Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Νέα παρτίδα όπλων από τη Βουλγαρία για τους Τζιχαντιστές στη Συρία


Χθες, 13 Νοεμβρίου, ο Τούρκος blogger Γιουρούκ Ισίκ κατέγραψε τη διέλευση ενός πλοίου φορτωμένου με όπλα από τη Βουλγαρία με πορεία προς τη Σαουδική Αραβία, μέσω των Στενών του Βοσπόρου.
Φωτογράφισε το φορτωμένο με εμπορευματοκιβώτια πλοίο, σημαίας Δανίας, που συνοδεύονταν από την τουρκική ακτοφυλακή.
Το πλοίο «Karina Danica», πέρασε τον Βόσπορο με πορεία το λιμάνι της Τζέντας.
«Ίσως μεταφέρει μικρά όπλα από το Μπουργκάς στην Υεμένη», έγραψε στο Twitter ο Τούρκος blogger.
Ωστόσο, ρωσικό δημοσίευμα, το ‘EADaily’ αποκάλυψε ότι το φορτίο πρόκειται να παραδοθεί στην ‘μετριοπαθή’ αντιπολίτευση στη Συρία.Το εξειδικευμένο πόρταλ για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα «Marine Traffic» έχει εμπεριστατωμένα στοιχεία ότι το «Karina Danica», απέπλευσε από το Μπουργκάς με προορισμό την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Το πλοίο μπορεί να φορτώσει 13 χιλιάδες τόνους φορτίου και ανήκει στη δανική εταιρεία «H. Folmer & Co».
Η παράδοση των όπλων αυτών, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος του προϋπολογισμού των ΗΠΑ.
Ένας από τους κύριους εταίρους της αμερικανικής εταιρείας VMZ (στο κείμενο „Вазовски машиностроителни заводи” -Βαζόφσκι Μηχανολογικές Εργασίες) είναι η παραγωγή ποικιλίας όπλων: βλήματα πυροβολικού, αντιαεροπορικοί πύραυλοι για φορητά συμπλέγματα κ. ά. 
Επισημαίνεται ότι το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Blitz’ έχει γράψει πολλές τέτοιες αποστολές.
Τώρα το δανικό πλοίο έχει περάσει τα Δαρδανέλια και σύμφωνα με το «Marine Traffic’ βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος.
Πάντως, το ρωσικό δημοσίευμα, σημειώνει ότι οι παραγγελίες των ΗΠΑ για όπλα στη Συρία και το Ιράκ έχουν βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση της βουλγαρικής εταιρείας VMZ. Φέτος, μέχρι τώρα οι πωλήσεις της έχουν φθάσει τα 170 εκατομμύρια δολάρια, ενώ πέρυσι πωλήθηκαν όπλα αξίας 14 εκατομμύρια δολάρια. Το προσωπικό του εργοστασίου αυξήθηκε στους 4.100 εργαζόμενους και ο μέσος μισθός έφθασε τα 530 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου