Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Μόλις 23 μέχρι στιγμής οι επιζώντες από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης

Μια πλαστική λέμβος, γεμάτη με μετανάστες, ανατράπηκε και βυθίστηκε σήμερα Τρίτη στα ανοιχτά της Λιβύης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι ενώ άλλοι 100 αγνοούνται, όπως ανέφερε η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Γιούγκεντ Ρέτερ. 
Οι διασώστες εντόπισαν μόνο 23 επιζώντες.
Η τραγωδία αυτή έρχεται να προστεθεί σε αυτήν της Δευτέρας: ένα πλοίο που έσπευσε να βοηθήσει ένα άλλο φουσκωτό σκάφος βρήκε μόλις 15 επιζώντες. Συνήθως οι διακινητές στοιβάζουν σε αυτές τις βάρκες 120-140 ανθρώπους.
Από το Σάββατο, η ιταλική ακτοφυλακή έχει συντονίσει τις επιχειρήσεις διάσωσηςπερισσότερων από 2.600 μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης.

«Ένα φουσκωτό βυθίστηκε. Οι 23 διασωθέντες βρίσκονται στο δεξαμενόπλοιο Maersk Erin. Περίπου 100 άνθρωποι αγνοούνται. Οι διασώστες αναζητούν επιζώντες στα νερά και βρίσκουν μόνο πτώματα», ανέφερε στο Twitter η γερμανική οργάνωση.

«Ήμασταν πολύ μακριά, δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε. Οι συνθήκες στη θάλασσα είναι φριχτές», ανέφερε από την πλευρά της η μη κυβερνητική οργάνωση «Ουράνιο Τόξο για την Αφρική».

Το απόγευμα της Τρίτης οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Aquarius, ένα πλοίο που το διαχειρίζονται οι οργανώσεις SOS Méditerranée και Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

«Το σκάφος μας βυθίστηκε στις 6 το πρωί. Ήμασταν 122 επάνω, δεν υπήρχαν παιδιά κάτω των 15 ετών, αλλά από τις 10 γυναίκες που ταξίδευαν μαζί μας μόνο μία σώθηκε»,αφηγήθηκε ένας άνδρας από τη Γουινέα. «Περιμέναμε μέσα στο νερό, κρατιόμασταν απ’ ό,τι μπορούσε να επιπλεύσει αλλά οι περισσότεροι πνίγηκαν. Μαζί κι ο αδελφός μου. Ήταν 15 χρονών» είπε ο νεαρός άνδρας, φανερά σοκαρισμένος.http://www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου