Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Αυξήθηκαν τα εγκλήματα μίσους στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των εγκλημάτων μίσους αυξήθηκε κατά περίπου 6,7% πέρσι στις ΗΠΑ, όμως ο αριθμός των εγκληματικών ενεργειών σε βάρος μουσουλμάνων εκτοξεύτηκε καθώς αυξήθηκε κατά 67%, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Οργανώσεις προάσπισης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων είχαν εκφράσει ανησυχίες για τις αντιδράσεις σε βάρος των μουσουλμάνων, πριν ακόμη σημειωθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το Σαν Μπερναρντίνο, στα τέλη του 2015. Η περίοδος στην οποία αναφέρεται η έκθεση του FBI καλύπτει το ημερολογιακό έτος 2015, όμως δημοσιοποιείται σε μια εποχή που καταγράφονται εντάσεις, λίγες μόλις ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Από την περασμένη Τρίτη έχουν αναφερθεί ρατσιστικά επεισόδια που έχουν προκαλέσει κατακραυγή στις ΗΠΑ. Σε μια περίπτωση, οι μαθητές ενός σχολείου φώναζαν το σύνθημα «λευκή δύναμη» ενώ σε μια άλλη, στο Σικάγο, μια ομάδαΑφροαμερικανών έδειρε έναν λευκό άνδρα ενώ οι παριστάμενοι φώναζαν «Ψήφισες τον Τραμπ!«. Το 2008, μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία, είχαν αναφερθεί επίσης ορισμένες περιπτώσεις εγκλημάτων μίσους που σχετίζονταν με τις εκλογές.

Το 2015 καταγράφηκαν 257 επεισόδια εναντίον μουσουλμάνων, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν 184. Η αύξηση αυτή οφείλεται ενδεχομένως, εν μέρει, στο γεγονός ότι τα θύματα προχώρησαν σε καταγγελίες αλλά και στο ότι οι υπηρεσίες έχουν βελτιώσει το σύστημα καταγραφής των επιθέσεων.

Συνολικά ο αριθμός των εγκλημάτων μίσους αυξήθηκε από 5.479 το 2014 στα 5.850 πέρσι. Τα εγκλήματα σε βάρος θρησκευτικών μειονοτήτων κατέγραψαν αύξηση 23%. Ο συχνότερος στόχος είναι οι Εβραίοι και τα εβραϊκά ιδρύματα. Τα εγκλήματα σε βάρος των Εβραίων αυξήθηκαν γύρω στο 9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου