Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

25 Ευρώ κοστολογεί τον κάθε γονιό ο Φωτογράφος στο ΚΕΤΘ Αυλώνα: ο Ταξίαρχος τι κάνει για το παραμάγαζο που στήθηκε στις πλάτες των φαντάρων με κέρδη χιλιάδες ευρώ

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ και του Υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου
Τρομερά εξοργισμένοι είναι οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι που υπηρετούν στο ΚΕΤΘ Αυλώνα και οι γονείς τους που γνώρισαν έναν πρωτόγνωρο και εξίσου άθλιο εμπαιγμό από τον ιδιώτη φωτογράφο που συνεργάζεται με τη διοίκηση της μονάδας, ο οποίος τους εκμεταλλεύτηκε στυγνά οικονομικά, επιβάλλοντας ένα έκτακτο χαράτσι 25 ευρώ.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Σύμφωνα με τα όσο συνέβησαν στην προηγούμενη σειρά του Σεπτεμβρίου, όπου αφενός ο φωτογράφος κορόιδευε τους συναδέλφους λέγοντας τους ότι οι αναμνηστικές φωτογραφίες είναι υποχρεωτικές, για να τους αρπάξει 8-10-12-15-25 ευρώ, αφετέρου η διοίκηση του ΚΕΤΘ ζητούσε 3-4 ευρώ από κάθε φαντάρο για τα σήματα των στολών που ήταν υποχρεωμένος ο Στρατός να παρέχει δωρεάν (για να αρπάξουν χιλιάδες ευρώ από τους σχεδόν 2000 νεοσύλλεκτους) και αφού το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ έκανε επαναλαμβανόμενα καταγγελίες, υπήρξε παρέμβαση του ΓΕΣ.
Ο ΑΓΕΣ Τελλίδης, αντιλαμβανόμενος το ζήτημα που υπάρχει με τη διοίκηση της μονάδας έστειλε Υποστράτηγο στο ΚΕΤΘ, ο οποίος όχι μόνο διαπίστωσε ότι οι καταγγελίες ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, αλλά επίσης δεσμεύτηκε προσωπικά ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.
Σύμφωνα με όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, υπήρξε δέσμευση του Ταξίαρχου διοικητή ότι θα παρέχονταν δωρεάν τα σήματα και θα αντιμετωπίζονταν ο φωτογράφος ώστε να μπει ένα τέλος στο εμπαιγμό και στο χαράτσωμα των νεοσύλλεκτων. Μεταξύ άλλων ο Ταξίαρχος δεσμεύτηκε ότι οι στρατιώτες θα ενημερώνονταν ότι οι πανάκριβες αναμνηστικές φωτογραφίες δεν είναι υποχρεωτικές.
Όμως αντί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το φωτογράφο, τα πράγματα έγιναν χειρότερα καθώς στήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός μέσα και έξω από τη μονάδα για να κερδοσκοπεί ο τελευταίος.
Όχι μόνο συνέχισε να διαδίδει ότι οι αναμνηστικές φωτογραφίες ήταν υποχρεωτικές, αλλά αφού ήταν πλέον δύσκολο να εισπράττει το υπέρογκο ποσό των 25 ευρώ για τις 12 φωτογραφίες που έβγαζε εντός της μονάδας, ζήτησε από τους στρατιώτες τα προσωπικά τηλέφωνα των γονιών, ώστε να επικοινωνήσει μαζί τους και να τους ανακοινώσει τον τρόπο αντικαταβολής. Δηλαδή, η εξαπάτηση συνδέθηκε και με την απόκτηση των προσωπικών δεδομένων των γονιών. 
Ελεύθερη Αγορά για κερδοσκοπία, με όχημα τον Στρατό και θύματα φαντάρους-γονείς
Από την Τετάρτη 9/11 και την Πέμπτη 10/11, οι γονείς έχασαν την ησυχία τους, αφού ο επικοινωνιακός μηχανισμός που έστησε ο φωτογράφος καλούσε τους γονείς των νεοσυλλέκτων απαιτώντας να καταβάλουν 25 ευρώ για τις αναμνηστικές φωτογραφίες. Μάλιστα, η συμπεριφορά του προσομοίαζε σε εισπρακτική εταιρεία, καθώς πίεζε και ήταν ιδιαίτερα εριστικός.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ότι εκατοντάδες γονείς υποχρεώθηκαν, φοβούμενοι δυσμενείς συνέπειες για τα στρατευμένα παιδιά τους, καθώς δε μπορούσαν να κατανοήσουν την σχέση της διοίκησης της μονάδας με όλα αυτά και φοβούμενοι την εκδήλωση εκδικητικής συμπεριφοράς εις βάρος των φαντάρων, να καταβάλλουν το υπέρογκο ποσό των 25 ευρώ στην ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφοράς που συνεργάζεται με το φωτογράφο.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ πληροφορήθηκε τα παραπάνω από εκατοντάδες εξαπατημένους γονείς κατά τη διάρκεια εξόρμησης ενημέρωσης των στρατευμένων για τα δικαιώματα τους την Κυριακή 13/11.
Αμέσως ενημερώσαμε τους αρμόδιους αξιωματικούς που με την σειρά τους ειδοποίησαν τον Ταξίαρχο διοικητή.
Επίσης, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΓΕΣ.
Τα ερωτήματα όμως είναι κρίσιμα και χρήζουν άμεσα απάντησης:
Πως  και από ποιον ενημερώθηκε ο φωτογράφος για τα μέτρα του ΓΕΣ απέναντι του και αναπροσάρμοσε την τακτική του οργανώνοντας έγκαιρα έναν ολόκληρο μηχανισμό;
Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται η διοίκηση της μονάδας ότι δεν ξέρει τίποτε όταν εκατοντάδες νεοσύλλεκτοι φαντάροι  έπεσαν θύματα της παραπλάνησης του φωτογράφου και μάλιστα μπροστά στα στελέχη του ΚΕΤΘ, όταν έβγαζαν φωτογραφίες για τις στρατιωτικές ταυτότητες;
Πως είναι δυνατόν η διοίκηση της μονάδας να δηλώνει ότι δε γνωρίζει τίποτε για την άθλια αυτή και τόση επικερδής επιχείρηση του φωτογράφου και το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να μαθαίνει τα πάντα μάσα σε ελάχιστα λεπτά και να ενημερώνει άμεσα τους αρμόδιους στρατιωτικούς;
Και τώρα που ο Ταξίαρχος διοικητής του ΚΕΤΘ αλλά και το ΓΕΣ έμαθαν τα πάντα τι πρόκειται να πράξουν;
Πως είναι δυνατόν οι Υπουργοί Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας να συνδέσουν το πέρασμα τους από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με όλα αυτά και να μην καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις   πρωτόγνωρες πρακτικές;
Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει απόδοση ευθυνών απέναντι σε κάθε εμλεκόμενο;
Πως είναι δυνατόν ο διοικητής να δηλώνει "δεν ξέρω τι συμβαίνει στο στρατόπεδο του διοικώ" και να το γνωρίζουν χιλιάδες φαντάροι;
Καλούμε όλους να σεβαστούν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και να συνεσθανθούν τις δραματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου