Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Πολύνεκρο δυστύχημα σε ναυπηγείο του Πακιστάν


Μετά την ισχυρή έκρηξη | AP Photo/Shakil Adil
Συντάκτης: efsyn.gr
Μια πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε δεξαμενόπλοιο που διέλυαν εργάτες σε ναυπηγείο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον άνθρωποι να σκοτωθούν και σχεδόν 60 να τραυματιστούν. Άγνωστος αριθμός ναυτεργατών έχει παγιδευτεί μέσα στο σκάφος στο οποίο γίνονταν εργασίες στο Γκαντάνι, 45 χλμ. βορειοδυτικά του λιμανιού στο Καράτσι, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. 
Ο επικεφαλής συνδικάτου ναυτεργατών ανέφερε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στο πλοίο. «Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα», είπε τηλεφωνικά στο Reuters.
Όλοι οι τραυματίες έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα, σύμφωνα με τον ίδιο. Τα πτώματα είναι απανθρακωμένα, δήλωσε αστυνομικός στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Θραύσματα μετάλλου εκτοξεύτηκαν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το εργοτάξιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων του Πακιστάν.
Πυροσβέστες από το Καράτσι, άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού καταβάλλουν προσπάθειες να κατασβέσουν τη φωτιά, πρόσθεσε.
Όμως, ο Μανσούρ τόνισε ότι οι πυροσβέστες είναι αναγκασμένοι να περιμένουν να ελαττωθεί η ένταση της φωτιάς διότι «δεν έχουν τον αφρό που απαιτείται» για να την αντιμετωπίσουν.
Iσχυρή έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο  Μετά την ισχυρή έκρηξη | AP Photo/B.K. Bangash
Ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Ναουάζ Σαρίφ, εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη του» για το δυστύχημα και υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθεί έρευνα και θα προσφερθεί βοήθεια στα θύματα.
Οι ναυτεργάτες στο Γκαντάνι συχνά εργάζονται υπό επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς το βασικό προστατευτικό εξοπλισμό.
Τα ναυπηγεία στο Γκαντάνι αντιμετωπίζουν δυσκολίες το τελευταίο διάστημα και απασχολούν περίπου 9.000 εργάτες, πολύ λιγότερους από ό,τι την εποχή της μεγάλης δραστηριότητάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου