Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Συρία: Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ με τα συστήματα S-300 - S-400


Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, διά του επισήμου εκπροσώπου του Ίγκορ Κονασένκοφ, προειδοποιεί "τους εκπροσώπους της CIA και του Πενταγώνου που βρίσκονται -όπως λέει- πίσω από τις "διαρροές" που είδαν το φως της δημοσιότητας σε δυτικά ΜΜΕ, αναφορικά με την πιθανότητα του Λευκού Οίκου να εξαπολύσει βομβαρδισμούς κατά θέσεων του συριακού στρατού...".
Ο Κονασένκοφ, με δήλωση την οποία δίνει το πρακτορείο ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ, εξηγεί ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν αποτελεσματικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-200, Μπούκ κ.ά. των οποίων η τεχνική κατάσταση βελτιώθηκε και αποκαταστάθηκε. Εκτός αυτού, θυμίζω στους Αμερικανούς "στρατηγούς" ότι τον εναέριο χώρο στις ρωσικές βάσεις στο Χμεϊμίμ και την Ταρσό καλύπτουν πλήρως τα αντιπυραυλικά συστήματα S-300 και S-400 και η ακτίνα δράσης τους μπορεί να αποτελέσει οδυνηρή έκπληξη για οποιοδήποτε ιπτάμενο αντικείμενο, λέει ο Κονασένκοφ, αποκαλώντας τους θιασώτες μιας αμερικανικής επίθεσης στη Συρία "ερασιτέχνες".

Τα πληρώματα των ρωσικών συστημάτων, εξηγεί, δεν θα έχουν το χρόνο να διευκρινίσουν μέσω της "απ΄ευθείας" σύνδεσης το ακριβές πρόγραμμα πτήσης και σε ποιον ανήκει το ιπτάμενο αντικείμενο. Οι αυταπάτες των ερασιτεχνών του είδους περί ύπαρξης "αοράτων" αεροσκαφών μπορεί να τσακιστούν πάνω στη ζοφερή γι΄ αυτούς πραγματικότητα.

Το πιο σημαντικό, καταλήγει ο Κονασένκοφ, είναι ότι στο έδαφος της Συρίας βρίσκεται η πλειοψηφία των Ρώσων αξιωματικών, που η επίπονη δουλειά τους έχει συμβάλλει στην ειρήνευση σε 732 πληθυσμιακά κέντρα και την επιστροφή στην ειρηνική ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Σύρων. Οποιαδήποτε πλήγματα σε έδαφος που ελέγχεται από τη συριακή κυβέρνηση αποτελεί ανοικτή απειλή για τους Ρώσους στρατιωτικούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου