Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

O Πολεμιστής του 21ου Αιώνα: Σε χρήση το σύστημα μαχητή Ratnik για τη Ρωσία! (vid.)

Σε βίντεο το οποίο αποδέσμευσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τον εορτασμό της ημέρας των χερσαίων δυνάμεων (1η Οκτωβρίου) και το οποίο παρουσιάζει στιγμιότυπα από την εκπαίδευση μονάδων Πεζικού, Πυροβολικού και Μηχανικού Μάχης, παρουσιάζεται για πρώτη φορά η χρήση από ομάδα τυφεκιοφόρων του συστήματος μαχητή Ratnik.
Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο βρίσκεται προς το τέλος του βίντεο και περιλαμβάνει τυφεκιοφόρους οι οποίοι φέροντας το σύστημα μαχητή Ratnik εκτελούν «πυρ και κίνηση». Σύμφωνα με ανοικτές πηγές μέχρι το 2015 είχαν παραδοθεί 80.000 συστήματα Ratnik.
Υπενθυμίζεται, ότι το ολοκληρωμένο σύστημα μαχητή Ratnik έχει αναπτυχθεί με σκοπό την αύξηση της συνδεσιμότητας και της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του πεζού μαχητή στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.
Το σύστημα περιλαμβάνει αναβαθμισμένη ατομική θωράκιση (που με βάρος 19 κιλών για την έκδοση τυφεκιοφόρου προστατεύει το 90% του σώματος του μαχητή, κράνος με οθόνη απεικόνισης και ενσωματωμένο σύστημα θερμικής απεικόνισης και νυκτερινής όρασης), υποσύστημα επικοινωνιών με ειδικά ακουστικά, σύστημα δορυφορικής ναυτιλίας GLONASS και ατομικό υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου