Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Εθνικιστικά συνθήματα στην Παρέλαση για "τα Ελευθέρια" της Φλώρινας φώναζαν οι ακροδεξιοί του Τάγματος Εθνοφυλακής

Άσκηση Αντιμετώπισης Ασύμμετρων Απειλών στην ΑΕΒΑΛ Πτολεμαΐδας" του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλωρίνης.
Για μια ακόμη φορά το Τάγμα Εθνοφυλακής και η Λέσχη Εφέδρων πήραν μέρος σε Παρέλαση, για να προσβάλλουν τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας με τα εθνικιστικά και μισαλλόδοξα συνθήματα που κραύγαζαν. 
Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα από το βίντεο (33.40' και μετά) για την συμμετοχή τους και τα αηδιαστικά συνθήματα που φώναζαν στην παρέλαση για τον εορτασμό της 104ης επετείου της απελευθέρωσης της Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων.
Επίσης, πολίτες από τη Φλώρινα, κατήγγειλαν την επίδειξη εθνικισμού και πολεμοκαπηλείας στην ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
Οι συγκεκριμένες στρατιωτικοποιημένες συλλογικότητες τόσο στο παρελθόν όσο και πρόσφατα αποκαλύπτουν το πόσο επικίνδυνες είναι για την ειρήνη καθώς διαλαλούν "Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ". Ταυτόχρονα αποδεικνύουν ότι εντάσσονται στην υλοποίηση των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας και σε σχεδιασμούς αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών, του εσωτερικού εχθρού -εργατικό κίνημα, μειονότητα, μετανάστες. 

Σύμφωνα με το δημοσιευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλωρίνης, "στις 4 Οκτωβρίου 2016 προγραμματίζεται Άσκηση Αντιμετώπισης Ασύμμετρων Απειλών στην ΑΕΒΑΛ Πτολεμαΐδας".


Θυμίζουμε τις μεγάλες αντιδράσεις τόσο από φαντάρους και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όσο και από το εργατικό κίνημα της περιοχής, όταν αποκαλύφθηκε η κατασταλτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ Πτολεμαΐδας, αντιμετώπισης Ασύμμετρης Απειλής και πιο συγκεκριμένα την ανακατάληψη εργοστασίου που είχαν καταλάβει διαδηλωτές που αμφισβητούσαν την Ιδιωτικοποίηση τους, από τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Φέτος, αυτό το "καθήκον" ανατέθηκε στους εθνικιστές του Τάγματος Εθνοφυλακής!
Επίσης, όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αντίστοιχη άσκηση αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών διεξήχθη από τη Λέσχη Εφέδρων Χίου, αποδεικνύοντας την οργανική ένταση των ΛΕΦΕΔ στον πολεμικό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο για να εξυπηρετηθούν τα σύγχρονα δόγματα, αλλά τα νέα χαρακτηριστικά του Υβριδικού Πολέμου!

Ο υβριδικός πόλεμος αποτελεί μία στρατιωτική στρατηγική η οποία συνδυάζει στοιχεία συμβατικών επιχειρήσεων, μη συμβατικού πολέμου, όπως επίσης και κυβερνοπολέμου. Μέθοδοι όπως η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η άσκηση πολιτικής πίεσης και η έμμεση ή άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς, αποτελούν μόνο μερικά από τα συνθετικά στοιχεία του υβριδικού πολέμου.Τόσο το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε όσο και οι εθνικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί, βρίσκονται σε φάση προσαρμογής.
Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις για τη δράση των εθνικιστικών και πολεμοκάπηλων Λεσχών Εφέδρων, επίσης, ευρύτερα της ενεργοποίησης των ακροδεξιών στον Στρατό και της συμμετοχής τους στις πολεμικές προετοιμασίες, παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματα των φαντάρων και θέτοντας την ακεραιότητα-την ίδια τους την ζωή σε θανάσιμο κίνδυνο, είχαν αναγκάσει το φασιστικό έντυπο "ΣΤΟΧΟΣ" και τον υπόδικο βουλευτή των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής να απαιτεί την Απαγόρευση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ! 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και το στρατιωτικό κατεστημένο φέρουν την ευθύνη για την αποθράσυνση των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων. Αποτελώντας ένα πολεμικό και αυταρχικό συνεχές στην εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της άρχουσας τάξης από το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού! 


Οι δικές τους αποφάσεις, όχι μόνο εντάσσουν τους πολεμοκάπηλους και μισαλλόδοξους ακροδεξιούς στις Παρελάσεις, αλλά κυρίως τους ενσωματώνουν στους σχεδιασμούς αναβάθμισης της στρατιωτικής παρουσίας στα Βόρεια σύνορα, με τη δημιουργία Κέντρων Εκπαίδευσης σε Ήπειρο-Μακεδονία, την επαναλειτουργία φυλακίων της παραμεθορίου και της Εθνοφυλακής που τα προηγούμενα χρόνια της είχαν αφαιρέσει τον εξοπλισμό, αλλά και την ένταξη σε αυτή γυναικών που θα εκπαιδεύουν αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνες εξελίξεις που αντανακλούν την όξυνση του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων στα Βαλκάνια και το Αιγαίο, αποκαλύπτουν το νέο, ακόμη πιο αντιδραστικό και ακροδεξιό πελατειακό κράτος που στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πολυδιαφημισμένη στρατιωτικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι ο εχθρός βρίσκεται μέσα στην ίδια μας τη χώρα, είναι η κυβέρνηση και η αστικής-ταξική πολιτική, είναι το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που απαιτεί ο σύγχρονος καπιταλισμός.

Ο πόλεμος τους διεξάγεται και είναι ταξικός.
Αυτόν τον Πόλεμο πρέπει να τον δώσει και να τον κερδίσει η εργατική τάξη.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: (33.40' και μετά)

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου