Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ποια Τουρκία; 16.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε τον περασμένο Σεπτέμβρη στοιχεία για την παιδική θνησιμότητα. Στην ετήσια έκθεση του Οργανισμού αναφέρεται ότι περίπου 5.9 εκατ. παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών έχασαν τη ζωή τους. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 16.000 παιδιά πεθαίνουν καθημερινά!
Οι αιτίες θανάτου είναι πολλές. Κυριότερες όμως θεωρούνται οι επιπλοκές του πρόωρου τοκετού, ασφυξία κατά τη διάρκεια της γέννας, πνευμονία, διάρροιες κ.α.
Η παιδική θνησιμότητα δυστυχώς έχει άμεση σχέση με το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτου συναντώνται σε φτωχές χώρες, σε λαούς που δεν σιτίζονται επαρκώς. 
Η Τουρκία κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ στην παιδική θνησιμότητα. Μια δυσάρεστη πρωτιά για μια χώρα που θέλει να ανήκει στην δυτική κοινωνία.
Ο ευσυγκίνητος Πρόεδρος της Τουρκίας ας παύσει να ασχολείται με “τα σύνορα της καρδιάς του” και ας φροντίσει για την υγεία των παιδιών του . Όταν δεν μπορεί να αναθρέψει τα δικά του παιδιά γιατί θέλει να επεκτείνει τα εδάφη του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου