Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Εγκλημα στην Μόρια. Να παλέψουμε την γενεσιουργό αιτία που το προκάλεσε.

Όταν τα άθλια στρατόπεδα εγκλεισμού μεταναστών και προσφύγων τα ονομάζεις «κέντρα φιλοξενίας», είναι επόμενο το έγκλημα που στοίχισε την ζωή σε μια 60χρονη γυναίκα και σε ένα 6χρονο αγοράκι, που οδήγησε μία νέα προσφυγοπούλα 25 ετών και ένα τετράχρονο αγγελούδι να χαροπαλεύουν, να το χαρακτηρίζεις «τραγικό δυστύχημα», όπως κάνει ιστοσελίδα του Σύριζα.
Δεν έχει καμιά σημασία να επικεντρωθείς αν αυτή η κατάληξη προέκυψε από έκρηξη σόμπας με υγραέριο ή από γκαζάκι στον χώρο κράτησης μεταναστών στην Μόρια Λέσβου. Το ουσιαστικό είναι η γενεσιουργός αιτία αυτού του εγκλήματος. Και αυτή δεν είναι άλλη παρά η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική που αναγκάζει αυτούς τους συνανθρώπους μας να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, συνέπεια των οποίων είναι ότι τώρα θρηνούμε ταξικά μας αδέλφια. 


Ναι, για την αστική δικαιοσύνη και το κράτος τους για άλλη μια φορά υπάρχουν μόνο θύματα και απουσιάζουν οι θύτες. Ναι, θα ξαναπαρακολουθήσουμε την ίδια κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση με τους Φαρισαίους του συστήματος να χύνουν πάλι τα κροκοδείλια δάκρυα τους γιατί κάποιοι βίαια ξεριζωμένοι από τον τόπο τους άνθρωποι, αφού βγήκαν αλώβητοι από το καθημερινό εγκληματικό σκηνικό που διαδραματίζεται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου όπου δεκάδες βρέφη, παιδιά και κάθε ηλικίας πρόσφυγες, αφήνουν την τελευταία τους πνοή δολοφονημένοι από τις σφαίρες του ιμπεριαλισμού και καπιταλισμού, έχασαν την ζωή τους από μια «κακιά στιγμή».

Οργιζόμαστε που οι υπεύθυνοι ιμπεριαλιστές εγκληματίες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που καθημερινά με τις στρατιωτικές επεμβάσεις τους και την καταλήστευση των περιοχών στη Βόρεια Αφρική, και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, αλλά και με την αντιμεταναστευτική πολιτική τους δολοφονούν ταξικά μας αδέλφια.

Την ίδια στιγμή θλιβόμαστε πραγματικά όταν διαβάζουμε την είδηση που μας λέει ότι «Κάθε λογική ξεπερνάει αυτό που συμβαίνει αυτές τις ώρες στη Θεσσαλονίκη όπου ξεκίνησε λίγο νωρίτερα η λεγόμενη Black Friday. Απίστευτες ουρές σε ένα κατάστημα καλλυντικών στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, που ξεκίνησε φοβερές προσφορές, δίνοντας μάλιστα και ένα κραγιόν δώρο για κάθε αγορά στις πελάτισσες, με αποτέλεσμα να προκληθεί κομφούζιο».

Πώς κατάντησαν έτσι η ελληνική κοινωνία γμτ;

Δεν το βάζουμε όμως κάτω. Θα το παλέψουμε. Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν γίνεται:
http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου