Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ζει ο Μέγας Αλέξανδρος… και την αγάπη του Κοτζιά ταξιδεύει στην Ινδία!

Με έναν εξίσου επικίνδυνο, εθνικιστικό και απαξιωτικό τρόπο απάντησε το ΥΠΕΞ στις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν.  
Έπρεπε λοιπόν να εγκατασταθεί στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ο αριστερός και μορφωμένος Κοτζιάς για να διατυπωθούν, με ανάλογο στόμφο, πρωτοφανή ανιστόρητα στερεότυπα, που συναντάς μόνο στο φασιστικό «ΣΤΟΧΟ» και στα έντυπα της Χρυσής Αυγής.  
Απαντώντας ο Έλληνας ΥΠΕΞ στα «σύνορα της καρδιάς» του Τούρκου προέδρου, τα οποία συνεχώς αναφέρει το τελευταίο διάστημα και ξεκινάνε από τα Βαλκάνια και καταλήγουν στην κεντρική Ασία, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε:
 «Η ιστορία της καρδιάς μας φτάνει μέχρι την Ινδία αλλά τα σύνορα της καρδιάς μας δεν είναι σύνορα του διεθνούς δικαίου».
Τη φράση αυτή την είπε μπροστά στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.
Βέβαια, καλό θα ήταν τόσο ο Έλληνας ΥΠΕΞ όσο και ο Ρώσος συνάδελφος του να μας απαντήσουν αν το «Διεθνές Δίκαιο» σημαίνει τίποτε άλλο πέρα από Συσχετισμό Ισχύος και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα!
Πρόκειται για μια σαφή αναπροσαρμογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής έναντι του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν –που φυσικά στηρίζει στον εμφύλιο που διεξάγει εναντίον της Τουρκικής Αριστεράς και των Κούρδων- καθώς  επιχειρεί να στερήσει κάθε στοιχείο σοβαρότητας από την ιδιόμορφη διατύπωση επιθετικών βλέψεων από το Τουρκικό κατεστημένο. Το οποίο σαφώς προτάσσει την εξυπηρέτηση των στρατηγικών του συμφερόντων στη Μέση Ανατολή, χωρίς να θέτει όμως σε υποδεέστερη μοίρα τα επίδικα του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.
Γιατί βλέπεις οι άρχουσες τάξεις σε Ελλάδα και Τουρκία καταρχήν εσωτερικεύουν την κρίση είτε για να επιτεθούν στον κόσμο της εργασίας επιβάλλοντας σκληρά μέτρα και τις μνημονιακές συμφωνίες, είτε να αναδιαρθρώσουν το πολιτικό σύστημα αναδεικνύοντας όλα τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που απαιτεί το καπιταλιστικό σύστημα της νέας εποχής.
Η επιτυχία αυτής της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης, η υποταγή των όρων του νέου γύρου αστικής κερδοφορίας και η ενσωμάτωση των  εργαζομένων στα κελεύσματα «εθνικής ενότητας» αποτελεί τον απαραίτητο όρο για τις επιδιώξεις του Μεγαλοιδεατισμού και του Νεοοθωμανισμού. Με το ενεργειακό ζήτημα να πυροδοτεί την ένταση και την απειλή θερμού επεισοδίου από την ελληνοαλβανική μεθόριο και την Κάρπαθο, από το Βορειοανατολικό Αιγαίο μέχρι την Κύπρο.
Βλέπεις, «τα σύνορα της αγάπης» τόσο του Κοτζιά όσο και του Ερντογάν καθορίζουν δύο επικίνδυνες αστικές τάξεις που κοντράρονται από την Νοτιοανατολική Ευρώπη έως την Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να αναβαθμίσουν τον ιμπεριαλιστικό τους ρόλο, να ελέγξουν και εκμεταλλευτούν πηγές και δρόμους ενέργειας και εμπορίου γεωστρατηγικής σημασίας, με δηλωμένο το ενδιαφέρον των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.   
Και για αυτά τα σύνορα δεν πρέπει να θυσιαστούν οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα και Τουρκία, σφάζοντας ο ένας τον άλλο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει κανένα εθνικό συμφέρον. Δεν έχουμε κανένα κοινό-εθνικό συμφέρον με το Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη-Λάτση- Energean Oil & Gas και τα κόμματα τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, την κυβέρνηση και την Εκκλησία.
Ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία, ο φαντάρος έχει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, εργατικές ανάγκες και δικαιώματα που για να ικανοποιήσει πρέπει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να Ανατρέψει τα Μνημόνια και να διαλύσει το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Απαιτείται επομένως η ένταση της συνεργασίας και της κοινής πάλης των λαών σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο. 
Η συμβολή όλων στην συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό.  
Για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.
Για να μετατρέψουμε την Απειλή θυσίας μας στην σύρραξη μεταξύ των αστικών κρατών Ελλάδας-Τουρκίας, σε Απειλή Επαναστατικής Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής τους, με κοινό αγώνα Τούρκων και Ελλήνων εργαζομένων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου