Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ο εκλεκτός του Πούτιν εξελέγη πρόεδρος στη Βουλγαρία! Ήττα της κεντροδεξιάς

Ο Ρούμεν Ράντεφ, υποψήφιος της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, νίκησε στις προεδρικές εκλογές, με ποσοστό 59,4% σύμφωνα με τα αρχικά επίσημα αποτελέσματα.
Ο Ρούμεν Ράντεφ, υποψήφιος της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, ένα πρόσωπο που θεωρείται φίλα προσκείμενο στη Μόσχα, επικράτησε στις προεδρικές εκλογές στη Βουλγαρία, έναντι της αντιπάλου του την οποία υποστήριζε ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος αναμένεται να υποβάλει παραίτηση.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος βρίσκεται στη εξουσία από τον Οκτώβριο του 2014, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί σε περίπτωση αποτυχίας της Τσάτσεβα.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε ότι παραιτείται, όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει, μετά την ήττα της υποψηφίας του κεντροδεξιού κυβερνώντος κόμματος στις προεδρικές εκλογές.
Η κατάρρευση της κυβέρνησης μειοψηφίας του Μπορίσοφ ενδέχεται να οδηγήσει σε μήνες πολιτικής αστάθειας και πιθανόν την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την Άνοιξη του 2017.
“Αύριο ή μεθαύριο, την πρώτη εργάσιμη ημέρα του κοινοβουλίου, θα υποβάλω την παραίτησή μου” είπε ο Μπορίσοφ σε δημοσιογράφους.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου