Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Τι κάνει ο SACEUR, Ανώτατος Διοικητής των Νατοϊκών και Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης στην Ελλάδα εν μέσω Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ;

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, υποδέχθηκε στο Στρατόπεδο ‘’ΠΑΠΑΓΟΥ’’ τον Ανώτατο Διοικητή των Νατοϊκών Δυνάμεων Ευρώπης (Supreme Allied Commander Europe-SACEUR) και Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη (US European Command-EUCOM), General Curtis M. Scaparroti, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.
Η επίσκεψη του Ανώτατου Διοικητή του ΝΑΤΟ δεν προμηνύει τίποτε καλό για τους λαούς της περιοχής καθώς συνδέεται άμεσα με την ρήξη μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ σχετικά με τον πόλεμο στην Συρία, τις σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις ανακατάληψης της Μοσούλης από τον Ιρακινό στρατό σε συνεργασία με τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας τους, αλλά και την αναβαθμισμένη δραστηριοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και χωρών της Ε.Ε, στην Αφρική, με πρώτο στόχο την Λιβύη, που σχεδιάζεται να κλιμακωθεί.
Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και Ρωσίας για την διακοπή της συνεργασίας τους σχετικά με την εκεχειρία στην Συρία,  δε μπορούν να αποκρύψουν τα βαθύτερα αίτια του πολέμου, που δεν είναι άλλα από την εξυπηρέτηση γεωστρατηγικών συμφερόντων, τα οποία συνδέονται και με το ενεργειακό ζήτημα. 
Πιο συγκεκριμένα με τους δύο ανταγωνιστικούς αγωγούς, τον Σουνητικό και Σιιτικό Αγωγό φυσικού αερίου του ίδιου κοιτάσματος και την απόπειρα απεξάρτησης της Ε.Ε. από την Ρωσία! 
Ενώ και η πίεση για ανακατάληψη της Μοσούλης που τώρα ελέγχει το ISIS συνδέεται άμεσα με το τουρκικό BLAN B, το σχέδιο που προβλέπει, ότι παρακάμπτοντας την Συρία, η πορεία του σουνητικού αγωγού πρέπει να εξελιχθεί ως εξής: Κατάρ-Σ.Αραβία-Ιράκ/Μοσούλη-Τουρκία, αποτελώντας έναν επιπρόσθετο λόγο της εισβολής της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία πρόσφατα και στο Βόρειο Ιράκ το Δεκέμβριο του 2015!
Όλα αυτά τα σχέδια ενεργειακής απεξάρτησης της Ε.Ε. από την Ρωσία συμπεριλαμβάνουν αφενός τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου τα οποία αγκαλιάζει ο Άξονας συμφερόντων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου και φυσικά οι βλέψεις ελέγχου της περιοχής διέλευσης εμπορικών και ενεργειακών ροών παγκόσμιας σημασίας από τον ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, δίνοντας άλλη διάσταση στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό στον οποίο πλέον χαράσσονται οι δηλώσεις Ερντογάν για την συμφωνία της Λωζάνης!  
Σε αυτό το πολεμικό τοπίο, σε αυτό το περιβάλλον έντασης των ανταγωνισμών, με την Ελλάδα να έχει καταστεί ο πιο αποτελεσματικός κρίκος των πολεμικών εξορμήσεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των χωρών της Ε.Ε. μετατρέποντας τις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις της Σούδας, του Αράξου και του Ακτίου σε καθοριστικά ορμητήρια των ιμπεριαλιστικών εκστρατειών σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, επισκέπτεται ο Ανώτατος Διοικητής των Νατοϊκών Δυνάμεων Ευρώπης (Supreme Allied Commander Europe-SACEUR) και Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη (US European Command-EUCOM), General Curtis M. Scaparroti, την Ελλάδα. 
Και έχει σημασία να δούμε ότι στην σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ τονίζεται ότι κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των προκλήσεων που θέτει στο ΝΑΤΟ «το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας», καθώς και η υλοποίηση των αποφάσεων που ελήφθησαν στην πρόσφατη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ (Military Committee Conference in Chief of Staff Session– MC/CS), στο Σπλιτ της Κροατίας (οι οποίες δεν δημοσιοποιούνται)!
Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υφιστάμενη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ καθώς και τις προοπτικές της περαιτέρω ενίσχυσής της.
Από την ανάγνωση και μόνο των επαφών και επισκέψεων του Ανώτατου Νατοϊκού και Αμερικανού Διοικητή μπορούμε να καταλάβουμε τις προτεραιότητες όχι μόνο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά επίσης της συμμετοχής και του ρόλου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην ανακοίνωση λοιπόν του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι «ο General Curtis M. Scaparroti ενημερώθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τα σοβαρά θέματα και τις προτεραιότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και παρακολούθησε την εξέλιξη και τις δραστηριότητες της άσκησης ‘’ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016’’ από το ενοποιημένο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) στο ΓΕΕΘΑ. 
Κατά την παραμονή του στο ΕΘΚΕΠΙΧ, ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις δυνατότητες που διαθέτει το κέντρο υπό την νέα του μορφή, συστεγάζοντας στον ίδιο χώρο όλα τα κλαδικά κέντρα επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του.
Έχει όμως σημασία να τονίσουμε ότι η Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016, ενσωματώνοντας τους νέους όρους του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και την πολεμική συμβολή της Ελλάδας στις επεμβάσεις στις γειτονικές χώρες, έχει πρώτο στόχο "την  εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας".
Στις 4 Οκτωβρίου ο SACEUR, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, θα επισκεφθεί στην Κρήτη:
Τον Ναύσταθμο Κρήτης όπου θα ενημερωθεί για την οργάνωση, τη λειτουργία του και τις τεχνικοεπισκευαστικές δυνατότητες του.
Την 115 Πτέρυγα Μάχης (Χανιά) όπου θα ενημερωθεί για την οργάνωση, λειτουργία και τις αποστολές που αναλαμβάνει στο πλαίσιο της αεράμυνας της χώρας καθώς και την συνδρομή που παρέχει στην εκπλήρωση διεθνών αμυντικών υποχρεώσεων της Ελλάδας.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στο οποίο θα ενημερωθεί για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα σχολεία που αναπτύσσει ως πιστοποιημένη νατοϊκή εκπαιδευτική οντότητα.
Επίσης, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο SACEUR θα απευθυνθούν στους συμμετέχοντες στο ‘’Cyber Defence Conference in the Maritime Environment’’ το οποίο πραγματοποιείται στο ΚΕΝΑΠ από 4 έως 5 Οκτωβρίου 2016, τονίζοντας την κρίσιμη επιχειρησιακή λειτουργία του κυβερνοπολέμου στο σύγχρονο ενοποιημένο πεδίο των επιχειρήσεων. 
Το Πεδίο Βολής Κρήτης στο οποίο θα ενημερωθεί για την οργάνωση και το πολυεθνικό πλαίσιο λειτουργίας του, ενώ θα γίνει επίδειξη προετοιμασίας βολής Κατευθυνόμενων Βλημάτων Patriot.
Από τα παραπάνω συνειδητοποιούμε όχι μόνο τον βαθμό ένταξης των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων και βάσεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και μια άλλη σοβαρή διάσταση. 
Σταδιακά, ο ελληνικός αστικός κόσμος στρέφεται εναντίον της Ρωσίας. Εκτός από τις ιδιαίτερες βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου, αυτούς τους σχεδιασμούς εξυπηρετεί η ανακατασκευή των αμερικανικών ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών ORION με πεδίο δράσης την Ανατολική Μεσόγειο, κόστους 600 εκατομμυρίων δολαρίων, η αναβάθμιση της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας τόσο σε βαλκανικές χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία), όσο και στον Εύξεινο Πόντο, είτε στο πλαίσιο των Νατοϊκών ασκήσεων-αποστολών, είτε με διμερείς συνθήκες.
Όλοι αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί της ελληνικής άρχουσας τάξης, απαιτούν νέες θυσίες από τον λαό μας, νέους εξοπλισμούς, προσλήψεις 1000 Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ και ένταση των πολεμικών προετοιμασιών, για ένα Αξιόμαχο που εξυπηρετούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, για τις οποίες καταβάλλει εκατομμύρια ευρώ αλλά και κορμιά ο ελληνικός στρατός, καθώς τα ατυχήματα, συχνά θανατηφόρα πολλαπλασιάζονται.
Κυρίως, όμως απαιτεί την επιβολή ενός σύγχρονου κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης, για να εξασφαλιστεί η υποταγή και η πειθάρχηση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, όπως απαιτούν οι ανάγκες κερδοφορίας του ελληνικού κεφαλαίου και ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, που με τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής στοχοποιεί τον εσωτερικό εχθρό, αγωνιζόμενο λαό.      
Καθήκον μας η ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος, να διώξουμε τις βάσεις του θανάτου και να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες-μετανάστες, ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα τους. 
Πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος ενάντια στην ταξική αστική πολιτική και την κυβέρνηση, στους πολέμους και στις επεμβάσεις, στο ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και την Ε.Ε. 
Να Μπλοκάρουμε την πρόσληψη Μισθοφόρων Στρατιωτών, τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και την προμήθεια μέσων καταστολής, το ξεπούλημα της χακί ακίνητης περιουσίας με το αντίτιμο της οποίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει νέες αγορές όπλων.
Καθοριστική κρίνεται η μαχητική παρέμβαση Μέσα στον Στρατό, η ανάπτυξη Αντιστάσεων των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής και Κατασταλτικής πολεμικής μηχανής.
Άμεσος στόχος του κινήματος πρέπει να γίνει η Ανατροπή της αστικής πολιτικής που ετοιμάζεται να εξαφανίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, να ξεπουλήσει τα πάντα, εντείνοντας την κρατική τρομοκρατία και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Ο Αντιφασιστικός Αγώνας που απαιτεί η εποχή μας πρέπει να συνδεθεί με την Αντικυβερνητική και ΑντιΕ.Ε. πάλη, το κράτος του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και να προβάλλει την ανάγκη-δυνατότητα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής.  
Δική μας απάντηση η μαζική συμμετοχή στην Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική, Αντιφασιστική Πορεία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες την Πέμπτη 20/10/2016  με συγκέντρωση στις 6 μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
 ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437   
diktiospartakos.blogspot.com         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου