Slider

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Ακροδεξιά επέλαση με όχημα τις μιλιταριστικές επιδείξεις και τηλεοπτικές εκπομπές!

Τώρα και η Σταματίνα Τσιμτσιλή πάει υποβρύχιο για να κάνει μιλιταριστική προπαγάνδα! Η μετάλλαξη του Πάνου Χαρίτου... 
Η συστηματική καλλιέργεια του εθνικισμού και του μιλιταρισμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λαμβάνει πρωτόγνωρες διαστάσεις καθώς επιχειρείται η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας. 
Δεν πρόκειται μόνο για επιβολή της ακροδεξιάς πολιτικής ατζέντας του εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ στο Υπουργείο Άμυνας, όπως επίσης και στο Υπουργείο Παιδείας. 
Ταυτόχρονα εξυπηρετεί την ανάγκη αποπροσανατολισμού του κόσμου της εργασίας από τα σκληρά μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων που εφαρμόζονται και δρομολογούνται. Την απαίτηση επιβολής «εθνικής ενότητας» ώστε να περάσει η επιβολή της δουλοποίησης των εργαζομένων και παράλληλα να στρατολογηθούν οι εργαζόμενοι και η νεολαία στο ρόλο του Πολεμοχαρούς Αναλώσιμου που τους αναθέτει η άρχουσα τάξη.     
Η απειλή διακρατικής πολεμικής σύγκρουσης επιχειρεί να αποκρύψει όχι μόνο το καθοριστικό ταξικό – ιμπεριαλιστικό περιεχόμενο αυτής, αλλά επίσης να καμουφλάρει την πρωτοφανή όξυνση του κοινωνικού πολέμου, όπως επίσης και την τρέχουσα πολεμική εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων είτε στο πλαίσιο των εκστρατειών του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και των Συμμαχιών Προθύμων, αλλά και τον εντεινόμενο Πόλεμο εναντίον των Προσφύγων-Μεταναστών. Επιχειρεί δηλαδή να αποκρύψει τα χαρακτηριστικά του διαρκούς πολέμου εναντίον του κόσμου της εργασίας, εντός και εκτός συνόρων, που απαιτεί ο Ολοκληρωτικός Καπιταλισμός.   
Πρόκειται για συστηματική καθεστωτική προπαγάνδα, με στόχο-πρόγραμμα-κεντρική καθοδήγηση και ένα άθροισμα σχεδιασμένων ενεργειών που περικυκλώνουν την καθημερινότητα μας είτε με επιδείξεις και παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε κάθε κοινωνική εκδήλωση, αλλά και μέσω των ΜΜΕ. Ενώ παράλληλα,  αποδεικνύεται ο πραγματικός ρόλος του Ελληνικού Στρατού, ως του πιο επιθετικού μηχανισμού επιβολής της αστικής κυριαρχίας και κατοχύρωσης των αστικών γεωστρατηγικών συμφερόντων, αλλά και το πραγματικό επίδικο του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού. Ανάμεσα σε δύο επικίνδυνες αστικές τάξεις που κοντράρονται από την Νοτιοανατολική Ευρώπη έως την Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να αναβαθμίσουν τον ιμπεριαλιστικό τους ρόλο, να ελέγξουν και εκμεταλλευτούν πηγές και δρόμους ενέργειας και εμπορίου γεωστρατηγικής σημασίας, με δηλωμένο το ενδιαφέρον των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Ας περιγράψουμε λοιπόν ορισμένα επεισόδια αυτής της εθνικιστικής και μιλιταριστικής εκστρατείας. 
Σε κείμενο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο «Το Ηράκλειο... καβάλα στα F-16» (8 Νοεμβρίου 2016), ο σοβαρός και ευαίσθητος στα ζητήματα αυτά συντάκτης Μάριος Διονέλλης περιγράφει τα εξής:
«Με επικίνδυνους ελιγμούς και εθνικοπατριωτική διάθεση «πανηγυρίζει» για τον πολιούχο Άγιο Μηνά η πρωτεύουσα της Κρήτης. Για την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου προετοιμάζεται επίδειξη με χαμηλές πτήσεις F-16 στην παραλία του Καράβολα. Το νέο «έθιμο», που φαίνεται να καθιερώνεται από το 2014, όταν συνέβη για πρώτη φορά το σχετικό... event, προκαλεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ρίγη ενθουσιασμού και συγκίνησης στους κατοίκους της πόλης. Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς» (F-16 Demo Team). Σε ρόλο συνδιοργανωτή θα βρίσκεται η Περιφέρεια Κρήτης και συγκεκριμένα η Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου, υποστηρίζοντας την ομάδα των πιλότων και παρέχοντας μικροφωνική και σχετικό εξοπλισμό για τη γιορτή που θα στηθεί στην παραλία.
Λέγοντας γιορτή προφανώς εννοούν τον πάγκο, περίπου λαϊκής, που στήνουν οι ίδιοι οι πιλότοι για να πουλάνε αναμνηστικά σουβενίρ της Πολεμικής Αεροπορίας, κονκάρδες και σήματα με τα διακριτικά Hellenic Air Force, ενώ θα υπάρχει και ασύρματη σύνδεση με τον πιλότο ο οποίος θα μιλήσει στα συγκεντρωμένα πλήθη από το κόκπιτ. Προφανώς η επιλογή του «πανηγυρισμού» της πόλης σηκώνει πολλή συζήτηση και έχει φανατικούς υποστηρικτές αλλά και επικριτές, καθώς ξαφνικά ο εορτασμός στο Ηράκλειο αποκτά εντελώς μιλιταριστικό χαρακτήρα, παραμερίζοντας άλλες πτυχές, όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση κτλ.
Στην ανταλλαγή επιχειρημάτων, οι υποστηρικτές της επίδειξης μιλούν για «αίσθημα υπερηφάνειας» του λαού της Κρήτης που αποδεικνύεται και από τις εκατοντάδες (;) ανθρώπων οι οποίοι συγκεντρώνονται στον χώρο της εκδήλωσης για να θαυμάσουν τους επικίνδυνους ελιγμούς. Μιλούν για μηδαμινό κόστος, αφού τα 10.000 ευρώ ανά ώρα πτήσης του F-16 θα δαπανούνταν έτσι κι αλλιώς εφόσον προβλέπονται για την εκπαίδευση των πιλότων. Επιχείρημα που μοιάζει λίγο σαν να λες ότι αν υπάρχει περίσσευμα από τα λειτουργικά έξοδα των χειρουργείων θα ήταν λογικό να γίνουν και μερικές «demo» εγχειρήσεις σε υγιείς κατοίκους.
Ευχαριστίες προς την Πολεμική Αεροπορία για το θέαμα που θα προσφέρει στους μικρούς και μεγάλους Ηρακλειώτες εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ενώ για το θέμα του κόστους απαντά πως η περιφερειακή ενότητα θα δαπανήσει μόλις 800 ευρώ για την υποστήριξη της εκδήλωσης. Για τη συγκεκριμένη ημέρα πάντως η περιφέρεια δεν έχει ανακοινώσει καμία άλλη δράση».
Προχωρήσαμε σε αυτή την αναλυτική παράθεση γιατί ο Μάριος Δανέλης αποκαλύπτει τις σοβαρές πολιτικές και ιδεολογικές προεκτάσεις αυτών των εκδηλώσεων, την ομοιότητα των δικαιολογιών για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, αλλά επίσης μας προσφέρει τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε ότι πλέον έχει στηθεί ένας συγκεκριμένος μηχανισμός πολεμοκάπηλης προβολής που «ίπταται» σε όλες τις  Παρελάσεις και σε όλες τις πόλεις, από την Κρήτη μέχρι τη Θεσσαλονίκη, από το Βόλο μέχρι την Αλεξανδρούπολη, τα νησιά και την Ήπειρο!
Ακόμη πιο αποκαλυπτική όμως είναι η παρουσίαση του ίδιου του προγράμματος εκδηλώσεων για τον Εορτασμό  του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας 2016! Πρόκειται για εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια, στοχεύοντας ιδιαίτερα την νεολαία και τους μαθητές. Ένας εορτασμός που επεκτείνεται από τις Μπάντες μέχρι τις πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών, αλλά που επιδιώκει να περιγράψει και να κάνει κοινωνούς τους πολίτες με τον σύγχρονο πολεμικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων εντός και εκτός συνόρων. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή του «Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας» συμπεριλαμβάνοντας επίδειξη «Αντιμετώπισης απειλής αεροσκάφους σε σενάριο «Renegade», προσομοιωμένο από αεροσκάφος της Aegean και Olympic Air»!
Διαβάζουμε λοιπόν από το σαιτ του ΓΕΑ:
«Κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), Αρχαγγέλου Μιχαήλ, από το Σάββατο 5 έως και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
Στατικές και Φωτογραφικές εκθέσεις, αεροσκαφών και μέσων, σε όλες τις Μονάδες. Εκδηλώσεις Αερολεσχών και Αεραθλητικών Σωματείων σε Αεροπορικές Βάσεις. Πτήσεις αεροσκαφών άνωθεν ακριτικών περιοχών. Εθελοντική Αιμοδοσία στελεχών. Εκπαιδευτικές επισκέψεις από Μαθητές Λυκείων σε Μονάδες της ΠΑ. Παρουσίαση αεροπορικών εκθεμάτων και φωτογραφίας στον χώρο του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος (4 έως και 9 Νοεμβρίου) και στατική έκθεση μοντελισμού στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (5 έως και 6 Νοεμβρίου). Από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, μαθητές από Λύκεια της Καρπάθου θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας/Ζούμπερι, θα επισκεφθούν Μονάδες της ΠΑ, ενώ θα παρακολουθήσουν σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της εορτής.
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 12:00: Μουσική εκδήλωση από τη Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Οδό Ερμού και στην Πλατεία Συντάγματος.
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 11:00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.
 Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 Πτήσεις Αξιωματικών Ιπτάμενων ε.α με αεροσκάφη F-4, F-16 και M-2000.
Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 09:00: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση 12:00: Επίσημος Εορτασμός – Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.
Οι Αεροπορικές Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι επισκέψιμες για το κοινό.
Πρόγραμμα Αεροπορικών Επιδείξεων
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 16:30, 110 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Λάρισας: Αεροπορική επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος».
 Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 13:00, Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου:
Αεροπορική επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος».
Επίδειξη εκτέλεσης αεροπορικών αποστολών:
Έρευνας – Διάσωσης από ελικόπτερο Super Puma και προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης για περισυλλογή Ιπταμένου.
Προσβολής ελικοπτέρου από ζεύγος αεροσκαφών F-16.
Εναέριας μάχης από ζεύγη αεροσκαφών M-2000-5 και F-16.
Προσβολής χαμηλού ύψους από ζεύγη αεροσκαφών F-4 και F-16.
Αεροπυρόσβεσης από ζεύγος αεροσκαφών CL-215.
Αντιμετώπισης απειλής αεροσκάφους σε σενάριο «Renegade», προσομοιωμένο από αεροσκάφος της Aegean και Olympic Air.
11:00, Παραλία Βόλου: Αεροπορική επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος».
Ας δούμε όμως  το πως τα καθεστωτικά ΜΜΕ προβάλλουν την κυρίαρχη πολεμοκάπηλη προπαγάνδα. Θα αναδείξουμε το ρόλο δύο εντελώς διαφορετικών πτυχών αυτής της εκστρατείας, οι οποίες όμως αλληλοσυμπληρώνονται.
Από τη  μια μεριά έχουμε τις εκπομπές του lify style, που αφού έπαιξαν τα προηγούμενα χρόνια συγκεκριμένο ρόλο νομιμοποίησης των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής κάνοντας οικείο το φασισμό. Τώρα ενσωματώνονται στην καλλιέργεια κλίματος "εθνικών κινδύνων και εθνικής ενότητας", όπου όχι μόνο ο Στρατός κατέχει κυρίαρχη θέση, αλλά και όλοι πρέπει να συμμετάσχουμε. 
Ακόμη και οι γυναίκες, για αυτό και πρέπει να τονιστεί ο ρόλος των Γυναικών Μισθοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξάλλου, στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου είναι η Υποχρεωτική Στράτευση των φτωχών γυναικών.
Οι τηλεπερσόνες του τίποτε, οι μαϊντανοί και οι καλοπληρωμένοι παρουσιαστές των τηλεοπτικών σκουπιδιών, ντύνουν την πνευματική τους ένδεια με στρατιωτική στολή "τρυπώνουν" στα υποβρύχια και πιλοτάρουν πολεμικά αεροσκάφη. 

Για να μας πείσουν ότι πρέπει να είμαστε εμείς οι Αναλώσιμοι για τα κέρδη των αφεντικών τους, των καναλαρχών και όσων τους ταΐζουν με διαφημίσεις. 

Για να κάνουν αυτοί καριέρα πουλώντας αέρα κοπανιστό και βρώμικο, πρέπει εμείς να πάμε στρατό και να κυνηγάμε τα μόρια που προσφέρει η Εθελοντική-Δωρεάν Εργασία! 

Έτσι λοιπόν η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η κάμερα της εκπομπής "Happy Day στον Alpha" ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό του υποβρυχίου του πολεμικού ναυτικού "Αμφιτρίτη", ώστε η παρουσιάστρια να συνομιλήσει με την πρώτη γυναίκα σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού.

ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ...


Από την άλλη μεριά συναντάμε την "σοβαρή" ΕΡΤ, που ως νέα ΥΕΝΕΔ των Μνημονίων και του Μεγαλοιδεατισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσθέτει άλλο ένα επεισόδιο στην επαίσχυντη μιλιταριστική εκστρατεία. Με πρωτεργάτη όχι κάποιον "δημοσιογράφο της σειράς", αλλά τον ίδιο τον κεντρικό παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων.

Έτσι λοιπόν ο Πάνος Χαρίτος που γνωρίσαμε μέσα από τα ρεπορτάζ του για την Κατοχή της Παλαιστίνης, την καταπίεση και σφαγή του λαού της από το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ ανέλαβε τελείως διαφορετικά καθήκοντα. 

Εκμεταλλευόμενος τα δραματικά γεγονότα στην Τουρκία, ενορχήστρωσε ολόκληρη εκπομπή για τη προβολή της Πολεμικής Αεροπορίας, του όπλου που παίζει καθοριστικό ρόλο στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και όχι μόνο.  
Στην εκπομπή Focus του Πάνου Χαρίτου, ο οποίος πέταξε με τα φτερά της Πολεμικής Αεροπορίας, ακόμη και στα 7,8 G, ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης, όπως και ο Στρατιωτικός Συντάκτης της ΕΡΤ Γιώργος Σιδερης, επικεντρώθηκαν στην ετοιμότητα της πολεμικής αεροπορίας λόγο των γεγονότων στη γείτονα. 

Μίλησε ξανά και ξανά για τον επαγγελματισμό των πιλότων της Π.Α.

Αυτόν όμως τον επαγγελματισμό τον γνωρίσαμε όταν οι πιλότοι και τα αεροσκάφη της Π.Α. συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς εναντίον της Λιβύης και σε επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ με σενάριο πολεμικής σύγκρουσης με την Ρωσία. Κυρίως στις κοινές ασκήσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ.

Ουσιαστικά αποκαλύφθηκε ο επαγγελματισμός του Πάνου Χαρίτου: ο χθεσινός επικριτής του κατακτητή και δυνάστη Ισραήλ μετατράπηκε σε όργανο προπαγάνδισης της ελληνικής κρατικής εξωτερικής πολιτικής και της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ!     

Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να απαντήσουν.
Η κυβέρνηση και η αστική τάξη, χρησιμοποιώντας κάθε κατασταλτικό-στρατιωτικό-προπαγαδιστικό μηχανισμό όχι μόνο δρομολογεί την εμβάθυνση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων, αλλά όπως μας θυσιάζει για να επιβάλλει την σκληρή ταξική πολιτική της ώστε να προχωρήσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και τα νέα σχέδια ανάπτυξης της κερδοφορίας τους.
Για τους ίδιους λόγους και τα ίδια συμφέροντα θα μας θυσιάσουν στους νέους γύρους πολεμικών αναμετρήσεων, στα Βαλκάνια, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει κανένα εθνικό συμφέρον. Δεν έχουμε κανένα κοινό-εθνικό συμφέρον με το Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη-Λάτση- Energean Oil & Gas και τα κόμματα τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, την κυβέρνηση και την Εκκλησία.
Ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία, ο φαντάρος έχει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, εργατικές ανάγκες και δικαιώματα που για να ικανοποιήσει πρέπει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να Ανατρέψει τα Μνημόνια και να διαλύσει το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Απαιτείται επομένως η ένταση της συνεργασίας και της κοινής πάλης των λαών σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο. 
Η συμβολή όλων στην συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό.  
Για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.
Για να μετατρέψουμε την Απειλή θυσίας μας στην σύρραξη μεταξύ των αστικών κρατών Ελλάδας-Τουρκίας, σε Απειλή Επαναστατικής Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής τους, με κοινό αγώνα Τούρκων και Ελλήνων εργαζομένων.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου