Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Το Υπουργείο Άμυνας Ιδιωτικοποιεί-Εμπορευματοποιεί ότι φέρνει κέρδος στους επιχειρηματίες

15 ευρώ πουλά ο ιδιώτης φωτογράφος την αναμνηστική φωτογραφία στο ΚΕΠΒ, πιο ακριβά και από το σκυλάδικο! (διαπίστωση γονιού)
Πλέον αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ως στόχο την πλήρη εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων του Δημόσιου και πιο συγκεκριμένα των Ενόπλων Δυνάμεων που μπορούν να φέρουν άμεσα κέρδος στους ιδιώτες.
Σε καμιά περίπτωση δε μπορούμε να πούμε ότι αυτός ήταν ο αρχικός στόχος των Δρίτσα και Ήσυχου, επικεφαλής των τομέων Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,  όταν εναντιώνονταν στην απόπειρα αυτή που άρχισαν πρώτοι οι Αβραμόπουλος-Δαβάκης, το υπουργικό δίδυμο που προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ στο ΚΕΠΒ στη Θήβα.
Όμως, από την πρώτη στιγμή που η νέα πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα-Ταφύλλη πάτησε το πόδι της στο Πεντάγωνο, για να τη διαδεχτεί στην συνέχεια το δίδυμο Καμμένου-Βίτσα, αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση θα πετούσε στην άκρη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, θα απέσυρε την εθνικοαπελευθερωτική και αντιμνημονιακή της ρητορεία, καθώς αποδεικνύονταν αποφασισμένη να προχωρήσει την εφαρμογή της αστικής πολιτικής. Και ο Πάνος Καμμένος, γνήσιο τέκνο της ΝΔ μπήκε μπροστά σε ρόλο νεοφιλελεύθερης μπουλντόζας του Στρατού, για να ανοίξει το δρόμο επιβολής της Δικτατορίας της Αγοράς, καλώντας τους επιχειρηματίες να έρθουν στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς το κέρδος από την οικονομική εκμετάλλευση στρατιωτών και μόνιμου προσωπικού είναι μεγάλο! 
Η κυβερντική πολιτική μεταφράζεται σε βίαιη αντεργατική και φορομπηκτική επίθεση με σκοπό όχι μόνο τη δουλοποίηση των εργαζομένων αλλά και την συγκεντροποίηση όλων των τομών της οικονομίας, σε άνοιγμα του δρόμου της κερδοφορίας του κεφαλαίου και με όχημα τις Ένοπλες Δυνάμεις, που καλούνται να καλύψουν πολλαπλούς ρόλους: ένα μιλιταριστικός φιλελευθερισμός που εκμεταλλεύεται εργασιακά τους φαντάρους με όρους made in Ισραήλ καλύπτοντας με την απλήρωτη εργασία μας διευρυμένες ανάγκες ενός κράτους του οποίου εξαφανίζεται κάθε ίχνος Πρόνοιας,  όταν δεν παρατάσσει ως «Πολίτη –Πολεμιστή» χωρίς κανένα δικαίωμα την αναλώσιμη εργατική πλειοψηφία με όρους Παλαϊκής Άμυνας του Ισραήλ των Βαλκανίων στην πρώτη γραμμή του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Φαντάροι που με την εθελοντική τους εργασία θα χρησιμοποιηθούν ως αιχμή του δόρατος για την διεμβόλιση των εργατικών κατακτήσεων, σε ένα καθεστώς Υποχρεωτικής Στράτευσης λες και είμαστε εργάτες γης την εποχή της φεουδαρχίας που υποχρεωτικά στρατολογούμαστε για τις αγγαρείες!
Ο χρόνος όμως πίσω δεν γυρνά. Αντίθετα πορευόμαστε την νέα εποχή του καπιταλισμού, του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.
Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιάνει το νήμα του δήθεν εκσυγχρονισμού από την της εποχή του τότε ΥΕΘΑ Γιάννου Παπαντωνίου όταν αποφάσισε να μεταβιβάσει σε ιδιωτικό Catering την σίτιση των ναυτών στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, για να πάνε επειγόντως εκατοντάδες από αυτούς στο Ναυτικό Νοσοκομείο με σαλμονέλα!   
Εκσυγχρονισμός λοιπόν ονομάστηκε το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της σίτισης, της καθαριότητας και της συντήρησης των μονάδων. Επίσης, εκσυγχρονισμός είναι οι μακροχρόνιες συμβάσεις με ιδιώτες φωτογράφους που κοστολογούν 15 ευρώ τις αναμνηστικές φωτογραφίες των νεοσύλλεκτων στο ΚΕΠΒ Θήβας –πιο ακριβά και από σκυλάδικο όπως καταγγέλλει γονιός ή 25 ευρώ στο ΚΕΤΘ Αυλώνα.   
Εκσυγχρονισμός είναι η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ, από το 401 Σ.Ν. και το Πεντάγωνο –πάντα στον επιχειρηματία Κομπατσιάρη από τη Θεσσαλονίκη- όπως επίσης στο ΚΕΠΒ Θήβας και το ίντερνετ Center στο ΚΕΕΜ Σπάρτης (ανεπιτυχώς ευτυχώς λόγω της παρέμβασης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ)!
Οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση σημαίνουν οι μεταρρυθμίσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Ε.Ε.-ΔΝΤ. Ομπάμα και Τραμπ. Κοινός τους στόχος είναι η εξαφάνιση της Μόνιμης-Σταθερής Εργασίας, με Δικαιώματα και Αξιοπρεπή Μισθό! Για αυτό στον Στρατό, ενώ υπάρχουν μόνιμες ανάγκες δεν προσλαμβάνουν προσωπικό αλλά αρέσκονται σε συμβάσεις με επιχειρηματίες catering, εταιρείες καθαριότητας, φωτογράφους και ράφτες κλπ.
Όλος αυτός λοιπόν ο εκσυγχρονισμός, δηλαδή ο σχεδιασμός μεταβίβασης κερδοφόρων τομέων των Ενόπλων Δυνάμεων στους επιχειρηματίες περιλαμβάνεται στην έκθεση του Πενταγώνου που τονίζει:
«Προς επίτευξη δημοσιονομικού οφέλους, το ΥΠΕΘΑ εισηγήθηκε την κατάρτιση του Π/Υ του, έτους 2017, ο οποίος ανέρχεται στο ποσό των 3.030 εκατ. € (μειωμένος κατά 100,40 εκατ. € από το έτος 2016)».
Η οποία προβλέπει για τους φαντάρους:
στ. Σταδιακή διάθεση των οικονομικών δραστηριοτήτων των Στρατιωτικών Εκμεταλλεύσεων εξυπηρέτησης προσωπικού των ΕΔ σε εξωτερικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας του Ν.4430/16, προκειμένου να εξοικονομηθούν προσωπικό και μέσα, προς ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, με απώτερο στόχο τη περιστολή της ανεργίας.
Μιλούν οι υποκριτές για καταπολέμηση της Ανεργίας δικαιολογώντας τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματιών αλλά από την άλλη μεριά στο έγγραφο αναφέρεται:
κα. Μείωση προσλήψεων εποχικού προσωπικού.
Δηλαδή να μην γίνονται προσλήψεις στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και να εργάζονται περισσότεροι φαντάροι. Έτσι καταπολεμούν Τσίπρας-Καμμένος την Ανεργία!
 Παράλληλα, τα μέτρα αυτά εντείνουν την Ανεργία στο χώρο της Υγείας, στον κατασκευαστικό τομέα και τις υπηρεσίες καθώς η δωρεάν εργασία των φαντάρων θα χρησιμοποιηθεί είτε για να καλυφθούν σειρά αναγκών του κρατικού μηχανισμού (εργασία σε Λέσχες Αξιωματικών-Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις-ΜΟΜΑ-έφεδροι στρατιωτικοί γιατροί/νοσηλευτές/φαρμακοποιοί, οικονομολόγοι, δικηγόροι, ειδικότητες Πληροφορικής κλπ). Η κυβέρνηση προσδοκά να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα του στρατού και παράλληλα να προχωρήσει τον σχηματισμό Μικρών Ευέλικτων φονικών διακλαδικά οργανωμένων Ενόπλων Δυνάμεων, που θα εντάσσονται οργανικά στα πλαίσια του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ (αντίστοιχες αποφάσεις Συνόδων Βαρσοβίας και Μπρατισλάβας). Ταυτόχρονα, προωθεί την επιβολή των Νόμων της Αγοράς στη λειτουργία των μονάδων (π.χ. Ιδιωτικοποίηση ΚΨΜ) και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως για να εξασφαλίσει τα δισεκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την αγορά νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων που κρίνονται απαραίτητα στον ανταγωνισμό της με την Τουρκία για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, ζώνης με τεράστια γεωστρατηγική βαρύτητα, όπως τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη F35!  
 ιγ. Περιορισμός των χορηγούμενων ειδών ένδυσης και υπόδησης σε μαθητές Παραγωγικών Σχολών και οπλίτες, μέσω αναθεώρησης των υφιστάμενων κλιμακίων χορήγησης και επανεξέταση του νομικού πλαισίου περί κατάταξης νεοσυλλέκτων οπλιτών, έτσι ώστε οι ΕΣΣΟ να είναι ισάριθμες προκειμένου να δύναται να μειωθεί ο αριθμός των λειτουργούντων ΚΕΝ.
Άρα λοιπόν οι Καμμένος-Βίτσας έρχονται να συνεχίσουν το «κόψιμο» ακόμα και στα είδη ένδυσης των οπλιτών που άρχισαν οι Αβραμόπουλος-Δαβάκης-Παναγιωτόπουλος, Υπουργοί Άμυνας των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να εντείνουν τη μετατροπή της στρατιωτικής θητείας σε χαράτσι για το φαντάρο και την λαϊκή οικογένεια.
Γιατί ότι κόβουν από τον Στρατό ως κόστος το μεταφέρουν στις πλάτες μας! 
Τέλος, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επανέφερε τους σχεδιασμούς για πρόσληψη ΟΒΑ, μόνο που πρόκειται για ακόμη πιο φθηνούς και για πιο μικρό χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά πρότυπο τους είναι ο θεσμός του «ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑ» που αναβάθμισε τους όρους μαύρης εργασίας, ντυμένης στα χακί, απλήρωτης, ανασφάλιστης και περιορισμένου χρόνου, η οποία φέρνει την ζούγκλα των Νόμων της Αγοράς Εργασίας με σφραγίδα Μνημονίων και ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Σε σχετική αγγελία πρόσληψης εθνοφυλάκων στην μονάδα 61 Μ.Ε. αναφέρει:
 «η ανάληψη καθηκόντων είναι εθελοντική, η αποζημίωση είναι 15 ευρώ ημερησίως, δεν έχει την έννοια του εργατικού ημερομισθίου και ως εκ τούτου δεν δημιουργείται σχέση εργασίας μεταξύ της Στρατιωτικής Υπηρεσίας και του εθνοφυλάκου (δηλαδή δεν υπάρχει ασφάλιση στα ασφαλιστικά ταμεία ή συνταξιοδότηση ή αποζημίωση). Η παραπάνω αποζημίωση χορηγείται για τις δαπάνες διατροφής, ιματισμού και υπόδησης».
Ένας εργαζόμενος λοιπόν που δεν έχει σχέση εργασίας, που προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης και είναι ένοπλος αλλά δεν του αναγνωρίζεται το δικαίωμα ασφάλισης, ο ποίος εργάζεται 8ωρο, νύχτα ή αργίες αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα, δε μπορεί να διεκδικήσει κανένα επίδομα. Έρμαιο του Στρατού και του Υπουργού Άμυνας, του πελατειακού κράτους και της κατουρημένης ποδιάς, που όμως δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει τίποτε, παρά μόνο διαρκή ομηρεία…
Ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
ζ. Εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ από τη νεο- σύστατη Υπηρεσία Αξιοποίησης της Και Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.). Συγχρόνως, επαναπροσδιορίζεται η διατήρηση ή μη των επιταγμένων από τη ΣΥ εκτάσεων.
Η κυβέρνηση θα βασιστεί και πάλι στη δωρεάν εργασία των φαντάρων που σχεδιάζεται να επανδρώσουν το νέο χακί ΤΑΥΠΕΔ: αποφοίτους Πολυτεχνικών Σχολών, δικηγόρους, οικονομολόγους κλπ. Αν επομένως ο νόμος για τη θητεία εισάγει την πιο οργανωμένη και εκτεταμένη εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων και διαμέσου του εθελοντισμού και της μοριοδότησης την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων για να εξασφαλίσουν μόρια για την συμμετοχή τους από καλύτερη αφετηρία σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, διασπώντας την εργατική τάξη και εντείνοντας τους καθημερινούς εμφυλίους για μια θέση εργασίας περιορισμένου χρόνου. Το χακί ΤΑΥΠΕΔ έρχεται να ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο τα φιλέτα γης και εκατοντάδες νησιά στο βωμό της κερδοφορίας της τουριστικής βιομηχανίας, χρησιμοποιώντας τη ΜΟΜΑ ως μηχανισμό για να καμφθούν όλες οι αντιστάσεις.  Την ίδια μέρα λοιπόν που χάριζαν το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» στον Λάτση, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επέλεξε να αναδείξει τον άλλο πυλώνα του άγριου ξεπουλήματος, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη ΜΟΜΑ, αποκαλύπτοντας ότι τα τουριστικά μεγαθήρια  θα χαρακτηρίζονται ως «οχυρά» και θα κατασκευάζονται από τη ΜΟΜΑ, για να μην απαιτούνται διάφορες εγκρίσεις. Αυτά υποσχέθηκε ο Πάνος Κάμμενος, μιλώντας πρόσφατα στο ΕΒΕΑ!
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η συνολική αυτή κυβερνητική επίθεση δε μπορεί να παλευτεί μόνο από τους Φαντάρους.
Η μόνη λύση είναι η συγκρότηση ενός μαζικού αποφασιστικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό που να Απαιτήσει Μόνιμη-Σταθερή Εργασία, με ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων και αναγκών.
Εμείς καλούμε το εργατικό κίνημα, τους επιστημονικούς φορείς, τις οικολογικές κινήσεις και τα κινήματα πόλης, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις Κινήσεις Ανέργων  για να συγκροτήσουμε ένα πλατύ αγωνιστικό Μέτωπο με στόχο να μπλοκάρουμε τη βάρβαρη ταξική επίθεση που ντύθηκε στα χακί και το τεράστιο ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε όλα αυτά και να παλέψουμε όλοι μαζί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.  
Ο Αγώνας ενάντια στα βίαια αντεργατικά μέτρα και την ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση-καταστροφή του περιβάλλοντος, ενάντια στην κυβέρνηση, το σύνολο της αστικής πολιτικής, την Ε.Ε.-ΔΝΤ και τα Μνημόνια, ενάντια στις αγορές όπλων και στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΕ και τις συμμαχίες με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ αλλά και τους δικτάτορες της Αιγύπτου, ενάντια στο κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, τον εθνικισμό και το φασισμό, είναι Αλληλένδετος.    
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου