρου στα πρότυπα του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Γιολέφσκι. «Ο επενδυτής είναι Αμερικανός. Είναι πολύ σημαντικό ότι η παραγωγή από το εργοστάσιο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για εξαγωγές σε χώρες μέλη της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ», επεσήμανε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι και άλλοι επενδυτές θα συνεχίσουν να επενδύουν σε άλλα είδη παραγωγής στη χώρα, όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’.
Αποτέλεσμα εικόνας για «Joint Effort-16»Ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα του πολέμου και της καταστολής είναι η διεξαγωγή Νατοϊκών ασκήσεων. Αναφερόμαστε για παράδειγμα στην άσκηση «Joint Effort-16» που διεξήχθη στην Αλβανία και συμμετείχαν σε αυτήν πάνω από 1500 στρατιώτες από την Αλβανία, τις ΗΠΑ, το Μαυροβούνιο, την Ιταλία, τη Μ.Βρετανία και το Κοσσυφοπέδιο. Σκοπός της, σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Άμυνας, είναι η αύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων δυνάμεων και της επιχειρησιακής ικανότητας των επιτελείων και των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαδικασία του σχεδιασμού και της εκτέλεσης στρατιωτικών επιχειρήσεων σε εμπόλεμες περιοχές από πολυεθνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Η υπουργός Άμυνας Μιμή Κονέλι δήλωσε ότι είναι αντιληπτό ότι η κοινή πολιτική για ένα περιβάλλον ασφάλειας απαιτεί ένα μια συνολική προσέγγιση και κοινή συνεργασία καθώς και αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών. «Η άσκηση ‘Joint Effort-16’ είναι μια καλή ευκαιρία όχι μόνο για τη βελτίωση των δεξιοτήτων των καθαρά στρατιωτικών, αλλά και μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της περιφερειακής και διμερούς συνεργασίας, καθώς και την προώθηση των πολιτικών κι διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών». Η Κονέλι υπογράμμισε ότι η άσκηση αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες κοινές ασκήσεις των τελευταίων ετών και οργανώθηκε από το αλβανικό επιτελείο. Σημειώνεται ότι είναι πρώτη φορά που συμμετέχει το Μαυροβούνιο σε νατοϊκή άσκηση.
Αποτέλεσμα εικόνας για βουλγαροι στρατιωτεσ στο αφγανιστανΚατάληξη όλων αυτών των πολεμικών προετοιμασιών είναι η συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Στην αεροπορική βάση της Στάρα Ζάγκορα πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή για την 32η αποστολή στρατιωτικού αγήματος- συμμετοχή της Βουλγαρίας - στην στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ «Αποφασιστική Υποστήριξη» στο Αφγανιστάν. Η αποστολή θα παραμείνει εκεί έξι μήνες. Η νέα αποστολή έχει αποτελείται από 110 μέλη του στρατού, από τα οποία τα 9 είναι γυναίκες. Η βουλγαρική αποστολή αποτελείται από αξιωματικούς και στρατιωτικούς συμβούλους για την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, όπως σημειώνει σχετικό δημοσίευμα.
Φυσικά οι λαοί των Βαλκανίων, όπως και ο λαός μας δεν έχει να περιμένει τίποτε θετικό από αυτές τις εξελίξεις. Μιλάμε για Πόλεμο, για ιμπεριαλιστικές Επεμβάσεις, για ένα τεράστιο κύκλο αίματος και συνεχείς απαιτήσεις σε νέες οικονομικές θυσίες. 
Πως επηρεάζουν όλα τα αυτά τον ρόλο και την προοπτική παρέμβαση του Ελληνικού Κράτους στα Βαλκάνια;
Το ελληνικό κράτος που αφενός έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις στα Βαλκάνια, τα οποία αντιμετωπίζει ως «Ζωτικό Χώρο» και αφετέρου αντιμετωπίζει τα γνωστά οικονομικά προβλήματα, ενώ οι σχέσεις του με τον σκληρό πυρήνα των ισχυρών κρατών της Ε.Ε. διέπονται από συγκεκριμένες συνθήκες, επιλέγει να προσδεθεί ακόμη περισσότερο  στους νατοϊκούς σχεδιασμούς. Το παράδειγμα της ΕΑΒ είναι χαρακτηριστικό. Και όχι το μοναδικό.
Οι ΗΠΑ προκειμένου να ενισχύσουν προσωρινά την αεράμυνα της Βουλγαρίας έστειλαν δύο μαχητικά F-15C Eagle, προκειμένου αυτά να διεξάγουν κοινές περιπολίες με τα Mig-29 της Βουλγαρικής Αεροπορίας, γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης στο «Κουτί της Πανδώρας».                Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Janes, που ασχολείται με διεθνή στρατιωτικά και διπλωματικά θέματα οι κοινές περιπολίες ανακοινώθηκαν από το ΝΑΤΟ στις 24 Αυγούστου και θα ξεκινήσουν στις 9 Σεπτεμβρίου. Η Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες 15 μαχητικά Mig-29 για αναχαιτίσεις και περίπου 12 SU-25 για Δίωξη και Βομβαρδισμό. Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα πρόκειται στο μέλλον να παραλάβει, αν το επιστρέψουν οι οικονομικές συνθήκες, 27 μαχητικά F-16 από Βέλγιο και ΗΠΑ και άλλα 14 JAS 39 Gripen με την μέθοδο leasing από την Σουηδία.
Θυμίζουμε ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει αναλάβει την αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας στα μέσα του 2014, μετά την υπογραφή της συμφωνίας-ορόσημο μεταξύ των δύο χωρών στις 18 Μαρτίου, ενώ η συνολική πολεμική-κατασταλτική συνεργασία αντιμετωπίζει ως βασική απειλή την Ρωσία! Η συμφωνία υπογράφτηκε από τον τότε Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά και τον Βούλγαρο ομόλογό του, Υποστράτηγο Κονσταντίν Ποπόφ. Η τεχνική συμφωνία καθορίζει το πλαίσιο για τις ενέργειες διασυνοριακής εναέριας αστυνόμευσης, ώστε η Πολεμική Αεροπορία να μπορεί να αναλάβει αποστολές αεράμυνας στον βουλγαρικό εναέριο χώρο. Στο πλαίσιο αυτής της cross border συμφωνίας, αν ένα αεροσκάφος renegade μπει στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας, τα μαχητικά της Σόφιας μπορούν να τα καταδιώξουν και μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο και αντίστροφα ελληνικά μαχητικά μπορούν να καταδιώξουν αεροσκάφος renegade μέσα στο Βουλγαρικό εναέριο χώρο. Την συμφωνία με την Πολεμική Αεροπορία ακολουθούν παρόμοιες συμφωνίες του ΝΑΤΟ με την Αλβανία, τη Βοσνία και τη Σλοβενία και τις τρεις βαλτικές δημοκρατίες της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας. Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ η Ελλάδα έχει αναλάβει από κοινού με την Ιταλία την προστασία του εναέριου χώρου της Αλβανίας καθώς τα Τίρανα δεν είναι σε οικονομική θέση να διατηρήσουν μαχητικά αεροπλάνα. Τις μισές μέρες του μήνα η Αθήνα προστατεύει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ τον εναέριο χώρο της Αλβανίας και τις υπόλοιπες 15 μέρες η Ιταλία. Το πρόγραμμα αυτό του ΝΑΤΟ έχει να κάνει κυρίως με περιπτώσεις αεροπλάνων renegade και συμπεριλαμβάνεται στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Αεροπλάνων δηλαδή που δεν απαντούν στις εκκλήσεις του κέντρου διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας. Αυτό εξάλλου ήταν ένα από τα σενάρια της Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016, αποκαλύπτοντας τη βαθιά σχέση πολέμου-καταστολής και τον σύγχρονο κατασταλτικό ρόλο που αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, εντός και εκτός συνόρων, στο πλαίσιο του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού!
Το πώς όμως η πολεμική συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είτε των διακρατικών συμφωνιών μεταξύ Βαλκανικών χωρών, στρέφεται εναντίον της Ρωσίας αποκαλύπτει επίσης η διεθνή αεροπορική άσκηση «Thracian Star 2014» που διοργανώθηκε από τη Βουλγαρία με την συμμετοχή της Ρουμανίας, των ΗΠΑ και για 2η χρονιά τότε της Ελλάδας. Η άσκηση αυτή διεξάγεται από το 2005, αλλά πλέον διευρύνεται τόσο ως προς τους φίλους, όσο και ως προς τους «εχθρούς» της. Ενώ το δελτίο τύπου επιχειρούσε να τονίσει ότι η άσκηση θα διεξάγονταν «εντός του FIR Σόφιας», ήταν κοινό μυστικό ότι  επιχειρήσεις θα πραγματοποιούνταν και πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα! Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του onalert.gr η «συγκεκριμένη αεροπορική δραστηριότητα γίνεται αντιληπτή από τους αναλυτές ως πολιτικής ποιότητας αεροπορική άσκηση- λόγω και της κρίσης στην Ουκρανία»! Η ελληνική κυβέρνηση παραπλανητικά την χαρακτηρίζει «άσκηση μικρής κλίμακας...».
Είναι όμως ενδεικτικό της βαρύτητας που προσλαμβάνει ότι το 2013, η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην άσκηση με μαχητικά F-16 που απογειώθηκαν από το Αβιάνο της Ιταλίας, ολοκληρώνοντας πάνω από 550 εξόδους μέσα στις 16 μέρες αεροπορικών δραστηριoτήτων. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με μαχητικά F-16, της 347Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης, σε αποστολές αναχαίτισης και εικονικής προσβολής στόχων, επί βουλγαρικού εδάφους- στις οποίες πέταξε μάλιστα και ο τότε Αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Χρ.Βα'ί'τσης.
Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνικα f16Αν επομένως το 2013 και το 2014 εκδηλωνόταν με αυτό τον τρόπο η ελληνική συμμετοχή στις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, το 2015 και το 2016, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μετρά την απώλεια δύο αεροσκαφών F16 και δύο πιλότων, που συμμετείχαν σε Νατοϊκές ασκήσεις στην Ισπανία με εχθρό των επιχειρησιακών σεναρίων την Ρωσία!   
Αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά ο ενεργός ρόλος που έχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η αποστολή που τους έχει αναθέσει η αστική τάξη είναι πολυσύνθετη και κυρίως επικίνδυνη για τους λαούς.
Ο «εθνικός-αμυντικός-ειρηνικός προσανατολισμός» του Ελληνικού Στρατού είναι σκέτη προπαγάνδα που αποκρύπτει το ταξικό περιεχόμενο της πολεμικής-κατασταλτικής αστικής πολιτικής  που εξυπηρετεί, λειτουργώντας ως σιδερένια φτέρνα και πολεμικός μηχανισμός για να εφαρμόσει τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής εις βάρος του κόσμου της εργασίας, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, είτε στο πλαίσιο της Βαλκανικής ενδοχώρας του ελληνικού καπιταλισμού, είτε στην Ανατολική Μεσόγειο που διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου της άρχουσας τάξης.
Σε αυτόν τον πόλεμο που γίνεται καθημερινότητα και αποδεικνύει τα ταξικά του χαρακτηριστικά, καθώς για τον κόσμο μας σημαίνει δυστυχία, προσφυγιά, καταστροφή και δουλοποίηση, αλλά για τους πλούσιους σημαίνει ευκαιρίες για κέρδη και γεωστρατηγικά συμφέροντα δεν είναι κανείς αμέτοχος.
Καθήκον μας η ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος, να διώξουμε τις βάσεις του θανάτου και να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες-μετανάστες, ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα τους.  Πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος ενάντια στην ταξική αστική πολιτική και την κυβέρνηση, στους πολέμους και στις επεμβάσεις, στο ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και την Ε.Ε.  Άμεσος στόχος του κινήματος πρέπει να γίνει η Ανατροπή της αστικής πολιτικής που ετοιμάζεται να εξαφανίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, να ξεπουλήσει τα πάντα, εντείνοντας την κρατική τρομοκρατία και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, η ανατροπή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.  
Η ενίσχυση του κινήματος των φαντάρων μέσα στον Στρατό και η προβολή του πολιτικού στόχου:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία
Δική μας απάντηση η μαζική συμμετοχή στην Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική, Αντιφασιστική Πορεία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες την Πέμπτη 20/10/2016  με συγκέντρωση στις 6 μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου